Annonse

Nyhetsstudio

Nordmann dømt til livstid i Hellas

En nordmann ble i Hellas fredag dømt til livstid i fengsel for drap. Det bekrefter mannens forsvarer Giannis Parasyris til Dagbladet.

Nordmannen ble i januar 2021 pågrepet for drapet på sin samboer, ei kvinne i 50-åra, i en landsby utenfor Chania på Kreta. Han har siden da sittet varetekstfengslet på den greske øya.

- Rettssaken var i dag, og han fikk lovens strengeste straff, sier Parasyris.

Ifølge den greske avisa Haniotika-nea er nordmannen i 40-åra.

Han har innrømmet å ha drept samboeren, opplyser forsvareren.

Nordmannen var ikke selv til stede i retten fredag.

Ifølge forsvareren vil dommen ankes, og trolig vil ankesaken komme opp for retten om et års tid.

Annonse

Framstilles for varetekt etter aksjon mot fiskerinæringen

En person blir torsdag framstilt for varetektsfengsling etter at politiet denne uken aksjonerte mot det de omtaler som systematisk fiskerikriminalitet i Troms.

To personer fra Troms og én fra Møre og Romsdal ble pågrepet i storaksjonen mot fiskerinæringen tirsdag morgen. Torsdag vil politiet framstille en av de tre for to uker varetektsfengsling, opplyser politiadvokat Ronny Jørgensen i Troms politidistrikt til VG.

En person sitter fremdeles i arresten, mens den tredje personen er blitt løslatt, opplyser Jørgensen.

I aksjonen ransaket Kystvakten, Skatteetaten, Fiskeridirektoratet og Økokrim flere skip, fiskemottak og kontorlokaler, blant annet på Vannøya i Troms.

- Det er mistanke om at det er ført uriktige mengder med råstoff i land over tid, og som til sammen utgjør større summer, sa Jørgensen tidligere denne uken.

(©NTB)

Annonse
Grevlinger skaper forsinkelser for 50 000
VAKRE DYR: Men også et sikkerhetsproblem, sier en talsperson for det nederlandske jernbaneselskapet Prorail. Foto: Terje Pedersen / NTB

Grevlinger skaper forsinkelser for 50 000

I Nederland har grevlinger slått seg ned under toglinja mellom Den Bosch og Eindhoven, sør i landet. Det skaper forsinkelser som kan ramme så mange som 50 000 togpassasjerer daglig, skriver Reuters.

Bekymringen er at grevlingenes graveaktivitet har svekket fundamentet i bakken under togsporene, og sånn sett utgjør en sikkerhetsrisiko.

Ifølge Reuters kan forsinkelsene vedvare i flere uker, da grevlingene er beskyttet og må omplasseres før skadene kan utbedres.

- Grevlinger er vakre dyr, men det er klart at dette er et problem for togsikkerheten, sier Aldert Baas, talsperson for jernbaneselskapet Prorail.

For passasjerer betyr det at de enten må ta buss eller alternative togruter, som kan bety 30 til 60 minutter lengre reisevei.

Annonse
Advarer: - Du vil ikke ta den regninga alene
Foto: Lise Åserud / NTB

Advarer: - Du vil ikke ta den regninga alene

Én av tre unge mellom 18 og 29 år har reist på ferie uten reiseforsikring, skriver Frende Forsikring i en pressemelding.

- Hvert år har vi reiseskader som koster millioner av kroner. Du vil ikke ta den regninga alene, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

Tallene kommer fra en fersk spørreundersøkelse Norstat har gjort for selskapet.

- Mange reiser på påskeferie i neste uke, og mange reiser langt. Du vet aldri når du kan bli syk eller skadet og jeg tør ikke tenke på hvordan det er å trenge hjelp i utlandet uten å være sikret god helsehjelp på gode sykehus, sier Lassen.

- I undersøkelsen vår sier 34 prosent av de mellom 18 og 29 år at de har reist uten forsikring. Ikke gjør det, uansett alder, sier han.

I fjor ble det meldt inn nesten 355 000 skader på norske reiseforsikringer. Det var flere enn i 2019, som var forrige normalår før pandemien.

- Det er så lett å tenke at «det skjer ikke noe med meg», men det vet vi at det plutselig kan gjøre. Hvert år er det mange som angrer på at de tok sjansen. Når vi i tillegg ser at unge har en stor del av reiseskadene blir det enda viktigere for denne aldersgruppen, sier Lassen.

Annonse