Annonse

Nyhetsstudio

Jente påkjørt av buss i Porsgrunn kommune

Politiet i Sør-Øst leter etter ei jente som har blitt påkjørt av en buss.

Hendelsen skal ha skjedd i Porsgrunn kommune.

- Vi ønsker å komme i kontakt med bussjåfør eller jenta som har haltet videre mot skogen, skriver politiet på Twitter.

Det er ønskelig fra politiet at personer som kan ha sett hendelsen, eller eventuelt har plukket opp jenta i ettertid, tar kontakt på 02800.

Oppdragsleder Tommy Eriksen forteller at det er flere som skal ha sett hendelsen, men at det ikke er påvist hvor jenta er. Hun skal ha blitt observert haltende inn mot et skogsområde.

- Om bussjåføren har kjørt på jenta med viten og vilje, eller er uviten om hendelsen, det vet vi ikke. Det er heller ikke vitner som foreløpig kan si noe om hvilket busselskap dette har vært, eller på hvilken rute det skal ha skjedd, forteller han.

Det er anslått at jenta er ca. 12 år. Mulig ikledd blå jakke og ryggsekk.

Politiet er i området med hundepatrulje.

Politiet mottok melding om hendelsen klokka 07.30.

Rundt 11-tida opplyser politiet til Telemarks-avisa at de har avsluttet det aktive søket etter jenta. Politiet går over i etterforskning.

Ingen parter har hittil meldt seg til politiet.

Annonse

Kirkenes: Vogntog sperrer E6

Et utenlandsk vogntog har kjørt seg fast og sperrer E6 i Solheimslia, melder politiet i Finnmark på Twitter.

- En del trafikale utfordringer på stedet. Politiet er på vei, skriver de videre.

Annonse
Russisk opposisjonspolitiker dømt til fengsel
Foto: Yuri KOCHETKOV / POOL / AFP

Russisk opposisjonspolitiker dømt til fengsel

En russisk domstol dømte fredag den russiske opposisjonspolitikeren Ilja Jasjin åtte og et halvt år i fengsel for å spre «falsk informasjon» om den russiske hæren.

Det melder Reuters og den uavhengige russiske avisa Novaja Gazeta.

I juli ble hjemmet til Jasjin ransaket etter påstander om at han hadde spredd «falsk informasjon» om den russiske hæren.

Amnesty international er blant organisasjonene som har fordømt påstandene mot Jasjin.

BBC-journalist Will Vernon omtaler dommen som den strengeste straffen for uttalelser mot Russlands krig i Ukraina til nå. Det skriver Vernon på Twitter.

Annonse

Ole Jonny Strand (39) døde etter voldshendelse i Søgne

Det var 39 år gamle Ole Jonny Strand som døde etter en voldshendelse på Langenes i Søgne søndag 4. desember. Det skriver politiet i en pressemelding fredag.

Navnet gis ut i samråd med de pårørende.

En person er siktet for grov kropsskade med døden til følge etter hendelsen.

Den siktede sitter i varetekt med fire ukers brev-, besøks-, og medieforbud.

- Politiet har også fått svar på den foreløpige obduksjonsrapporten, men ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå ut med detaljer om dødsårsak av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Henrik Hegdahl, i pressemeldingen.

Annonse

Sør-Afrika vil avkriminalisere kjøp og salg av sex

Regjeringen i Sør-Afrika sa de vil avkriminalisere kjøp og salg av sex. De håper lovendringen vil gjøre det lettere å bekjempe vold mot sexarbeidere.

Nå er loven lagt ut på høring.

– Vi håper avkriminalisering vil minimere menneskerettighetsbruddene mot sexarbeidere. Det vil også bety bedre tilgang til helsetjenester og bedre beskyttelse for sexarbeidere, bedre arbeidsforhold og mindre diskriminering og stigma, sier Sør-Afrikas justisminister Ronald Lamola.

SWEAT, en organisasjon for sexarbeidere, er enige.

– Når de ikke lenger blir ansett som kriminelle, kan sexarbeidere jobbe mye bedre sammen med politiet for å takle vold, skriver de på Facebook.

Loven som er foreslått, handler bare om kjøp og salg og regulerer ikke sexindustrien. Lamola sier ytterligere reguleringer vil komme senere.

Vold og overgrep mot sexarbeidere er et omfattende problem i Sør-Afrika, og flere grusomme hendelser har rystet befolkningen. I oktober ble flere mennesker, som antas å være savnede sexarbeidere, funnet i en bygning i Johannesburg.

(NTB)