Annonse

Nyhetsstudio

Overgrepssak i Trondheim vokser: - Tre nye anmeldelser

Politiet i Trondheim har mottatt tre nye anmeldelser i saken hvor en mann i 40-åra er siktet for blant annet seksuelle overgrep. Det opplyser påtaleansvarlig Line Novstad Klungreseth til Dagbladet.

- Mannen ble etter pågripelsen for to uker siden siktet for to tilfeller av seksuelle overgrep. I tillegg er han nå anmeldt for ytterligere to tilfeller av seksuelle overgrep og ett voldstilfelle. Det er også to tilfeller hvor kvinner har tatt kontakt med oss om seksuelle overgrep, men hvor det foreløpig ikke er levert anmeldelse, sier Klungreseth.

Hun legger til at det i all hovedsak er kvinner i 20-åra som har tatt kontakt.

Det var 10. april at politiet rykket ut til en bolig i Trondheim etter meldinger om festbråk. Utrykningen førte til beslag av et større antall våpen og funn av narkotika.

I ettertid har mannen blitt siktet for to tilfeller av voldtekt. Han har også tidligere vært anmeldt for to tilfeller av seksuelle overgrep, men disse ble den gang henlagt.

- Vi ser på om disse to skal gjenopptas og vurderer det fortløpende. For de anmeldte tilfellene er vi helt i startfasen av etterforskningen. Vi utelukker ikke at saken kan bli enda større, sier Klungreseth.

Det har tirsdag ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med mannens forsvarer, Kolbjørn Lium. Advokaten begjærte sin klient løslatt i forbindelse med varetektsfengslingen av mannen 12. april. Han sa at siktede nekter straffskyld for voldtektsanklagene og mener grunnlaget for fengsling er svakt.

Mannen ble den gang varetektsfengslet i fire uker.

Les hele saken

- Med stor sannsynlighet flere fornærmede

Annonse
Fare for styrtregn i Rogaland og Vestland
Foto: YR

Fare for styrtregn i Rogaland og Vestland

Mandag ettermiddag kan det komme opp mot 15 millimeter regn på en time i deler av Vestland og Rogaland.

Meteorologene har derfor utstedt et gult farevarsel i området.

De opplyser at det vil bli store lokale variasjoner.

Ved gult farevarsel er det fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer og jord- og flomskred der regnbygene treffer. Det er også fare for stengte veier og overvann ved bekke- og elveløp.

I tillegg kan det bli lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann, og det er fare for vannplaning.

(NTB)

Ordfører frifunnet for grov korrupsjon
FRIKJENT: Hilde Thorkildsen (58). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Ordfører frifunnet for grov korrupsjon

Den suspenderte Nittedal-ordføreren Hilde Thorkildsen (Ap) er frifunnet for grov korrupsjon i Borgarting lagmannsrett, melder Romerikes Blad, som har opplysningene fra Thorkildsens forsvarer Thomas Skjelbred.

- Nå er jeg bare glad. To enstemmige dommer har frikjent meg. Jeg er så lettet over å bli trodd, sier Thorkildsen til avisa.

Thorkildsen ble også frifunnet i Romerke og Glåmdal tingrett i fjor, sammen med sin medtiltalte, en forretningsmann. Påtalemakten anket dommen.

Også den medtiltalte forretningsmannen er frifunnet på ny.

58-åringe Thorkildsen var i kraft av sitt embete involvert i Nittedal kommunes behandling av saker der ektemannen, som er næringsdrivende, hadde interesser og eierskap, blant annet reguleringen og utviklingen av et et boligområde, ifølge NTB.

I 2013 overførte den medtiltalte forretningsmannen 125 000 kroner til et selskap som Thorkildsen er deleier i.

Den suspenderte ordføreren har hele tida nektet straffskyld.

Les hele saken

Snakker ut: - For jævlig

Annonse

Oslo: Må fortsatt spare vann

Den siste tiden har det kommet kraftige regnskyll. Det er imidlertid ikke nok til å fylle opp vannmagasinene. Oslo kommune oppfordrer fortsatt innbyggerne til å spare på vannet.

Det skriver Vann- og avløpsetaten i en pressemelding mandag morgen.

- Oslos befolkning har gjort en stor innsats så langt, og det har jeg tro på at vi skal klare å fortsette med. Alle gjør sitt for å bruke mindre vann i hverdagen. Jeg har f.eks blitt mye mer påpasselig med å skru av dusjen når jeg tar shampoo i håret, og til vanning av blomster bruker jeg restene av drikkevann fra glass og mugger. Enkle tiltak som alle kan gjøre.

Det sier byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav.

Magasinfyllingen i Maridalsvassdraget er i dag på 68,5 %. Normalen for denne perioden er 88,5%. Regnet som har falt de siste dagene har økt magasinfyllingen med kun 1%.

Maridalsvassdraget består av 29 vann i Nordmarka hvor Maridalsvannet er det nederste. Det er de samlede vannmengdene i hele vassdraget som utgjør magasinkapasiteten. Derfor er det kun regn som faller innover i marka som øker fyllingsgraden. Regn som faller i Oslo sentrum har derfor ingen effekt på magasinfyllingen, skriver Vann- og avløpsetaten.

Dette er anbefalingene fra kommunen:

- Ta kortere dusjer og skru av vannet mens du tar på såpe eller sjampo.

- Ikke la krana renne mens du pusser tennene.

- Bruk øko-program på oppvaskmaskinen.

- Spar klesvasken til vaskemaskinen blir helt full.

- Bruk den «lille knappen» på toalettet når du trekker ned.

- Sett en mugge med vann i kjøleskapet, så slipper du å la vannet renne for å få det kaldt.

- Unngå å vaske bilen ofte.

- Vær restriktiv med vanning av blomster og planter. Bruk kanne heller enn hageslange.

Politiet advarer: Ikke luft hund nå

To store hunder av typen Kaukasisk ovtcharka har stukket av i Porsgrunn, og vært i konfrontasjon med en annen hundeeier, melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Kort tid senere meldte de å ha fått kontroll på en av hundene. Hunden politiet fortsatt ikke har kontroll på, er vurdert som den farligste, spesielt for andre hunder.

- Den er vurdert som aggressiv mot andre hunder, etter hendelsen med en annen hundeeier tidligere i dag. Politiet kjenner til hundene fra tidligere, sier operasjonsleder for Sør-Øst poltidistrikt, til Dagbladet.

De oppfordrer alle hundeeiere til å ikke lufte hundene sine, til de har fått kontroll på den siste hunden, melder de på Twitter.

Søket etter hunden fortsetter i området Deichmansgate.

Annonse

Pressekonferanse om København-skytingen

København-politiet holder klokka 08.00 ny pressebrif om skytingen på Amager i går. Tre personer er drept og tre kritisk skadd.

Under forrige brif, i 01-tida i natt, opplyste politiet at de drepte er en mann i 40-åra og to «unge mennesker» - en mann og en kvinne.

En 22-årig etnisk dansk mann ble pågrepet kort tid etter skytingen, inne på kjøpsenteret Fields's.

Sjefpolitiinspektør Søren Thomassen spesifiserer nå hvem de drepte og kritisk skadde er.

- De omkomne er en 17-årig dansk mann, en 17-årig dansk kvinne og en 47-årig mann med russisk statsborgerskap, men bosatt i Danmark, sier Thomassen.

Han opplyser videre at de fire alvorligst skadde er truffet av skudd: to danske statsborgere, en 40-årig kvinne og en 19-årig kvinne. I tillegg er to svenske statsborgere skuddskadd: en 50-årig mann og ei 16-årig jente.

- De er i kritisk tilstand, men stabile, forteller Thomassen.

I tillegg er en rekke andre personer skadd. En stor del av disse pådro seg skadene i tumultene som oppsto inne i Field's i forbindelse med skytingen.

Sjefpolitiinspektøren legger til at ofrene etter alt å dømme var tilfeldige. Han opplyser også at angrepet høyst sannsynlig ikke var terror, og at ingenting tyder på at den siktede samarbeidet med noen.

22-åringen vil bli framstilt for et såkalt grunnlovsforhør - fengslingsmøte - seinere i dag. Thomassen forteller at han i tillegg til skytevåpenet hadde en kniv på seg da han ble pågrepet.

- Vi kjenner til at han har vært innom psykiatrien, sier sjefpolitiinspektøren.

Den siktede har latt seg avhøre, og har forklart at det var han som avfyrte skuddene inne på Field's.

Thomassen forteller også at etterforskningen - som han betegner som «massiv» - også retter seg mot videoer av det som nå bekreftes er av den siktede 22-åringen.

Han understreker at politiet vil være sterkt til stede i København i dag.

- Det er viktig at innbyggerne føler seg trygge, sier Thomassen.

Han advarer folk mot å dele bilder av skadde personer på sosiale medier.

- Det er forbudt, understreker han.

Les hele saken

Tre drept og tre kritisk skadd