Annonse

Nyhetsstudio

Anslår store russiske tap

7000 russiske soldater har falt tre uker ut i krigen i Ukraina. Dette anslår ifølge New York Times amerikansk etterretning.

Det er et voldsomt tall. Tjenestemenn i Pentagon mener det kan påvirke russisk kampvilje om russiske soldater kommer hjem i kister.

En fersk etterretningsrapport til Biden-administrasjonen skriver om lav kampmoral hos russiske soldater og beskriver russiske soldater som forlater troppen og går ut i skogen.

Tjenestemenn i Pentagon anslår at en tapsrate på 10 prosent gjør en enhet ute av stand til å utføre alle sine kamprelaterte oppgaver. Det er anslått at Russland har 150 000 soldater i Ukraina. Om tapstallene stemmer, inkludert et anslag på mellom 14 000 og 21 000 sårede, er tapsraten over denne andelen på 10 prosent.

Minst tre russiske generaler er også falt i krigen.

Siste FN-rapport indikerer 1900 sivile ofre i krigen i Ukraina, av disse 726 døde. Det reelle tapstallet er sannsynligvis langt større. Bare i Mariupol opererer for eksempel lokale myndighetene med et tapstall på 2000.

Annonse

Garasje overtent i Finnmark

110-sentralen i Finnmark melder tidlig torsdag morgen om en brann i en garasje i Alta.

- Garasjen skal være helt overtent og det er fare for spredning til flere bygg, melder de.

Politiet opplyser at de har evakuert de nærliggende boligene til brannstedet, og at det ikke er meldt om personskader.

Annonse
Jakter person etter mistenkt overfallsvoldtekt i Oslo
Foto: PS-P

Jakter person etter mistenkt overfallsvoldtekt i Oslo

Natt til torsdag opplyser Kristine Jakobsen ved Krimvakta hos Oslo politidistrikt til Dagbladet at en kvinne skal ha blitt utsatt for en overfallsvoldtekt i Tollbugata i Oslo, og at politiet jakter en gjerningsperson.

Politiet ble varslet om den mistenkte overfallsvoldtekten klokka 22.24 onsdag kveld. Det var en innringer som varslet politiet om det vedkommende opplevde som en mulig voldtekt.

- Den mistenkte voldtekten skal ha funnet sted rett forut for at vedkommende ringte politiet. Da politiet ankom stedet kom vi i kontakt med en kvinne som sa at hun hadde blitt overfalt, sier Jakobsen til Dagbladet omkring klokka 05.

Seinere har kvinnen blitt fraktet til sykehus, i tillegg til at politiet har foretatt krimtekniske undersøkelser på stedet.

- Har dere pågrepet én eller flere gjerningspersoner i forbindelse med denne saken?

- Nei. Vi søker etter det, men har ikke pågrepet noen på nåværende tidspunkt. Videre vil det bli aktuelt å se på videomateriale fra åstedet, sier Jakobsen.

Nord-Korea har avfyrt nye missiler

Nord-Korea har avfyrt to nye ballistisk missiler, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Yonhap siterer den sørkoreanske generalstaben på dette. Videre heter det at den landet i Japanhavet.

Spenningen har vært høy mellom landene den siste tiden. Tirsdag avfyrte Nord-Korea, for første gang på fem år, en rakett over Japan. Det var da den femte våpentesten i Nord-Korea på ti dager.

Som svar på dette, har Sør-Korea og USA denne uken øvd på presisjonsbombing over Gulehavet og gjort testoppskyting av bakke-til-bakke-missiler og kortdistansemissiler.

(NTB)

Annonse

Politiet: - Hent barna deres

Politiet ber foreldre hente ungdommer etter en "russeslippfest".

Det skriver politiet i Øst på Twitter. Festen er i Ski.

- Det er svært mange berusede ungdom i området. Foreldre som vet at de har ungdommer som deltar oppfordres til å hente festdeltakerne så snart som mulig, skriver de.

I en oppdatering skriver politiet at et russearrangement «har gått av skaftet».

- Politi og ambulanse er på stedet. Festen avsluttes av oss nå. Flere svært berusede ungdommer og flere sliter med å ta vare på seg selv, skriver politiet klokka 23.11.