Annonse

Nyhetsstudio

Lukasjenko sier han flytter styrker til Ukrainas grense

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko sier at han har beordret flere styrker til den sørlige delen av landet, ved grensen til Ukraina.

Hviterussiske styrker skal imidlertid ikke delta i angrep mot Ukraina, opplyser han ifølge det statlige nyhetsbyrået Belta.

Det dreier seg om en forflytning av fem taktiske kampgrupper som skal beskytte den sørlige delen av Hviterussland, uttalte han. Disse gruppene består av hundrevis av soldater utstyrt med pansrede kjøretøy og artilleri.

Helikoptre og jagerfly er allerede i gang med å beskytte Hivterusslands sørlige grense, uttalte han etter et møte i landets sikkerhetsråd tirsdag.

«Det er ikke vår oppgave», sa han da han forklarte beslutningen om å ikke sende styrker inn i Ukraina.

Han sa også at han sender styrker vest til grensen mot Nato-landet Polen.

- Vi må under ingen omstendighet tillate en invasjon av Nato-styrker på hviterussisk territorium, ikke engang en operasjon på vårt territorium, sa han.

I forrige uke ga han grønt lys for at Russland kan bruke Hviterussland for å invadere Ukraina fra nord. Mandag denne uken sa hviterusserne ja i en folkeavstemning til å endre grunnloven slik at atomvåpen kan plasseres på landets territorium.

(NTB)

Annonse

Garasje overtent i Finnmark

110-sentralen i Finnmark melder tidlig torsdag morgen om en brann i en garasje i Alta.

- Garasjen skal være helt overtent og det er fare for spredning til flere bygg, melder de.

Politiet opplyser at de har evakuert de nærliggende boligene til brannstedet, og at det ikke er meldt om personskader.

Jakter person etter mistenkt overfallsvoldtekt i Oslo
Foto: PS-P

Jakter person etter mistenkt overfallsvoldtekt i Oslo

Natt til torsdag opplyser Kristine Jakobsen ved Krimvakta hos Oslo politidistrikt til Dagbladet at en kvinne skal ha blitt utsatt for en overfallsvoldtekt i Tollbugata i Oslo, og at politiet jakter en gjerningsperson.

Politiet ble varslet om den mistenkte overfallsvoldtekten klokka 22.24 onsdag kveld. Det var en innringer som varslet politiet om det vedkommende opplevde som en mulig voldtekt.

- Den mistenkte voldtekten skal ha funnet sted rett forut for at vedkommende ringte politiet. Da politiet ankom stedet kom vi i kontakt med en kvinne som sa at hun hadde blitt overfalt, sier Jakobsen til Dagbladet omkring klokka 05.

Seinere har kvinnen blitt fraktet til sykehus, i tillegg til at politiet har foretatt krimtekniske undersøkelser på stedet.

- Har dere pågrepet én eller flere gjerningspersoner i forbindelse med denne saken?

- Nei. Vi søker etter det, men har ikke pågrepet noen på nåværende tidspunkt. Videre vil det bli aktuelt å se på videomateriale fra åstedet, sier Jakobsen.

Annonse

Nord-Korea har avfyrt nye missiler

Nord-Korea har avfyrt to nye ballistisk missiler, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Yonhap siterer den sørkoreanske generalstaben på dette. Videre heter det at den landet i Japanhavet.

Spenningen har vært høy mellom landene den siste tiden. Tirsdag avfyrte Nord-Korea, for første gang på fem år, en rakett over Japan. Det var da den femte våpentesten i Nord-Korea på ti dager.

Som svar på dette, har Sør-Korea og USA denne uken øvd på presisjonsbombing over Gulehavet og gjort testoppskyting av bakke-til-bakke-missiler og kortdistansemissiler.

(NTB)

Politiet: - Hent barna deres

Politiet ber foreldre hente ungdommer etter en "russeslippfest".

Det skriver politiet i Øst på Twitter. Festen er i Ski.

- Det er svært mange berusede ungdom i området. Foreldre som vet at de har ungdommer som deltar oppfordres til å hente festdeltakerne så snart som mulig, skriver de.

I en oppdatering skriver politiet at et russearrangement «har gått av skaftet».

- Politi og ambulanse er på stedet. Festen avsluttes av oss nå. Flere svært berusede ungdommer og flere sliter med å ta vare på seg selv, skriver politiet klokka 23.11.

Annonse

- Mann knivstukket i Oslo

En mann i 30-åra får behandling av en ambulanse etter at han skal ha blitt knivstukket på Skullerud i Oslo onsdag kveld.

Det bekrefter Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.

En antatt gjerningsperson, også en mann i 30-åra, er pågrepet av politiet, ifølge operasjonsleder Gjermund Stokkli.

- Klokka 22.02 fikk vi melding om at en person skal ha blitt knivstukket på Skullerud. Da vi kom fram til stedet, fant vi en skadd person i en oppgang med skader som tilsier at han er knivstukket, sier Stokkli til Dagbladet.

Han forteller at politiet observerte «en god del blod» på stedet, og fulgte sporene til en leilighet.

- Vi mener å ha funnet det som kan være et åsted, og vi har kontroll på en mann i 30-åra som befant seg i leiligheten. Han blir pågrepet og kjørt til arresten, sier operasjonslederen.

Den skadde er ikke kritisk skadd, ifølge politiet, og var bevisst da han fikk behandling på stedet i klokka 22.20-tida.

Dagbladet oppdaterer saken.