Annonse

Nyhetsstudio

Russisk mann skal ha blitt bøtelagt for joggesko
Skjermdump: Telegram

Russisk mann skal ha blitt bøtelagt for joggesko

En mann skal ha blitt idømt en bot på 10 000 rubler - litt over 1100 kroner - for å ha gått med blå og gule joggesko, fargene til det ukrainske flagget.

Det melder den amerikanske statsfinansierte kringkasteren Radio Free Europe. De viser blant annet til russiske The Insider, som var blant mottakerne av Fritt Ords Free Media Awards i 2019.

Dommen skal ha falt torsdag, ifølge amerikanske Newsweek.

Mannen skal ha stått anklaget for å ha ikledd seg «politiske redskaper», og skal ha blitt pågrepet tidligere denne måneden samtidig som en protest fant sted et stykke unna.

Mannens advokat framholder at klienten hans ikke hadde noe med protesten å gjøre, og snarere var i byen for å kjøpe gaver til kona og datteren sin.

Et bilde som viser gule og blå joggesko sirkulerer i ukrainske sosiale medier. Det er ikke på det rene at bildet viser skoene til mannen som skal ha blitt bøtelagt.

Annonse

Nagorno-Karabakh: Over 65 000 skal ha krysset grensa

Over 65 000 mennesker skal ha tatt seg inn i Armenia fra Nagorno-Karabakh. Det meldte en talsperson for den armenske statsministeren torsdag, ifølge Reuters.

Det utgjør over halvparten av befolkningen.

Dobbeltdrapet i Kristiansand: Ingen pågrepet
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Dobbeltdrapet i Kristiansand: Ingen pågrepet

Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter at en mor og en datter ble funnet døde i en leilighet i Kristiansand onsdag.

- Det eneste jeg kan si nå er at vi ennå ikke har pågrepet noen, sier operasjonsleder Jarle Nilsen til NTB klokken 6.45 torsdag morgen.

Politiet har jobbet videre med saken gjennom natten, uten at han vil gå nærmere inn på hvordan.

De to ble funnet døde i en bolig i Vågsbygd i Kristiansand. En person som skulle besøke noen på adressen, meldte fra til politiet klokken 13.21 onsdag. Da politiet kom, fant de moren og datteren død i huset.

(NTB)

Annonse

TV 2 får smekk på fingrene

TV 2 får en advarsel fra Medietilsynet på grunn av mangelfull merking av produktplassering under en fotballsending.

Medietilsynet skriver i en pressemelding at det ble avdekket regelbrudd under TV 2s sending av storkampen mellom Rosenborg og Vålerenga i mai.

Sendingen hadde ikke tydelig informasjon om produktplassering, slår tilsynet fast.

- Disse reglene er til for å gjøre seerne oppmerksomme på at en eller flere annonsører har betalt for at et produkt, en tjeneste eller et varemerke skal være synlig i programmet, sier Hanne Sekkelsten, avdelingsdirektør i Medietilsynet.

TV 2 har ifølge Medietilsynet opplyst at de har rettet opp feilen slik at merking nå er på plass.

(NTB)

E6 stengt etter trafikkuhell

Det har vært et trafikkuhell i Trondheim, melder Vegtrafikksentralen midt på X/Twitter.

Som følge av ulykken er E6 Væretunnelen stengt.

Annonse