Annonse

Nyhetsstudio

Elon Musk anklaget for blotting
Foto: AP / NTB

Elon Musk anklaget for blotting

En flyvertinne inngikk forlik med SpaceX i 2018 etter å ha anklaget grunnlegger Elon Musk for seksuelt krenkende atferd, ifølge Business Insider.

Business Insider viser til en skriftlig erklæring fra en venn av flyvertinnen og andre dokumenter, blant annet epostkorrespondanse.

Kvinnen skal ha fortalt til vennen som Business Insider har snakket med, at hun ble oppfordret til å ta opplæring som massør etter at hun ble flyvertinne i selskapet. Dette for at hun da kunne gi Musk, som også eier Tesla og er en av verdens aller rikeste, massasje.

Det var i 2016 at Musk mens han ble massert skal ha vist kvinnen sin erigerte penis, strøket henne på låret og tilbudt seg å kjøpe henne en hest i bytte mot «mer», ifølge nettstedets dokumenter.

Episoden skal ha preget kvinnen veldig, og hun hevder også at hun i etterkant fikk færre jobbmuligheter i selskapet. I erklæringen fra vennen hennes heter det at hun følte at «hun ble presset ut og straffet fordi hun nektet å prostituere seg», skriver nettstedet.

Kvinnen meldte saken til selskapet i 2018. Deretter skal saken raskt ha blitt håndtert gjennom et møte med en mekler der også Musk deltok.

I forliket fikk hun 250.000 dollar for å ikke saksøke selskapet, og hun ble ilagt taushetsplikt, heter det.

Elon Musk avviser påstandene, og skriver at saken har mange flere sider enn det som kommer fram i nettstedets sak.

– Om jeg hadde lyst til å ta del i seksuell trakassering, ville dette neppe vært den første gangen i løpet av min 30 år lange karriere at det kom for en dag, skiver han i en epost til Business Insider.

Videre kaller han saken for en «politisk motivert drittpakke».

Verken SpaceX eller Twitter, som Musk har forpliktet seg til å overta, har besvart avisens henvendelser.

(NTB)

Annonse

Funnet skyldig på alle punkter etter Paris-terror

Salah Abdeslam er funnet skyldig på alle punkter for terroren i Paris i 2015.

Det melder Reuters.

13. november 2015 ble flere steder i den franske hovedstaden angrepet i den franske hovedstaden. 130 personer ble drept i angrepene som totalt rammet seks ulike steder i Paris.

Blant annet ble Bataclan-teateret angrepet. Her alene ble 118 personer drept.

Totalt 19 personer er kjent skyldig etter terrorangrepet.

(Dagbladet/NTB)

Russland varsler tiltak mot Natos styrkeoppbygging

Russland truer med nye tiltak for å demme opp for Natos varslede styrkeoppbygging i Øst-Europa.

- Det som skjer nå, vil uvegerlig utløse tiltak for å kompensere fra vår side, viseutenriksminister Sergej Riabkov, ifølge Tass.

- Vi vil ikke overse dette, og vi har kapasiteten og ressursene til å reagere. Sikkerhet blir 100 prosent garantert, sier han.

Han viste til at Russland i fjor tilbød USA samtaler om gjensidige sikkerhetsgarantier for å hindre et scenario der ting eskalerer, sier han, ifølge Interfax.

Trass i at Russland i vinter gikk til et brutalt angrep på nabolandet Ukraina, holder Russland stadig vekk fram Nato og USA som den verste trusselen mot europeisk sikkerhet. Derfor understreker Russland hele tiden at de ønsker å sikre sin vestgrense.

USAs president Joe Biden kunngjorde onsdag i et møte med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg at USA ønsker å styrke den militære tilstedeværelsen i Øst-Europa som følge av Russlands krig mot Ukraina.

(NTB)

Annonse

Lillestrøm: Brann i enebolig

Nødetatene rykker onsdag kveld ut til en brann i en enebolig i Lillestrøm kommune.

- Vi kom netopp fra. Hele andre etasje brenner og flammene står ut fra taket, sier operatør ved Øst 110-sentralen Ole Erik Gransbråten til Dagbladet.

Alle personene som befant seg i bygningen er gjort rede for.

- Eier står selv utenfor og sier at ingen er inne i huset. Det er heller ikke fare for spredning til andre bygninger.

Amnesty: Flere vil ha regnbuearmbånd etter skytingen i Oslo

I løpet av dagene etter skytingen i Oslo natt til lørdag har det kommet over 10.000 bestillinger av Amnestys regnbuearmbånd, opplyser organisasjonen.

- Vi ser at mennesker over hele landet ønsker å vise sin solidaritet ved å bære et regnbuearmbånd. Angrepet sist lørdag har gjort dette enda viktigere, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International i Norge.

Natt til lørdag åpnet en person ild mot to utesteder og et gatekjøkken i Oslo sentrum. To personer ble drept og over 20 ble skadd. Det ene utestedet, London Pub, er et populært samlingssted for homofile, og politiet etterforsker angrepet som et mulig islamistisk terrorangrep.

- Vi ser at mange som tar kontakt via våre kanaler sitter igjen med sterke følelser, og de ønsker å bidra til forandring, sier Egenæs.

(NTB)

Annonse

NRK til TV 2: Utsatt for dataangrep

NRK bekrefter overfor TV2 at de onsdag ble utsatt for dataangrep.

- Vi er utsatt for et DDoS-angrep som varte i omtrent fem minutter, sier leder for teknologi i Nrk, Thomas Walter van Deurs, til kanalen.

Angrepet ble merkbart da det var tekniske problemer på nrk.no, ved 18.40-tiden onsdag kveld.

Tidligere onsdag ble det meldt at også Schibsted, og derunder VG, var utsatt for et dataangrep.