Annonse

Nyhetsstudio

Falt av elsparkesykkel - fløyet til sykehus

En mann er fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus etter en elsparkesykkelulykke i Fredrikstad.

Mannen ble funnet liggende på en gang- og sykkelvei av en forbipasserende som varslet nødetatene klokken 23.38 tirsdag kveld. Sparkesykkelen lå rett ved.

– Helsepersonell som kom til stedet vurderte skadene som såpass alvorlig at han ble sendt med luftambulanse til Oslo, forteller operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB.

(NTB)

Annonse

Tre kjempehaier merket i Lofoten

Et merketeam fra Havforskningsinstituttet har vært utenfor Lofoten og Vesterålen på jakt etter brugde, som er verdens nest største fisk. De har fått merket tre.

Målet til merketeamet fra Havforskningsinstituttet er å satellittmerke kjempehaien brugde, slik at forskerne kan finne ut mer om hvor den beveger seg.

Etter en uke uten å merke kjempehaien fikk forskerne merket tre brugder denne helgen.

Merkeekspert og havforsker, Kenor Ferter, jubler etter de tre satellittmerkingene i helgen.

- Det er helt vanvittig, og nå er vi veldig fornøyde, sier Ferter i en pressemelding.

Massive angrep mot Slovjansk
Foto: Genya Savilov / AFP / NTB

Massive angrep mot Slovjansk

Byen Slovjansk i Donetsk i Øst-Ukraina er utsatt for massiv bombing tirsdag, sier byens ordfører.

- Slovjansk! Massiv bombing av byen. I sentrum, i nord. Til alle, søk tilflukt, skriver ordfører Vadim Ljakh på Facebook.

Ljakh har tidligere bedt den gjenværende befolkningen i byen om å evakuere etter et annet russisk granatangrep mot den kommersielle sektoren i byen.

Ifølge politiet i byen traff russiske styrker et marked, hvor en kvinne mistet livet og minst tre andre personer ble skadd, skriver Reuters.

Etter at Lysytsjansk falt i helgen og Luhansk-provinsen nesten helt er under russisk kontroll, er det antatt at de ukrainsk-kontrollerte delene av Donetsk står for tur.

Slovjansk, som er det ukrainske administrasjonssenteret i Donetsk, er allerede i flere uker blitt utsatt for bombing og artilleri.

(NTB/Dagbladet)

Annonse
Millionforelegg etter alvorlig feilmedisinering
Foto: Marit Hommedal / NTB

Millionforelegg etter alvorlig feilmedisinering

Helse Bergen HF og Sjukehusapoteka i Vest HF får millionforelegg etter alvorlig feilmedisinering. Det melder Hordaland, Sogn og Fjordane statsadvokatembeter i en pressemelding.

Saken gjelder en 56 år gammel mann som i juni 2020 ble feilbehandlet ved Haukeland sykehus.

Ved en feil ble det rekvirert en dosering med cellegift som var ti ganger så høy som den skulle være. Dosen ble gitt til mannen uten at det ble oppdaget at doseringen var dødelig. Mannen døde som følge av feilmedisineringen.

Politiet startet etterforskning av saken samme dag, og både Helse Vest og Sjukehusapoteka i Vest har vært formelt siktet i saken, og legen som rekvirerte cellegiften har hatt status som mistenkt.

Helse Bergen er ilagt foretaksstraff ved et forelegg på 1,6 millioner kroner. Sjukehusapoteka i Vest er ilagt foretaksstraff på 1 million kroner.

- Denne tragiske hendelsen er ikke et resultat av et uhell, men skyldes mangelfulle rutiner både ved sykehuset og ved sykehusapoteket, sier statsadvokat Rudolf Christoffersen.

Saken mot legen er henlagt som intet straffbart forhold, men statsadvokaten konkluderer med at legen har opptrådt uaktsomt.

Etter hendelsen er det innført en rekke tiltak for å redusere risikoen for slike feil i framtida, skriver statsadvokaten.

Les hele saken

Døde etter tidobbel cellegift-dose

Tyrkia har beslaglagt russisk skip
Foto: Ozan Kose / AFP / NTB

Tyrkia har beslaglagt russisk skip

Et russisk skip med tusenvis av tonn med korn, holdes tilbake av tyrkiske myndigheter i byen Karasu, etter påstander om at lasten er stjålet fra Ukraina.

Tyrkiske tollere slo til etter at ukrainske myndigheter hevdet at skipet Zhibek Zholy ulovlig transporterte 7000 tonn korn ut av russiskokkuperte Berdjansk, en ukrainsk by sørøst i landet.

Det skriver The Guardian.

Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, bekrefter at skipet seiler under russisk flagg, men avviser at Russland har forsøkt å stjele korn.

- Skipet er under russisk flagg, men jeg tror det tilhører Kasakhstan og lasten ble fraktet i henhold til en kontrakt mellom Estland og Tyrkia, sier Lavrov.

Ukraina har anklaget Russland for å stjele korn fra okkupert ukrainsk territorium for å selge på internasjonale markeder. Landets korneksport står for nesten 15 % av verdens totale korneksport.

(NTB)

Annonse

Rauma: Døde etter fallulykke

Like før klokka ett tirdag ettermiddag, meldte Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter at en person falt og skadet seg på Litlefjellet i Rauma. På daværende tidspunkt opplyste politiet at vedkommende var bevisst.

Klokka 14.09 opplyste politiet om at helsepersonell har arbeidet med livreddende tiltak (HLR) på den skadde. Lege er også på stedet. HLR avsluttet da livet dessverre ikke kunne reddes. Vedkommende var med i et utenlandsk turfølge da ulykken inntraff. Pårørende er varslet.