Annonse

Nyhetsstudio

Skal ha angrepet fra Svartehavet

Ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået Interfax, har Russland skutt kryssermissiler fra skip i Svartehavet og Det kaspiske hav mot Ukraina. Det melder Reuters.

Kryssermissilene skal ha ødelagt et verksted hvor Ukraina reparerer militært utstyr, som stridsvogner, hevder det russiske forsvarsdepartementet, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået TASS.

Det russiske forsvarsdepartementet sa lørdag at de også har begynt å anvende hypersoniske missiler vest i Ukraina. Ifølge AFP melder Russland igjen om slike angrep søndag.

Definisjonen på et hypersonisk våpen er at det beveger seg fem ganger fortere enn lyden, skriver NTB.

Det russiske forsvarsdepartementet hevder å ha truffet 62 militære mål i Ukraina natt til søndag, ifølge TASS.

Annonse

Garasje overtent i Finnmark

110-sentralen i Finnmark melder tidlig torsdag morgen om en brann i en garasje i Alta.

- Garasjen skal være helt overtent og det er fare for spredning til flere bygg, melder de.

Politiet opplyser at de har evakuert de nærliggende boligene til brannstedet, og at det ikke er meldt om personskader.

Annonse
Jakter person etter mistenkt overfallsvoldtekt i Oslo
Foto: PS-P

Jakter person etter mistenkt overfallsvoldtekt i Oslo

Natt til torsdag opplyser Kristine Jakobsen ved Krimvakta hos Oslo politidistrikt til Dagbladet at en kvinne skal ha blitt utsatt for en overfallsvoldtekt i Tollbugata i Oslo, og at politiet jakter en gjerningsperson.

Politiet ble varslet om den mistenkte overfallsvoldtekten klokka 22.24 onsdag kveld. Det var en innringer som varslet politiet om det vedkommende opplevde som en mulig voldtekt.

- Den mistenkte voldtekten skal ha funnet sted rett forut for at vedkommende ringte politiet. Da politiet ankom stedet kom vi i kontakt med en kvinne som sa at hun hadde blitt overfalt, sier Jakobsen til Dagbladet omkring klokka 05.

Seinere har kvinnen blitt fraktet til sykehus, i tillegg til at politiet har foretatt krimtekniske undersøkelser på stedet.

- Har dere pågrepet én eller flere gjerningspersoner i forbindelse med denne saken?

- Nei. Vi søker etter det, men har ikke pågrepet noen på nåværende tidspunkt. Videre vil det bli aktuelt å se på videomateriale fra åstedet, sier Jakobsen.

Nord-Korea har avfyrt nye missiler

Nord-Korea har avfyrt to nye ballistisk missiler, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Yonhap siterer den sørkoreanske generalstaben på dette. Videre heter det at den landet i Japanhavet.

Spenningen har vært høy mellom landene den siste tiden. Tirsdag avfyrte Nord-Korea, for første gang på fem år, en rakett over Japan. Det var da den femte våpentesten i Nord-Korea på ti dager.

Som svar på dette, har Sør-Korea og USA denne uken øvd på presisjonsbombing over Gulehavet og gjort testoppskyting av bakke-til-bakke-missiler og kortdistansemissiler.

(NTB)

Annonse

Politiet: - Hent barna deres

Politiet ber foreldre hente ungdommer etter en "russeslippfest".

Det skriver politiet i Øst på Twitter. Festen er i Ski.

- Det er svært mange berusede ungdom i området. Foreldre som vet at de har ungdommer som deltar oppfordres til å hente festdeltakerne så snart som mulig, skriver de.

I en oppdatering skriver politiet at et russearrangement «har gått av skaftet».

- Politi og ambulanse er på stedet. Festen avsluttes av oss nå. Flere svært berusede ungdommer og flere sliter med å ta vare på seg selv, skriver politiet klokka 23.11.