Annonse

Nyhetsstudio

Arbeidskonflikt skaper trafikktrøbbel på Kastrup

Bagasjepersonalet på Kastrup la lørdag ned arbeidet som følge av en arbeidskonflikt. Det fører til forsinkelser og avlyste fly.
Lørdag kveld hadde personalet ennå ikke vendt tilbake til arbeidet, opplyser Henrik Bay-Clausen, som er leder for fagforeningen 3F Kastrup.

Saken skal behandles i en telefonkonferanse i den danske arbeidsretten søndag.

(NTB)

Annonse

Halden: Får livreddende førstehjelp etter brann i bolig

Oppdatering: Ifølge Halden Arbeiderblad får en person livreddende førstehjelp. Vedkommende er hentet ut av brannvesenets røykdykkere.

Politiet besluttet lørdag morgen å evakuere nærliggende boliger etter at det brøt ut brann i en enebolig i Halden sentrum. Det skriver politiet på X/Twitter.

Brannvesener sier like før klokka 10 at de har fått kontroll på flammene, ifølge avisa. Et redningshelikopter deltar i redningsoperasjonen.

Gir 270 millioner til fattige land

270 millioner kroner blir Norges bidrag til det nye internasjonale tap og skade-fondet som skal sikre støtte til fattige land som rammes av klimakatastrofer.

Det opplyste statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) da han holdt Norges hovedinnlegg på klimatoppmøtet i Dubai lørdag.

Allerede på første dag av møtet ble det enighet om hvordan det nye fondet i praksis skal fungere. En rekke rike land kom raskt på banen og kunngjorde bidrag til fondet. Tyskland gir 100 millioner dollar, tilsvarende over 1 milliard kroner.

At det skal opprettes, ble besluttet på klimatoppmøtet i Egypt i fjor. Formålet er å kanalisere pengestøtte til fattige og sårbare land som rammes av konsekvenser av klimaendringene som det ikke lenger er mulig å unngå.

(NTB)

Annonse

Snø stenger München lufthavn

Flyplassen har kansellert alle flygninger fram til klokka 12 lokal tid, på grunn av snøvær.

Det opplyser flyplassen på egne nettsider.

Det tyske nyhetsbyrået DPA melder at rundt 320 av 760 av lørdagens planlagte flygninger er kansellert.

- Vi anbefaler at du sjekker status på din flygning før du reiser til flyplassen, skriver flyplassen.

Gaza-myndighetene: 240 drept siden våpenhvilen tok slutt

240 mennesker er drept på Gazastripen siden våpenhvilen tok slutt, opplyser de Hamas-kontrollerte myndighetene i området.

I tillegg skal 650 mennesker være såret. Det har vært hundrevis av israelske angrep, ifølge Gaza-myndighetene.

Den siste opplysningen bekreftes av Israel selv. Det israelske militæret opplyser at de har rammet over 400 mål på Gazastripen siden våpenhvilen ble avsluttet fredag.

(NTB)

Annonse