Annonse

Nyhetsstudio

Russisk soldat erkjenner straffskyld
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Russisk soldat erkjenner straffskyld

En russisk soldat som står tiltalt for krigsforbrytelser i Ukraina har erkjent straffskyld for å ha drept en ubevæpnet sivil, skriver The Guardian.

Vadim Sjisjimarin er tiltalt for å ha skutt en ubevæpnet 62-åring dagene etter invasjonen i Ukraina startet og risikerer livstid i fengsel.

21-åringen er i retten i Kyiv onsdag.

Mannen er den første som stilles for retten for krigsforbrytelser i Ukraina siden Russland invaderte 24. februar.

Tidligere onsdag sa russiske myndigheter at de ikke har noen opplysninger om soldaten.

Annonse

Knivstikking i Bergen

Politiet rykket ut etter melding om et slagsmål med knivstikking mellom to til tre menn i Bergen natt til torsdag.

- Gjerningsmannen ble senere pågrepet på en boligadresse i Bergen sentrum, skriver politiet på X/Twitter.

Tilstanden til den fornærmede mannen er stabil, og han er ikke livstruende skadd.

- Han vil sannsynligvis bli utskrevet fra sykehuset i løpet av kort tid, skriver politiet.

Kraftig eksplosjon i Uppsala

En kraftig eksplosjon skal natt til torsdag ha funnet sted i et villaområde i Uppsala i Sverige. Det melder vitner til svenske Aftonbladet.

En video avisa har fått tilgang til viser angivelig store materielle skader på flere hus nedover en gate.

Teamleder på SOS alarm, Agneta Gustafsson, opplyser til Expressen at det brenner i et mindre hus i området.

Det er foreløpig ingen meldinger om personskader.

Annonse

Ut mot Trump: - Donald Duck

Rundt 03.00, norsk tid, avholdes det ny debatt på amerikanske TV-skjermer om hvem som skal lede det republikanske partiet.

Sju potensielle presidentkandidater møtte opp for å argumentere for at nettopp de bør lede partiet til seier ved neste års presidentvalg i USA.

Tidligere president, og toppkandidat, Donald Trump møter imidlertid ikke opp. Han kjører nemlig sitt eget og jobber med å sanke inn velgere i delstaten Michigan.

Hans fravær får derimot flere til å reagere. Blant annet hans konkurrenter; Florida-guvernør Ron DeSantis og tidligere guvernør i New Jersey Chris Christie.

- Du er ikke her i kveld fordi du er redd for å være på scenen og forsvare rekorden din, sier sistnevnte i en direkte beskjed til Trump fra scenen.

- Ingen her kommer til å kalle deg Donald Trump lenger. Vi kommer til å kalle deg Donald Duck, raser konkurrenten mot ekspresidenten.

Les hele saken

- Ingenting som truer Trump

Knytter norsk kidnappingssak til svensk kriminelt nettverk

Trøndelag politidistrikt har siktet tolv personer etter at en ung mann ble kidnappet i Trondheim i mai. Politiet bekrefter at saken har koblinger til det svenske Foxtrot-nettverket.

Den unge mannen - som skal være sønnen til en norsk artist - ble bortført i Trondheim om kvelden 8. mai i år, og sluppet løs natt til 9. mai, fysisk uskadd, skriver Adresseavisen.

I sammenheng med kidnappingssaken har politiet i Trøndelag også etterforsket en grov utpressingssak, der faren til den kidnappede skal ha betalt penger for å få sønnen frigitt. Nå bekrefter politiet at de mener begge sakene har tilknytning til det svenske kriminelle nettverket.

- Vi mener at frihetsberøvelse- og utpressingssaken har tilknytning til Foxtrot-nettverket i Sverige, sier politiadvokat Bente Bøklepp ved Trøndelag politidistrikt til avisen.

Totalt er nå tolv personer siktet i saken. Fire menn er siktet for frihetsberøvelse, mens sju menn er siktet for medvirkning til grov utpressing. I tillegg er en mann siktet for heleri. En av de siktede i utpressingssaken er svensk statsborger. Han sitter fortsatt varetektsfengslet i Norge og har innrømmet medvirkning. Det er denne mannen politiet mener har tilknytning til Foxtrot.

- Vi mener også at noen av nordmennene som er siktet i saken, har en kobling til det samme nettverket, sier Bøklepp, og opplyser at norsk politi samarbeider med svensk politi.

Kripos bekreftet tidligere denne uken overfor NRK at Foxtrot-nettverket har forgreininger til Norge.

Det har vært en rekke volds- og skytehendelser i Sverige den siste tiden. Voldsopptrappingen i Uppsala og Stockholm knyttes blant annet til en intern konflikt i den kriminelle gjengen som omtales som Foxtrot-nettverket.

(NTB)

Annonse