Annonse

Nyhetsstudio

Britisk etterretning: - Ukraina har gjenerobret flere byer

Britisk etterretning skriver i sin nyeste rapport at Ukraina har gjenerobret byer og forsvarsposisjoner opp mot 35 kilometer øst for hovedstaden Kyiv.

- Ukrainske styrker vil sannsynligvis fortsette å forsøke å presse russiske styrker tilbake langs den nordvestlige aksen fra Kiev mot Hostomel-flyplassen, heter det i rapporten.

I den sørlige delen av Ukraina prøver russiske styrker fortsatt å omgå Mykolaiv, samtidig som de ser ut til å kjøre vestover mot Odesa, hvor fremgangen bremses av logistiske problemer og ukrainsk motstand.

Den ukrainske generalstaben sier at enkelte avdelinger har trukket seg tilbake over grensa til Russland etter å ha mistet over halvparten av sitt personell.

Idet den russiske invasjonen går inn i sin andre måned, er frontlinjen mellom partene nærmest frosset, sier Oleksyj Arestovytsj, som er en av president Volodymyr Zelenskyjs rådgivere.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortalte i sin kveldstale til det ukrainske folket tosdag kveld at landet nærmer seg seier.

- Landet vårt må gå mot fred, framover. For hver dag vi forsvarer oss, kommer vi nærmere den freden vi trenger så sterkt. Vi nærmer oss seier, vi kan ikke stanse ett eneste minutt. For hvert minutt bestemmer vår skjebne, vår framtid, om vi skal leve, sa han.

(Reuters / NTB)

Annonse

Nordlandsbanen holdes stengt fredag

Nordlandsbanen er fremdeles stengt mellom Ranheim og Vikhammer etter at et tog sporet av. Bane Nor har tilkalt spesialhjelp fra Oslo for å bistå i bergingen.

Banen holdes fortsatt stengt fredag kveld. Bane Nor opplyser at de kommer med en ny oppdatering lørdag morgen klokka 6.

Arbeidet med å berge arbeidstoget som natt til fredag sporet av er ventet å ta tid, skriver Nidaros.

Flere tusen passasjerer er berørt av hendelsen og togselskapet SJ Norge har satt opp alternativer til andre reiseruter og fremkomstmidler.

- Lokaltogene fra Trondheim og nordover, kjører fra Trondheim til Ranheim. Derfra går det busspendel til Hommelvik fortløpende. Fra Hommelvik går lokaltoget til Steinkjer, sa selskapets kommunikasjonssjef Hilde Lyng til Nidaros.

Passasjerer ved nattoget fra Trondheim til Bodø blir fraktet med buss til Stjørdal, og deretter går toget.

(NTB)

Rakkestad: Trafikkulykke mellom bil og MC

Brannvesenet har rykket ut til en trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel i Rakkestad.

Det skriver Øst 110-sentralen på Twitter.

- Hendelsen er ikke alvorlig. Det er snakk om moderate skader, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til Dagbladet.

Annonse

Sverige: Fant kroppsdel i vann

Like etter klokka 15 i dag mottok politiet i Sverige melding om at det var funnet en kroppsdel i vannet ved et fiskehavna i Oxelösund.

Det melder Aftonbladet.

Flere politipatruljer reiste til stedet og kunne bekrefte at det var funnet en kroppsdel fra et menneske.

- Hvem kroppsdelen tilhører er ikke avklart, skriver politiet på sine nettsider.

Kroppsdelen er sendt til en rettsmedisinsk undelsøkelse og politiet har innledet etterforskning i tilfelle om saken kan dreie seg om et drap.

Oslo-skytingen: Utenriksminister Anniken Huitfeldt deltar i Kåre Arvid Hesviks bisettelse

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) representerer regjeringen i bisettelsen til Kåre Arvid Hesvik, som ble drept i Oslo-skytingen natt til lørdag 25. juni.

Det bekrefter statsministerens kontor overfor NTB. Bisettelsen finner sted i Høvik kirke torsdag 7. juli.

Kåre Arvid Hesvik ble født i 1962. Han er ett av ofrene etter skyteepisoden i Oslo forrige uke. Bisettelsesseremonien i Høvik kirke er er et personlig farvel for familie og venner, har gravferdskonsulent Thomas Johannesen hos Jølstad begravelsesbyrå opplyst tidligere.

Natt til lørdag forrige uke ble Kåre Arvid Hesvik og Jon Erik Isachsen drept og over 20 personer skadd da en person avfyrte en rekke skudd mot to utesteder og et gatekjøkken i Oslo sentrum. Zaniar Matapour (43) er siktet i saken.

(NTB)

Annonse
Assange anker utlevering til USA
Foto: Dominic Lipinski / Pa photos / NTB

Assange anker utlevering til USA

Grunlegger av WikiLeaks, Julian Assange (50), har anket beslutningen om en utlevering til Høyesterett i Storbritannia.

Det sier broren hans i en uttalelse til Reuters.

Assange er etterlyst av amerikanske myndigheter etter brudd på flere lover. Han er blant annet siktet for spionasje, knyttet til WikiLeaks frigivelse av enorme mengder konfedensiell informasjon.

Assange tilbrakte sju år i eksil i Ecuadors ambassade i London fra 2012, men ble dratt ut av ambassaden i 2019.

Siden den gang har Assange sittet i britisk fengsel.