Annonse

Nyhetsstudio

Oslo: Smell kan være skudd

Politiet i Oslo har funnet merker i en vegg etter det som kan være skudd. Politiet rykket ut etter meldinger om smell på Grønland i Oslo.

Politiet opplyste om meldingen om smell på Twitter klokken 1.16 natt til lørdag og rykket ut med flere patruljer.

På en vegg i området er det funnet merker som trolig skyldes skudd avfyrt av et håndvåpen.

– Vi har ikke fått melding om at noen personer er skadd, og vi vet heller ikke hva som kan ha vært foranledningen til hendelsen, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt.

(NTB)

Annonse
- Er i en blindvei
Foto: NTB/AP Photo/Pavel Golovkin

- Er i en blindvei

Det er mye som tyder på at ting ikke har gått helt etter planen for Russlands president Vladimir Putin.

Faktisk går det så dårlig at Russland og Putin ikke lenger har noen reell vei ut av krigen, mener sjefen for Ukrainas militære etterretningstjeneste (GUR), generalmajor Kyrylo Budanov.

- Putin er i en blindvei. Han kan verken stanse krigen eller vinne den. Han kan ikke vinne av objektive grunner. Og for å stanse den må han erkjenne at Russland slett ikke er den store og sterke staten han ønsket å få det til å fremstå, sier Budanov til Wall Street Journal.

Ifølge etterretningssjefen vil det få konsekvenser for Putin å måtte forklare det russiske folket at han ikke var i stand til å erobre Ukraina.

- Når de endelig innser at tsaren ikke er så stor og mektig som han gir seg ut for å være, er det et skritt mot ødeleggelsen av den russiske staten slik vi kjenner den i dag, sier han.

Budanov hevder at etterretningstjenesten har et nettverk av agenter i Russland, og at de jobber tett med den amerikanske etterretningstjenesten.

Ifølge ukrainsk etterretning avviste Putin råd fra sine nærmeste rådgivere om invasjonen av Ukraina 24. februar.

- Jeg er overrasket over den russiske dumheten. Av alle alternativene som Putin hadde før krigen startet, valgte han det mest brutale og det verste alternativet for ham, sier han.

Væpnet aksjon i Kristiansand

Politiet i Agder rykket like før midnatt ut til Kristiansand, etter melding om flere personer som løper etter en person.

Politiet har kontroll på tre personer, opplyses det.

- I forbindelse med at patruljene kom i kontakt med personene ble det opplyst at det skal ha blitt truet med en kniv. Patruljene gitt bevæpning på oppdraget, melder politiet.

I en oppdatering klokka 12.17, opplyser politiet at det viser seg å være mindreårige som forklarer at de har følt seg truet av en annen persom.

- De har hentet hver sin kniv for å ha til å forsvare seg. Begge anmeldes for bæring av kniv og kjøres hjem til foresatt/bopel, skriver de.

Annonse

FHI: Smittesporing i Oslo etter apekopper

Folkehelseinstituttet har mottatt informasjon om at en utenlandsk person som besøkte Oslo 6. -10. mai, siden har fått bekreftet apekopper i sitt hjemland. Oslo kommune har startet smittesporing.

Eventuelle nærkontakter av den smittede vil bli kontaktet og bedt om å være observante på symptomer på apekopper, skriver FHI i en pressemelding lørdag.

Oslo kommune og Folkehelseinstituttet jobber nå for å kartlegge hvem som kan ha vært utsatt for smitte, for å kunne gi informasjon til dem det gjelder.

Folkehelseinstituttet er også i kontakt med helsetjenesten i personens hjemland for å kartlegge ytterligere hvor personen har vært under sitt opphold i Oslo.

De vanligste symptomene er feber og nedsatt allmenntilstand etterfulgt av utslett og lymfeknutehevelse.

Smitte med apekopper forekommer oftest ved direkte kontaktsmitte, men indirekte kontaktsmitte fra sengetøy og lignende. Dråpesmitte kan også forekomme.

For at dråpesmitte skal forekomme kreves det vanligvis tett nærkontakt over lengre tid. Det er her snakk om timer.

Fem omkom i flyulykke i Frankrike

Fem mennesker mistet lørdag livet da et turistfly styrtet i De franske alper, opplyser nødetatene.

Ulykken skjedde like etter at flyet tok av fra Versoud-flyplassen i nærheten av Grenoble sørøst i Frankrike lørdag ettermiddag.

Blant de omkomne var fire medlemmer av samme familie, ifølge redningstjenesten.

(NTB)

Annonse

E6 Nordbytunnelen stengt

Høyre felt av E6 i Nordbytunnelen er stengt i retning Oslo.

Det melder Vegtrafikksentralen Øst på Twitter.

Veien er stengt fordi en personbil har stanset, informerer de.