Annonse

Nyhetsstudio

Russland utestengt fra Eurovision

Russland får ikke delta i årets finale av Eurovision Song Contest.

Det melder EBU.

- Ingen russisk artist får delta i dette årets Eurovision Song Contest, står det i pressemeldingen.

Avgjørelsen skjer etter at flere nasjoner har lagt press på organisasjonen.

- Før avgjørelsen ble tatt tok EBU seg god tid til å rådføre seg med de medlemslandene.

Annonse

Medier: Minst 40 funnet døde i vogntog

Minst 40 personer skal være funnet døde i et vogntog i Texas, ifølge lokale medier og en AP-kilde. Opplysningene er ikke bekreftet.

En amerikansk tjenesteperson som uttaler seg anonymt, opplyser til nyhetsbyrået AP at det kan dreie seg om minst 40 døde. Videre er 15 andre fraktet til sykehus i San Antonio, ifølge tjenestepersonen.

To lokale fjernsynsstasjoner siterer politikilder på at det skal dreie seg om 42 døde. En tredje fjernsynsstasjon, NEWS4SA, får på sin side oppgitt at det skal dreie seg om «minst 20».

Funnet ble gjort i og ved et vogntog i San Antonio mandag, i det som antas å være et forsøk på smugling av migranter.

(NTB)

G7 kaller angrep mot kjøpesenter krigsforbrytelse

G7-landenes ledere fordømmer mandagens rakettangrep mot et kjøpesenter i Krementsjuk i Ukraina og kaller det et avskyelig angrep og en krigsforbrytelse.

– Vilkårlige angrep mot uskyldige sivile utgjør en krigsforbrytelse. Den russiske presidenten Vladimir Putin og de som er ansvarlig, må stilles til ansvar, står det i en felles uttalelse fra deltakerne på G7-møtet på Elmau-slottet i den tyske delstaten Bayern.

Minst 16 personer ble drept og 59 såret, ifølge oppdaterte tall fra ukrainske myndigheter natt til tirsdag.

Ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var det over 1.000 personer på kjøpesenteret under angrepet.

(NTB)

Annonse
Ny Nato-trussel
Medvedev sammen med president Putin. Foto: AP / NTB

Ny Nato-trussel

Russlands tidligere president og nestleder i det russiske sikkerhetsrådet, Dmitrij Medvedev, advarer Nato mot å nærme seg Krimhalvøya.

- For oss er Krim en del av Russland. Og det betyr for alltid. Ethvert forsøk på å gjøre inngrep på Krim er en krigserklæring mot landet vårt, sier han ifølge Reuters.

Han fortsetter:

- Og hvis dette gjøres av et Nato-land vil det utløse en konflikt med hele alliansen: En tredje verdenskrig. En fullstendig katastrofe.

Tidligere mandag kveld advarte Medvedev også Finland og Sverige om at de vil kunne få Iskander-rakettsystem på dørstokken dersom de blir medlemmer av forsvarsalliansen.

Iskander-systemet kan utrustes med atomvåpen.

To personer truffet av lyn og sendt til sykehus

To personer er truffet av lyn på Årnes og sendt til sykehus. De skal ha stått ved siden av et tre der lynet slo ned mandag kveld.

Personene, en mann og en kvinne, skal ha vært bevisste da de ble fraktet fra Årnes til Akershus universitetssykehus med ambulanse, skriver Raumnes.

Brannmannskaper har hatt en travel ettermiddag og kveld etter at lynet har slått ned i flere bygg på østlandet. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for lyn på østlandet.

(NTB)

Annonse

Facebook sier til Aftenposten at de har stengt Arfan Bhattis konto

- Vi har også stengt flere andre kontoer han var administrator for og han vil ikke kunne opprette en ny konto igjen», skriver Regitze Reeh, nordisk kommunikasjonssjef i Facebook-eier Meta, i en e-post til Aftenposten.

Da Dagbladet sjekket Bhattis Facebook-konto mandag kveld, var den ikke tilgjengelig. Også flere andre kilder fortalte at de ikke lenger klarte å finne den.

For under to uker siden la den fryktede islamisten ut brennende regnbueflagg på Facebook. Han la også ut en tekst som oppfordrer til drap på homofile.

Dagbladet har ingen informasjon om at Bhatti skal ha hatt noen rolle i angrepet i Oslo natt til lørdag. Men Dagbladet får bekreftet at den nå terrorsiktede 42-åringen Zaniar Matapour (43) har hatt en viss kontakt med Bhatti.