Annonse

Nyhetsstudio

Ap-politiker: Tajik bør trekke seg som nestleder

- Dette er en trist dag for Hadia, landet og Arbeiderpartiet. Allikevel er dette en riktig, ryddig og naturlig avgjørelse, etter det som har kommet frem i media. Ved å trekke seg setter hun partiet først. Det må hun også gjøre med nestledervervet.

Det sier stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, May Britt Lagesen, til Trønder-Avisa.

Lagesen ønsker ikke å svare på spørsmål om hvem hun mener bør ta over vervet.

Til NRK sier også flere ordførere at Tajik bør trekke seg som nestleder. Blant dem Erik Skjervagen i Fyresdal kommune:

- Vi kan ikke ha toppolitikere som ikke kan forholde seg til egne regler, og som prøver å omgå dem bevisst, sier han til NRK, og legger til:

- Folk som gjør sånn i Ap, bør miste vervene sine. Jeg er ganske klar på det egentlig.

Også ordfører i Austrheim, Per Lerøy, mener Ap nå vil være best tjent med at Tajik trekker seg fra nestledervervet, sier han til NRK.

Hadia Tajik (Ap) annonserte onsdag ettermiddag at hun fratrer som arbeids- og inkluderingsminister, etter flere avsløringer om hennes bruk av pendlerbolig. Hun beholder nestledervervet i partiet.

- Jeg er lei meg for at det jeg har gjort feil, har skuffet mange. Det ber jeg om tilgivelse for. Jeg beklager at jeg ikke håndterte dette bedre før. Det er min feil, sa Tajik.

Statsminister Jonas Gahr Støre sier at han fortsatt har tillit til sin nestleder.

Annonse
Nagorno-Karabakh: 84 700 har krysset grensa
Foto: AP / NTB

Nagorno-Karabakh: 84 700 har krysset grensa

Minst 84 700 mennesker har tatt seg til Armenia fra utbryterregionen Nagorno-Karabakh siden den aserbajdsjanske lynoffensiven, ifølge statlige russiske medier.

Nagorno-Karabakh ble erobret av aserbajdsjanske regjeringsstyrker i en lynoffensiv forrige uke, og regionens separatistleder Samvel Shakramanyan har signert en erklæring som sier at separatiststyret i regionen skal oppløses innen 1. januar neste år.

En armensk talsperson sa torsdag at drøyt 65 000 hadde tatt seg til Armenia fra regionen, mer enn halvparten av de 120 000 armenerne som levde der før offensiven. Fredag morgen siterer det statlige russiske nyhetsbyrået Ria den armenske regjeringen på at tallet er minst 84 700.

Bilder fra regionen de siste dagene viser lange bilkøer ut av området. Det har skjedd på kun få dager, da Aserbajdsjan først søndag opphevet veisperringen rundt regionen søndag.

(NTB)

Trump: Vil ikke flytte Georgia-sak
Foto: AP / NTB

Trump: Vil ikke flytte Georgia-sak

USAs ekspresident Donald Trump vil ikke forsøke å få rettssaken mot ham i Georgia for valgpåvirkning flyttet over til en føderal domstol.

Trump, som er favoritt til å bli den republikanske presidentkandidaten i valget neste år, er sammen med 18 andre tiltalt for å ha forsøkt å manipulere valgresultatet i Georgia og dermed underkjenne valget av Joe Biden i november 2020. Trump har avvist alle anklagene og omtaler rettssaken som en heksejakt.

Trumps advokater opplyste torsdag at han ikke vil forsøke å få saken flyttet saken til en føderal domstol, slik flere av hans medtiltalte har gjort. En slik flytting kunne potensielt gitt ham en mer vennligsinnet jury enn i Fulton fylke i Georgia, der Det demokratiske partiet står sterkt.

Å forsøke å få saken flyttet ville også ha ført til en rekke rettsmøter og anker, noe som ville forsinket den. Påtalemyndigheten har jobbet for å stille de 19 tiltalte samlet for retten allerede 23. oktober, men en dommer har uttrykt skepsis rundt den tidsrammen.

(NTB)

Annonse
Refser regjeringen
Foto: Terje Pedersen / NTB

Refser regjeringen

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

- Subsidiekappløpet må ta slutt, er den harde dommen Listhaug feller over regjeringens pengebruk.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet kunngjorde torsdag at de setter av 15 milliarder kroner til grønn omstilling i budsjettene for 2023 og 2024. Pakken er del av regjeringens såkalte grønne industriløft.

Pengene burde heller blitt brukt på lavere skatter og avgifter til folk og bedrifter, mener Listhaug.

- Dette er nok et bevis på at regjeringen kunne unngått skattesjokket de innførte over natta for den norske havbruksnæringen. Her skal Ap og Sp fortsette å ta penger fra lønnsomme bedrifter for å holde ulønnsomme næringer kunstig i live, sier Listhaug, med henvisning til den såkalte lakseskatten.

(NTB)

Morgennytt


Mann knivstukket i Tønsberg

En mann i 40-årene ble knivstukket i beinet på Sem i Tønsberg torsdag kveld.

Boligbrann i Sortland: Mulig spredningsfare

Nødetatene er på stedet og jobber etter melding om boligbrann i Sortland i Nordland. 

Orderud-etterforskeren: Døden nær

I et eksklusivt intervju med Dagbladet avslører privatetterforsker Tore Sandberg (79) alt om diagnosen og de omfattende helseproblemene.

Annonse