Nyhetsstudio

Tre barn knivstukket i Finland

To voksne og tre barn i skolealder er skadd i et knivangrep i Helsingfors i Finland. Gjerningsmannen er kjent og er etterlyst av politiet.

Ofrene er den antatte gjerningsmannens tidligere ektefelle, tre barn og en venn, ifølge avisa Helsingin Sanomat.

Hendelsen fant sted i nærheten av et hjem for barn og ungdommer søndag. Alle fem er sendt til sykehus, og tilstanden deres er ikke kjent.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Skogbrann i Larvik truer bebyggelse

Nødetatene har rykket til melding om en skogbrann ved Bergansfløya i Larvik. Ifølge politiet er det fare for at brannen kan spre seg til bebyggelse.

Politiet fikk melding om brannen ved 17.30-tiden påskeaften. Det er et område på rundt 500 kvadratmeter som brenner ved Bergansfløya i Larvik kommune.

Ifølge 110-sentralen er det spredningsfare til bolighus i området.

Dagbladet følger saken.

Beste skadepåske siden 2014

Hittil i påske har Røde Kors rapportert halvparten så mange søk- og redningsoppdrag som i fjor. Også påskeaften var det færre aksjoner enn vanlig.

Mellom klokka 17 langfredag og samme tid påskeaften har de frivillige ved Røde Kors Hjelpekorps vaktstasjoner rapportert inn 17 søk- og redningsoppdrag.

Til nå i påsken har organisasjonens frivillige mannskaper deltatt i rundt halvparten så mange søk- og redningsoppdrag som i påsken i fjor.

I 2018 var tallet på oppdrag til og med påskeaften på 356, mens det hittil er registrert 169 oppdrag de ni første dagene i påsken.

Ikke siden 2014 har Røde Kors registrert like få oppdrag og skader i fjellet.

(NTB).

HAUKELI PÅSKEAFTEN:

STREIKEFARE: Norwegiens kabinpersonell i Frankrike kna bli tatt ut i streik fra onsdag 24. april. SAS risikerer streikeaskjoner fra fredag 26. april dersom en mekling ikke fører fram før det. Foto: NTB Scanpix.

Streikefare for Norwegian og SAS over påske

Fagforeningen som representerer Norwegians kabinansatte i Frankrike, varsler streik fra onsdag neste uke.

Fagforeningen L'Union des navigants de l'aviation civile (Unac) planlegger å ta ut 158 Norwegian-ansatte i streik fra 24. til 26. april, skriver E24 som siterer en pressemelding til franske medier.

Streiken vil ramme flyselskapets ansatte med base på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris. Målet med streiken er blant annet å heve de ansattes lønnsnivå, samt å bedre deres tilgang på helsetjenester.

Det er også streikefare hos SAS neste uke. I starten av april ble det brudd i forhandlingene mellom SAS og pilotene i hele Skandinavia. Bruddet skyldes ifølge pilotene uenighet om lønn og manglende planlegging av arbeidstid.

Hvis ikke mekling fører fram, kan det bli SAS-streik fra 26. april.

(NTB).

Russebråk i natt: Jente tisset på ambulanse

Politiet hadde hendene fulle med å hanskes med ustyrlige horder av russ som utfoldet seg på Fokserød ved Torp flyplass i natt, skriver Drammens Tidende.

Russebusser fra både Vestfold og Drammens-området var samlet, og det brøt ut slåsskamp der en 19-årig mannlig russ ble pågrepet for å ha slått til en annen, som måtte ha hjelp av ambulansepersonell.

- Den samme russen er også anmeldt for bruk av narkotika, opplyser Øystein Eikedalen, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet på stedet fikk opplysninger om at noen hadde puttet GHB i drinkene til kvinnelig russ.

Mange av russen tok seg også til rette ved å urinere på parkerte biler. Ei russejente fant det dessuten for godt å urinere på ambulansen som kom til stedet, skriver Drammens Tidende - som understreker at hun ikke er fra Drammen.

Ifølge Sandefjords Blads politikilder kan hun vente et forelegg på mellom 4000 og 6000 kroner.

Gutt (8) ble skremt av hund, kastet seg utfor skråning

En gutt på åtte år ble så skremt av en hund at han kastet seg ut av veien og ned en skråning, melder Drammens Tidende.

Politiets operasjonsleder Øyvind Hammervold opplyser til avisa at gutten gikk og lekte med en ball i bydelen Fjell. Hunden, som gikk i bånd, kastet seg mot ballen, og gutten ble altså så redd at han kastet seg ned skråningen.

Gutten ble tatt med til sykehuset for en sjekk, men har ifølge Hammervold bare pådratt seg en stor kul i hodet.

- Dette var et hendelig uhell, og politiet gjør ikke noe mer med denne saken, sier operasjonslederen til Drammens Tidende.

Advarer mot svindel-SMS

Kollektivselskapet Ruter advarer sine kunder mot en SMS hvor det står at de deler ut gratisbilletter. Advarselen er mot å trykke på en lenke i en SMS-en, som ifølge Aftenposten ble sendt ut fredag.

- Den er ikke sendt ut av Ruter, og er antakelig et svindelforsøk, sier Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter til avisa.

Han opplyser at kollektivselskapet i Oslo og Akershus ennå ikke har bestemt om de vil anmelde forholdet.

I SMS-en står det følgende, opplyser Ruter på Twitter.

«God kveld alle Oslo-folk! Vi feirer med å fele ut gratis billetter som gjelder for alle soner i Oslos kollektivtransport».

Videre blir mottaker av SMS-en bedt om å trykke på en lenke. Det advarer kollektivselskapet mot.

(NTB)

«Gule vester»-protest i Paris

Minst 126 personer er pågrepet i Paris, hvor det brøt ut spredte opptøyer da «de gule vestene» demonstrerte for 23. lørdag på rad. Minst én bil, flere motorsykler og en rekke barrikader sto i brann øst i Paris lørdag ettermiddag.

Totalt deltok flere tusen mennesker i protestene, som i flere timer gikk rolig for seg før de noen steder utartet til sporadiske sammenstøt med opprørspoliti.

Brannvesenet er satt i sving for å slukke en rekke mindre branner rundt Place de la Republique. Fransk politi brukte tåregass i forsøk på å kontrollere folkemengden.

Fransk TV viser bilder av en frivillig førstehjelper som behandler en demonstrant i gul vest på bakken.

Sett bort ifra opptøyene på ettermiddagen, gikk de gule vestenes protester i det store og hele fredelig for seg påskeaften.

Protestbevegelsen «De gule vestene» krever endringer i regjeringens sosiale og økonomiske politikk. Påskeaften ville demonstrantene blant annet minne regjeringen på at gjenoppbyggingen av Notre-Dame-katedralen ikke er det eneste problemet som må løses i Frankrike.

Tidligere i april godkjente president Emmanuel Macron en lovendring som gir sikkerhetsstyrkene større fullmakter i møte med demonstranter. Kritikere hevder lovene er i strid med borgerrettighetene.

(NTB)

DEMONSTRERER: De gule vestene holdt påskeaften en protest i Paris. Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Krangel om Assange-bilde i Bergen

Det oppsto krangel da tre menn forsøkte å ta ned det nymalte bildet av Julian Assange i Bergen, melder Bergens Tidende.

Natt til lørdag hengte gatekunstneren AFK opp et bilde av WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange på Nygårdshøyden i Bergen. Bildet henger på det samme gatehjørnet der kunstneren i fjor hang opp et bilde av Frp-politiker Sylvi Listhaug.

Tar bildet ned
Lørdag ettermiddag melder Bergensavisen om at tre kamerater var i ferd med å ta ned bildet av Assange. En av mennene opplyser at de ønsker å bevare bildet, selge det og donere pengene til WikiLeaks.

Ifølge Bergens Tidende oppsto det i løpet av ettermiddagen krangel mellom de tre mennene og forbipasserende.

På et tidspunkt skal det ha stått rundt 15 personer foran bildet av Assange som kranglet om det er riktig å skjære bildet bort, opplyser en kilde til avisa.

Operasjonsleder Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt sier til Bergensavisen at politiet har fått melding om hendelsen, men at den ikke har blitt prioritert, og at en jurist må vurdere om det er lovstridig å ta ned bildet.

(NTB)

MC krasjet med bil i Ålesund

En motorsykkel har krasjet med en bil i Olsvika, øst for Ålesund sentrum, melder Møre og Romsdal politidistrikt.

- Ifølge meldingen til oss har motorsykkelen kjørt inn i sida på bilen. Mer vet vi ikke, siden vi ikke er framme ennå, sier operasjonsleder Per Åge Ferstad klokka 15.45.

Noen minutter seinere oppdaterer politiet på Twitter at MC-føreren framstår som lettere skadd.

Ralf Lofstad, Jesper Nordahl Finsveen, Øystein Andersen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.