Annonse

Nyhetsstudio

Russisk flagg heist ved vannkraftverk

Et russisk flagg er heist fra et vannkraftverk ved Dnepr-elva i sørlige Ukraina, viser en video som er verfisiert av Sky News. Ifølge mediehuset viser videoen tanks, helikoptre og soldater som heiser flagget fra Kakhova hydroelektriske vannkraftverk.

Annonse

Kjørt til sykehus etter voldhendelse

En person er pågrepet etter en voldshendelse i Hamar kommune i Innlandet, melder Innlandet politidistrikt onsdag ettermiddag.

Den fornærede er kjørt til sykehuset i Hamar. Politiet er på stedet og foretar åstedsundersøkelse.

Annonse

Bø: Fikk musikkanlegg beslaglagt

En mann i 20-åra fikk onsdag musikkanlegget i bilen beslaglagt av politiet i Bø sentrum. Han nektet å etterkomme politiets gjentatte krav om å dempe lyden.

- Saken er at en person er siktet for å ha brudd vegtrafikkloven etter å ha kjørt i Bøgata i Bø sentrum med musikkanlegget på full guffe gjentatte ganger. Vedkommende har tidligere fått tilsnakk fra politiet. Denne gangen så vi derimot ingen annen mulighet enn å beslaglegge anlegget, sier jourhavende jurist Jon Borgen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Politiet meldte om anlegget, som har skapt stadige ordensforstyrrelser, på Twitter onsdag ettermiddag.

- Det var ikke bare å dra ut kontakten, men anlegget er nå demontert fra bilen. Det skal samtidig sies at mannen var samarbeidsvillig under hele prosessen, sier Borgen.

(NTB)

Annonse

WSJ: Endrer blodgivningsreglene for homofile

USA kommer til å åpne for at homofile og biseksuelle menn i monogame forhold kan gi blod uten å måtte avstå fra sex, melder nyhetsbyrået Reuters, som siterer Wall Street Journal.

Det generelle forbudet mot blodgivning fra homofile og biseksuelle menn ble opphevet i 2014. En forutsetning for å gi blod har imidlertid vært at de ikke har hatt sex med andre menn de siste 12 månedene.

I Norge gjelder foreløpig den samme 12-måneders regelen, men Helse- og omsorgsdepartementet ga i mai Helsedirektoratet i oppdrag å vurdere endringer.

Annonse

Økokrim anker ikke dommen mot Carew

Økokrim anker ikke dommen mot John Carew, opplyser de i en pressemelding.

Carew ble tidligere i november dømt til ett år og to måneders fengsel for grovt uaktsomt skattesvik gjennom seks år. Han ble også dømt til å betale en bot til staten på 540 000 kroner.

- Vi er ikke fornøyd med alt som står i dommen, men han er idømt en lang fengselsstraff for grovt skattesvik. På bakgrunn av en helhetsvurdering har vi derfor kommet fram til å ikke anke dommen, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i pressemeldingen.

Tiltalen mot Carew gjaldt forsettlig skattesvik, altså mente de at han unndro skatt med vilje. Han ble imidlertid frifunnet for forsettlig overtredelse.

Les mer om dommen i denne saken:

Les hele saken

John Carew dømt til fengsel