Annonse

Nyhetsstudio - arkiv

Numedal-siktede var ilagt besøksforbud

Mannen som er siktet etter knivstikkingen i Numedal i Nore og Uvdal var ilagt besøksforbud overfor kona, som er én av de skadde personene etter hendelsen.

Det bekrefter politiinspektør Odd Skei Kostveit overfor Dagbladet.

Besøksforbudet ble ilagt 16. desember i fjor, etter at politiet måneden før startet en etterforskning av mishandling i nære relasjoner. Mannen hadde status som siktet i denne saken, men etterforskningen er ikke avsluttet.

- Besøksforbudet var fortsatt gjeldende, men det er ikke registrert brudd på forbudet før i dag, sier politiinspektøren.

Siktede er innlagt på sykehuset i Drammen med lettere skader. I tillegg til kona er én annen person skadd i hendelsen. Én av dem er fløyet til Ullevål sykehus med kritiske skader.

Politiet meldte først at knivstikkingen var tilfeldig.

- Det vi vet nå er at det tyder på at det ikke er tilfeldig, at det heller var bevisst valg av offer - i alle fall kona, sier Kostveit.

Det er foreløpig for tidlig å svare på når politiet får avhørt siktede. De har sikret åstedet, som ligger i nærheten av en Joker-butikk ved Norefjord.

- Vi har en del ressurser der oppe, både etterforskningsressurser som skal ta vitneavhør, og en del operative politimannskaper for også å sikre hans og hennes bopæl, sier politiinspektøren.

Les hele saken

Siktede var ilagt besøksforbud

Annonse

NSM-direktør Sofie Nystrøm har bedt om å fratre

Straffes etter brannalarm
STRAFFET: Den profilerte demokraten, Jamaal Bowman, er straffet av Kongressen for å ha utløst en falsk brannalarm. Foto: AP Photo/John Minchillo, File

Straffes etter brannalarm

Den demokratiske kongressrepresentanten Jamaal Bowman ble torsdag straffet av Representantenes hus etter at han tidligere i september utløste en falsk brannalarm.

214 representanter stemte for fordømmelsen av Bowman. 191 stemte mot. Fem medlemmer stemte at de var til stede, mens tre Demokrater stemte sammen med Republikanerne.

Den profilerte, progressive politikeren fra New York blir dermed den tredje demokraten i år som blir fordømt i en såkalt censure. Dette er den hardeste straffen Representantenes hus kan pålegge sine medlemmer bortsett fra å utvise dem.

- Det er smertelig åpenbart for meg, mine kolleger og det amerikanske folk at Det republikanske partiet er dypt useriøst og ute av stand til å lage lover. Deres fordømmelse av meg fortsetter å demonstrere deres manglende evne til å styre og tjene det amerikanske folk, sa Bowman før fordømmelsen, ifølge AP.

Republikanerne har i dag et flertall i Representantenes hus.

Bowman ble filmet av overvåkningskameraer da han utløste en brannalarm i en av kontorbygningen ved Kongressen i september. Det skjedde mens Representantenes hus skulle stemme over et Republikansk forslag om å fortsette å finansiere statsapparatet. Som følge av brannalarmen ble bygninger evakuert og avstemningen utsatt.

- Det er motbydelig at en kongressrepresentant vil gå så langt for å hindre Republikanerne fra å bringe fram en avstemning om å holde statlig virksomhet i gang, og at amerikanere skal få motta sine lønninger, sier republikaneren Lisa McClain, ifølge AP.

Bowman sa seg i oktober skyldig i en lovovertredelse for hendelsen. Han betalte også en bot på 1.000 dollar (om lag 11.000 kroner)

Annonse

Guterres med Gaza-advarsler

Innfører nye sanksjoner mot Putin-venner

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot personer de mener kan knyttes til forsyning av Putins krigsmaskin i Ukraina, melder Reuters.

Annonse