Annonse

Nyhetsstudio

Smell på Grønland i Oslo kan skyldes skudd

Politiet i Oslo har funnet merker i en vegg på Grønland etter det som kan være skudd. Politiet sier de ser svært alvorlig på saken.

Politiet opplyste om meldingen om smell på Twitter klokken 1.16 natt til lørdag og rykket ut med flere patruljer.

På en vegg i området er det funnet merker som trolig skyldes skudd avfyrt av et håndvåpen.

- Vi har ikke fått melding om at noen personer er skadd, og vi vet heller ikke hva som kan ha vært foranledningen til hendelsen, sa operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB kort tid etter.

Lørdag morgen sier politiet dette var farlig, og at de ser svært alvorlig på saken.

- Det var flaks at ingen ble skadd da det trolig ble skutt mot et serveringssted på Grønland natt til lørdag, sier Anders Johnsrud, krimleder i Oslo-politiet, til NRK.

Det var folk inne på stedet, og mange vitner.

Det er ikke pågrepet noen, men politiet jobber ut ifra en hypotese at skytingen var målrettet i forbindelse med en kjent konflikt mellom kriminelle gjenger i Oslo, ifølge statskanalen.

(NTB)

Annonse

Alvorlig ulykke i Trøndelag

Klokka 20.26 rykket politet i Trøndelag ut til en ulykke på E39, hvor både MC og bil skal ha vært involvert.

- Det dreier seg om en meget alvorlig ulykke med tre involverte kjøretøy og flere involverte personer, skriver politiet.

Nødetatene jobber på stedet. Politiet opplyser også at veien vil være stengt i lang tid.

MDG: Hanna Marcussen gir seg i politikken
Foto: Hanna Johre / NTB

MDG: Hanna Marcussen gir seg i politikken

MDG-politiker Hanna Marcussen gir seg i politikken, ifølge Aftenposten.

– Jeg har tenkt å sitte perioden ut. Jeg har masse viktige prosjekter å lande. Både småhusplan, høyhusstrategi og parkeringsnorm. Og så er det Oslotre-prosjektet, sier hun til avisa.

MDG-politikeren forklarer at hun ønsker å være mer til stede i hverdagen som alenemor.

– Det er ikke noen lett beslutning, sier hun til Aftenposten.

Annonse

Tidligere presidentkandidat avbrøt Abbott-pressekonferanse

18-åringen som tirsdag skjøt og drepte 19 barn og to voksne på en skole i Texas, ble skutt og drept av en grensevakt i et klasserom, sier Texas-guvernør Greg Abbott på en pressekonferanse onsdag kveld norsk tid.

Texas' visesheriffs datter er blant de drepte, forteller guvernøren.

- Gjerningspersonen er sagt å være en «drop out»-elev, men det er foreløpig ikke bekreftet. Vi har ikke funnet noen straffehistorikk på vedkommende, heller ikke historie med psykisk sykdom, sier Abbott.

Ifølge Abbott la gjerningspersonen ut et Facebook-innlegg 30 minutter før han begikk handlingen. Der skal ha skrevet: «Jeg skal skyte bestemora mi» - noe han gjorde, men hun overlevde og ligger nå på sykehus. 18-åringen skal så ha lagt ut to innlegg der han skrev at han hadde skutt bestemora og at han kom til å skyte en barneskole.

Mot slutten av pressekonferansen kom en mann, som ifølge New York Post er demokraten Beto O'Rourke, opp mot podiet og avbrøt seansen.

- Dere gjør ingenting! utbrøt politikeren.

Han ble så ledet ut av lokalet.

Skoleskytingen, som er den verste skolemassakren i USA siden 20 barn og seks voksne ble drept på Sandy Hook-skolen i Newtown i Connecticut i 2012, har fått våpendebatten i USA til å blusse opp med full styrke.

O'Rourke stiller som kandidat i guvernørvalget i Texas i år og utfordrer med det republikaneren Abbott. 49-åringen har tidligere blitt beskrevet som et stjerneskudd i partiet.

Han er tidligere kongressrepresentant og var en av kandidatene i Demokratenes nominasjonsvalg i forkant av det forrige presidentvalget, men trakk seg tidlig i nominasjonskampen, skriver NTB.

Putin besøkte for første gang skadde soldater
Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / AP / NTB

Putin besøkte for første gang skadde soldater

Russlands president Vladimir Putin møtte onsdag for første gang soldater skadd i Ukraina-krigen. - De er alle helter, sa han etter besøket.

Iført en hvit medisinsk frakk og i følge med forsvarsminister Sergej Sjojgu, håndhilste og snakket presidenten med sårede soldater ved Moskvas Mandryka militærsykehus, ifølge TV-kanalen Rossija-24.

Ifølge AFP spurte Putin en soldat om hans sønn og sa at «han kommer til å bli stolt av sin far». Presidenten spurte også leger ved sykehuset om de hadde alt de trengte, noe de skal ha svart ja på.

- Dette er mennesker som risikerer liv og helse for folket og barna i Donbas og for Russlands skyld. De er alle helter, sa presidenten i et TV-sendt møte etter besøket.

Russland sa 25. mars at 1351 soldater var drept og 3825 såret i Ukraina. Myndighetene har ikke offentliggjort noen nye tall siden det. Forsvarsminister Sjojgu sa tirsdag at Moskva er klar for en langvarig konflikt i Ukraina for å nå Russlands mål i landet.

(NTB)

Annonse

Seljord: En bekreftet omkommet etter trafikkulykke

SISTE: En person er bekreftet død etter en trafikkulykke i Seljord. Det bekrefter operasjonsleder Trond Egil Groth overfor Dagbladet.

Vedkommende var en mann i 70-åra.

Pårørende er varslet.

En mann i 70-åra har status som siktet i saken.

17.45 fikk politiet melding om en trafikkulykke på E134 i Seljord.

Politiet meldte at tre biler var involvert og fire personer skadd.

Luftambulanse ble rekvidert til stedet.

I en oppdatering skrev politiet at tre av de involverte framstod lettere skadd, hvorav en var fraktet til sykehuset i Skien.

Status på den fjerde var svært kritisk, ifølge politiet.

Politiet opplyser at kriminalteknikere er varslet for videre etterforskning av den alvorlige ulykken.

- Det vil ta lang tid før veien er åpen igjen, sa operasjonleder til Dagbladet klokka 19.30.