Annonse

Nyhetsstudio

Novaja Gazeta legger ned

Den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta sier de legger ned all aktivitet fram til Russlands «militære spesialoperasjon» i Ukraina er avsluttet, melder Reuters.

Fredsprisvinner Dmitrij Muratov er redaktør i avisa.

I starten av mars innførte russiske myndigheter strenge regler for hvordan russiske medier kan omtale det som skjer i Ukraina. Om reglene brytes, kan det medføre opptil 15 år i fengsel.

Som en konsekvens av de nye reglene, sa Novaja Gazeta i en uttalelse tidligere i mars, at de kom tli å slette innhold om krigen i Ukraina fra sine nettsider og sosiale medier.

Ifølge avisa selv skal de mandag ha fått en ny skriflig advarsel fra det russiske medietilsynet Roskomnadzor, som truet med å inndra lisensen deres. Dette gjorde at de så seg nødt til å sette produksjonen på pause.

Annonse

Melding om brann i lagerbygg

SISTE: Brannvesenet har slukket en mindre brann inne i lokalet. Røyken er avtakende og brannvesenet søker av bygget, skriver politite på Twitter.

Brannvesenet i Oslo ber naboer holde vinduer lukket etter kraftig røykutvikling fra lagerbygg i bydel Gamle Oslo. Det melder NTB.

Politiet skrev at nødetatene var på vei til stedet klokka 18.22.

– Vi har seks ressurser på stedet. Det er kraftig røykutvikling i bygget, så vi oppfordrer naboer til å holde dører og vinduer lukket, sier vaktkommandør Robert Gudmundsen i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Politiets operasjonsleder Sven Christian Lie sier at det skal være snakk om et tomt lagerlokale, men at brannvesenet selvsagt vil søke og gå gjennom bygget for å se om noen har tatt seg inn.

Han legger til at brannvesenet er i ferd med å skaffe seg avgang til bygget, og at han derfor ikke vet om det er lokalisert brann på nåværende tidspunkt.

Annonse

TV 2: Bagasjetrøbbel på Gardermoen

Tekniske problemer på bagasjeanlegget i enkelte skranker på Oslo lufthavn Gardermoen skaper søndag noe forsinkelser for reisenede.

Det bekrefter pressekontakt i Avinor, Erik Lødding, Til Dagbladet. TV 2 omtalte saken først.

Lødding sier at reisende henvises til et annet innsjekkingsområde, og at det naturligvis skaper noe ekstra ventetid.

- Det fører til noe forsinkelser, men ikke i flytrafikken, sier han.

Det er ikke problemer for de som reiser med bare hånbagasje. Lødding understreker også at det flyter ganske greit, ut fra meldingene han har fått.

På det meste er det cirka 25 minutters ventetid.

Annonse
Putin: Bruker ikke bilbelte
Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik / AP / NTB

Putin: Bruker ikke bilbelte

Da Russlands president Vladimir Putin tidligere besøkte byen Mariupol i Ukraina, som har blitt okkupert av Russland, bet flere i seg en spesiell detalj.

Presidenten brukte nemlig ikke belte da han kjørte bil langs gatene i den okkuperte byen, melder det russiske nyhetsbyrået TASS.

Dette bekrefter Putin selv i et intervju på den russisk-statlige TV-kanalen Russia-1.

- I slike tilfeller er det bedre å kjøre usikret så man raskt kan forlate bilen, sier presidenten.

Mangelen på bilbelte føyer seg inn i rekken av spesielle grep presidenten har tatt for å garantere sin egen sikkerhet. Det har blant annet blitt hevdet at Putin bare reiser i pansrede tog, da han er redd for at privatflyet hans skal bli skutt ned fra himmelen.

Putin skal også ha med seg et bærbart privat toalett alle steder han reiser. Dette skyldes en frykt for at den russiske presidentens DNA skal komme på avveie.

Annonse