Annonse

Nyhetsstudio

Bil i brann på E6

En bil sto i brann på E6 i sydgående retning ved Bergerkrysset i Lillestrøm torsdag ettermiddag. Det meldte Øst politidistrikt og Vegtrafikksentralen.

- Det må påregnes en del kø, skrev politiet.

Føreren av bilen kom seg ut, ifølge politiet.

- Voldsom kø, sa et vitne Dagbladet snakket med.

I en oppdatering rett over klokka 15 skriver politiet at brannen er slukket, og at veien er åpnet igjen.

- Det vil bli noe redusert fremkommelighet når bilberger er på stedet, men per nå går trafikken som normalt.

Hellas vil ikke gi stridsvogner til Ukraina
Den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis. Foto: Richard A. Brooks / AP / NTB

Hellas vil ikke gi stridsvogner til Ukraina

Hellas vil ikke gi stridsvogner til Ukraina. Landet trenger dem selv på grunn av det dårlige forholdet til Tyrkia, sier statsminister Kyriakos Mitsotakis.

- Vi vil ikke gi fra oss våre Leopard 2-stridsvogner av den enkle grunn at de er absolutt nødvendige for vår egen forsvarsstrategi, sa Mitsotakis under et besøk i Japan tirsdag.

Forholdet mellom Hellas og Tyrkia er for tiden svært anstrengt, blant annet på grunn av striden om rettigheter til et område i det østlige Middelhavet.

Hellas har flere Leopard 2-stridsvogner enn noe annet land i Europa, om lag 350. Landet har også rundt 500 stridsvogner av typen Leopard 1.

En rekke land, deriblant Norge, har besluttet å gi stridsvogner til Ukraina til bruk i kampen mot den russiske invasjonsstyrken.

(NTB)

USA hevder Russland har brutt atomvåpenavtale

USA hevder at Russland har brutt atomvåpenavtalen mellom de to landene ved å blokkere inspeksjoner. Det melder den amerikanske avisa Wall Street Journal.

- Russland har brutt New START-avtalen om å kutte langdistanse atomvåpen ved å nekte å tillate inspeksjoner på stedet og ved å avvise Washingtons forespørsler om å møtes for å diskutere sine bekymringer om samsvar.

Det skriver det amerikanske utenriksdepartementet i en rapport sendt til kongressen tirsdag.

New START-avtalen inkluderer at både Russland og USA kan utføre inntil 18 inspeksjoner årlig ved den andre partens baser og installasjoner, ifølge Store Norske Leksikon.

Dette markerer første gang Russland er anklaget av USA for å ha brutt avtalen, som trådte i kraft i 2011, ifølge WSJ.

Treåring omkom i trafikkulykke

To personer er sendt til sykehus etter en trafikkulykke mellom en personbil og en lastebil på E18 nord for Köping i Sverige.

Det melder Aftonbladet.

Ulykka skjedde rundt 15-tiden tirsdag ettermiddag, hvorpå det ble rapportert om at en av de involverte, skulle være kritisk skadd.

Tirsdag kveld opplyser politiet i Sverige at et barn i treårsalderen omkom som følge av skadene barnet pådro seg i sammenstøtet.


Person observert i vannet ved Snarøya

Nødetatene har rykket ut etter at en person er observert i vannet på Snarøya i Bærum kommune.

- Vi er på Snarøya i forbindelse med at det har vært observert en person i vannet. Personen har ikke kommet tilbake. Vi har mye personell fra nødetatene på stedet. Dette inkluderer helikopter, drone og båter, skriver operasjonsleder Sven Christian Lie.

Søket foregår med full styrke, ifølge politiet.

Klokken 18.50 har søket gått over fra SAR (search and rescue) til SEAO (søk etter antatt omkommet).

- Vi er i dialog med de pårørende til den savnede, opplyser politiet.

Kjærestepar danset offentlig: Fengsles i 10 år
Skjermbilde av videoen hvor Haghighi og forloveden Ahmadi danser foran Teherans Azadi Tower. Foto: AFP

Kjærestepar danset offentlig: Fengsles i 10 år

Astiyazh Haghighi og hennes forlovede Amir Mohammad Ahmadi ble arrestert i begynnelsen av november etter at en video gikk viralt hvor paret danset foran Azadi Tower i Teheran, Iran.

Haghighi hadde ikke på seg hodeskjerf i videoen, i strid med Irans strenge regler. Kvinner har heller ikke lov til å danse offentlig i landet.

En iransk domstol har nå dømt hver av dem til 10 år og seks måneder i fengsel. Det skriver det USA-baserte Human Rights Activists News Agency (HRANA), ifølge avisa The Guardian.

Paret, som var populære Instagram-bloggere, ble dømt for å «oppmuntre til korrupsjon og offentlig prostitusjon» samt «samles med den hensikt å forstyrre nasjonal sikkerhet», heter det i meldingen.

HRANA siterer kilder nær familiene som sier at de dømte har blitt fratatt advokater under rettsforhandlingene, og at forsøk på å sikre løslatelse mot kausjon er blitt avvist.

Iranske myndigheter har slått hardt ned på alle former for dissens etter at Mahsa Aminis døde i september. Dødsfallet til Amini, som ble arrestert for angivelige brudd på skjerfreglene, utløste protester som har utviklet seg til å bli en bevegelse mot regimet.

Minst 14 000 mennesker er til nå arrestert i Iran, ifølge FN. Dette er alt fra fremtredende kjendiser, journalister og advokater til vanlige mennesker som har beveget seg ut i gatene.

Utfordrende kjøreforhold skaper problemer

Vest politidistrikt melder tirsdag ettermiddag om stengte veier på E134 ved Røldal kommune.
Veien er stengt i forbindelse med berging av et kjøretøy, som angivelig skal ha fått problemer på de glatte veiene.

Politiet skal også være tilstede etter melding om flere tyngre kjøretøy som har problemer på de glatte veiene.

Sverige mål for desinformasjonskampanje
Høyreekstremisten Rasmus Paludan brenner koranen utenfor den tyrkiske ambassaden i Kjøbenhavn, 27. Januar. Foto: Reuters

Sverige mål for desinformasjonskampanje

Det foregår en omfattende desinformasjonskampanje rettet mot Sverige i kjølvannet av koranbrenningen til Rasmus Paludan. Sverige fremstilles her som «et legitimt mål» for terrorisme.

Det skriver den svenske avisa Expressen.

Den informasjonen vil bli tema mellom partilederne på kveldens møte med statsminister Ulf Kristersson, erfarer avisa.

Møtet startet klokken 17.

Etter det Expressen erfarer skal informasjonen til partilederne blant annet handle om at Sverige i dag er utsatt for omfattende informasjonspåvirkning, og at det er mer aggressivt enn ved tidligere anledninger.

I kampanjen beskrives Sverige som et islamfiendtlig land, og det blir spekulert i om koranbrenningen ble utført i samråd med svenske myndigheter.

Ifølge svenske myndigheter er også Russland involvert i å spre det negative bildet av Sverige og hva et svensk Nato-medlemskap kan innebære, skriver Expressen.

Les hele saken

- Svenskene bør holde seg rolige