Annonse

Nyhetsstudio

Reuters: Skal ha bombet teater med sivile

Ifølge byrådet i den beleirede byen Mariupol i Ukraina, skal russiske styrker ha bombet et teater i byen hvor mange sivile har søkt tilflukt, skriver Reuters, som understreker at de ikke har kunnet få bekreftet opplysningene fra annet hold.

Også utenriksminister Dmytro Kuleba omtaler angrepet.

- Enda en forferdelig krigsforbrytelse i Mariupol. Massive angrep fra Russland mot teateret. Bygningen er nå i ruiner, skriver han på Twitter.

Videre skriver Kuleba at russerne burde ha vært klar over at teateret ble brukt som tilfluktsrom for sivile.

Ifølge ukrainske Interfax opplyser byrådet i byen at flere hundre sivile skal ha oppholdt seg i teateret.

- Det er umulig å forstå omfanget av denne grusomme og umenneskelige handlingen, fordi bombingen av boligområder i byen fortsetter, skriver byrådet.

Til BBC opplyser vise-guvernør Sergii Orlov i Mariupol at mellom 1000 og 1200 personer skal ha vært inne i bygningen. BBC har ikke kunnet verifisere informasjonen, skriver de.

Byrådet i byen opplyser at en stor del av teateret kollepset etter angrepet, og at inngangen til bomberommet i bygnignen ble blokkert, skriver det ukrainske nyhetsbyrået.

Antallet skadde er foreløpig ukjent, ifølge myndighetene.

Parlamentsmedlem Segej Taruta skriver på Facebook at det ikke er kjent om noen har overlevd angrepet.

- Og det verste er at vi ikke kan få dem ut av ruinene. Mange innbyggere i Mariupol gjemte seg i teateret med små barn, skriver han.

Ifølge ukrainske Interfax har Taruta fortalt at det pågikk harde kamper i byen onsdag.

Annonse

Sverige: Fant kroppsdel i vann

Like etter klokka 15 i dag mottok politiet i Sverige melding om at det var funnet en kroppsdel i vannet ved et fiskehavna i Oxelösund.

Det melder Aftonbladet.

Flere politipatruljer reiste til stedet og kunne bekrefte at det var funnet en kroppsdel fra et menneske.

- Hvem kroppsdelen tilhører er ikke avklart, skriver politiet på sine nettsider.

Kroppsdelen er sendt til en rettsmedesinsk undelsøkelse og politiet har innledet etterforskning i tilfelle om saken kan dreie seg om et drap.

Oslo-skytingen: Utenriksminister Anniken Huitfeldt deltar i Kåre Arvid Hesviks bisettelse

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) representerer regjeringen i bisettelsen til Kåre Arvid Hesvik, som ble drept i Oslo-skytingen natt til lørdag 25. juni.

Det bekrefter statsministerens kontor overfor NTB. Bisettelsen finner sted i Høvik kirke torsdag 7. juli.

Kåre Arvid Hesvik ble født i 1962. Han er ett av ofrene etter skyteepisoden i Oslo forrige uke. Bisettelsesseremonien i Høvik kirke er er et personlig farvel for familie og venner, har gravferdskonsulent Thomas Johannesen hos Jølstad begravelsesbyrå opplyst tidligere.

Natt til lørdag forrige uke ble Kåre Arvid Hesvik og Jon Erik Isachsen drept og over 20 personer skadd da en person avfyrte en rekke skudd mot to utesteder og et gatekjøkken i Oslo sentrum. Zaniar Matapour (43) er siktet i saken.

(NTB)

Annonse
Assange anker utlevering til USA
Foto: Dominic Lipinski / Pa photos / NTB

Assange anker utlevering til USA

Grunlegger av WikiLeaks, Julian Assange (50), har anket beslutningen om en utlevering til Høyesterett i Storbritannia.

Det sier broren hans i en uttalelse til Reuters.

Assange er etterlyst av amerikanske myndigheter etter brudd på flere lover. Han er blant annet siktet for spionasje, knyttet til WikiLeaks frigivelse av enorme mengder konfedensiell informasjon.

Assange tilbrakte sju år i eksil i Ecuadors ambassade i London fra 2012, men ble dratt ut av ambassaden i 2019.

Siden den gang har Assange sittet i britisk fengsel.

Oslo Pride: - Ingen pride-arrangementer i Oslo i juli
oto: Geir Olsen / NTB

Oslo Pride: - Ingen pride-arrangementer i Oslo i juli

Oslo Pride vil ikke arrangere noe i Oslo i juli.

Det bekrefter de selv i en pressemelding fredag kveld.

- Oslo Pride har i de siste dagene stått i en enormt krevende situasjon. Vi er preget og litt slitne, men mest av alt utrolig motivert. Er det en ting som er sikkert så er det at Oslo igjen skal bli farget i regnbuens farger. Oslo Pride skal legge til rette for et trygt og inkluderende arrangement, sier leder av Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje.

Hun takker samtidig regjeringen, som fredag hadde invitert de skeive organisasjonene for å lytte til appellene som skulle holdes på mandagens solidaritetsmarkering.

- Oslo Pride jobber kontinuerlig med sikkerhet. Det handler om fysisk sikkerhet, at våre arrangement skal være sikre steder å komme til for hele den skeive bevegelsen. Trygghet handler også om at det skal være trygt å være den du er, uansett uttrykk og hvem du elsker. Den tryggheten skal vi ta tilbake, sier Haugsevje.

Les hele saken

- Kjenner på en annen uro

Annonse

Foreslår ny ordfører-kandidat

Nominasjonskomiteen i Oslo Høyre innstiller enstemmig Anne Lindboe som ordførerkandidat og Eirik Lae Solberg som byrådslederkandidat for Oslo Høyres liste til kommunevalget i 2023.

Det skriver partiet selv i en pressemelding.

- Anne Lindboe og Eirik Lae Solberg representerer kontinuitet og fornyelse i Oslo Høyre. De er svært kompetente og vil være et sterkt lag mot valgkampen i 2023. Med disse to har vi et veldig godt utgangspunkt for å vinne valget og sette preg på utviklingen i byen, sier nominasjonskomiteens leder Kristin Clemet.

Det endelige valget av kandidater skjer på Oslo Høyres nominasjonsmøte i september.