Annonse

Nyhetsstudio

Numedal-siktede var ilagt besøksforbud

Mannen som er siktet etter knivstikkingen i Numedal i Nore og Uvdal var ilagt besøksforbud overfor kona, som er én av de skadde personene etter hendelsen.

Det bekrefter politiinspektør Odd Skei Kostveit overfor Dagbladet.

Besøksforbudet ble ilagt 16. desember i fjor, etter at politiet måneden før startet en etterforskning av mishandling i nære relasjoner. Mannen hadde status som siktet i denne saken, men etterforskningen er ikke avsluttet.

- Besøksforbudet var fortsatt gjeldende, men det er ikke registrert brudd på forbudet før i dag, sier politiinspektøren.

Siktede er innlagt på sykehuset i Drammen med lettere skader. I tillegg til kona er én annen person skadd i hendelsen. Én av dem er fløyet til Ullevål sykehus med kritiske skader.

Politiet meldte først at knivstikkingen var tilfeldig.

- Det vi vet nå er at det tyder på at det ikke er tilfeldig, at det heller var bevisst valg av offer - i alle fall kona, sier Kostveit.

Det er foreløpig for tidlig å svare på når politiet får avhørt siktede. De har sikret åstedet, som ligger i nærheten av en Joker-butikk ved Norefjord.

- Vi har en del ressurser der oppe, både etterforskningsressurser som skal ta vitneavhør, og en del operative politimannskaper for også å sikre hans og hennes bopæl, sier politiinspektøren.

Les hele saken

Siktede var ilagt besøksforbud

Annonse

Elleveåring påkjørt av elsparkesykkel

Politiet har rykket ut til Trondheim etter at en elleveåring skal ha blitt påkjørt av en svært beruset elsparkesyklist.

- En mann i 20-åra er pågrepet. Barnet får tilsyn av medic på stedet, skriver politiet.

Barnet skal ha blitt påkjørt ved travbanen, hvor Justin Bieber i skrivende stund holder konsert.

Operasjonsleder Roger Mogstad forteller til Dagbladet at føreren av elsparkesykkelen blir anmeldt for hendelsen.

- Han var tidligere bortvist fra området, men så kom han tilbake. Det vil bli tatt blodprøve av ham, sier Mogstad.

43 personer skal ha blitt drept på Gaza
Foto: Adel Hana/AP/NTB

43 personer skal ha blitt drept på Gaza

Det palestinske helsedepartementet opplyser søndag kveld om at minst 43 personer, inkludert 15 barn, skal ha blitt drept som følge av angrepene på Gaza.

Ytterligere 311 personer skal være skadd.

Flere medier har meldt om at en våpenhvile mellom Israel og Islamsk hellig krig (Jihad) skulle tre i kreft søndag kveld.

Nå bekrefter Islamsk hellig krig at de inngår våpenhvile med Israel. Tidspunktet for våpenhvilen er foreløpig ikke kjent.

Reuters meldte tidligere søndag at våpenhvilen skulle starte klokken 20 lokal tid (19 norsk tid).

Annonse
Amnesty beklager etter Ukraina-rapport
BEKLAGER: Amnesty International beklager for sinnet som de har forårsaket ved å publisere en rapport om Ukrainas krigføring, men ikke for publiseringen eller innholdet i rapporten. Foto: Isaac Lawrence / AFP / NTB

Amnesty beklager etter Ukraina-rapport

Søndag beklager Amnesty International for sinnet og ubehaget som de har forårsaket ved å publisere en rapport om Ukrainas krigføring, men ikke for selve publiseringen eller innholdet i rapporten, som ble publisert torsdag.

«Amnesty International beklager dypt for sinnet og ubehaget som vår pressemelding om Ukrainas krigføring har forårsaket», skriver Amnesty i en uttalelse til nyhetsbyrået Reuters og fortsetter:

«I denne og andre konflikter er vår hovedprioritet å sikre at sivile beskyttes. Det var også vår eneste hensikt med å publisere den siste forskningsrapporten. Selv om vi fortsatt mener at funnene er riktige, vil vi beklage for all smerte det har forårsaket».

Den aktuelle rapporten fastslo at ukrainske styrker med sin krigføring utsetter sivile for fare ved å etablere militære baser i boligområder, på skoler og på sykehus.

Rapporten ble slaktet fra ukrainsk hold. Ukraina-president Volodymyr Zelenskyj anklaget Amnesty for å forsøke å legge ansvaret for Russlands angrepskrig over på Ukraina. Mens Amnestys avdelingssjef i Ukraina, Oksana Pokalchuk, uttalte at rapporten var en propaganda-gave for russerne, og sa opp jobben.

Søndag understreker Amnesty at de ikke holder ukrainske styrker ansvarlige for Russlands krigsforbrytelser. Videre skriver de at de heller ikke mener at Ukraina ikke tar tilstrekkelig hensyn i andre deler av landet.

«Vi vil være veldig tydelige på at ingenting av det som vi kan dokumentere om Ukrainas handlinger rettferdiggjør Russlands krigsforbrytelser», uttaler de til Reuters.

Blindpassasjerer på lasteskip fra Afrika

Politiet har tatt hånd om to blindpassasjerer om bord på et lasteskip fra Afrika. Det skriver Vest politidistrikt på Twitter.

De to vil bli overtatt av politiets utlendingsenhet og transportert til Oslo for å søke asyl.

Operasjonleder Knut Dahl Mikkelsen forteller til Dagbladet at det var to menn som ble oppdaget på et skip på vei til Tyssedal. Skipet frakter sand fra Sahara.

- De kom seg usett om bord og har oppholdt seg i et pumperom. Mennene hadde vært om bord i ti dager før de ble oppdaget, sier Mikkelsen.

Han forteller at mennene bare hadde levd på vann mens de var om bord. De blir nå tatt hånd om og får næring.

Annonse

Fredrikstad-mann siktet for drapsforsøk på kona

Mannen som lørdag ble siktet for drapsforsøk i Fredrikstad, skal ha prøvd å ta livet av kona si, ifølge politiet. Han nekter straffskyld.

- Fornærmede er påført stikkskader, men jeg kan ikke gå inn på detaljene. Vi jobber fortsatt taktisk opp mot vitner. Per nå har vi kun gjennomført innledende avhør, sier jourhavende jurist Mohsen Latif i Øst politidistrikt til NTB.

De involverte i saken er godt voksne. Fornærmede er utenfor livstruende fare, ifølge juristen.

- Hun er operert, og har gjennomført et kort avhør, sier han.

Politiet fikk melding fra sykehuset ved 13-tiden lørdag om det som nå er bakgrunn for siktelsen. Fornærmede oppsøkte ifølge politiet selv legehjelp.

Siktedes forsvarer Vigdis Brandstorp bekrefter at klienten nekter straffskyld for drapsforsøk, og sier fengslingskjennelsen vil bli anket.

- Han begjærte seg løslatt og samtykket ikke til fengsling. Kjennelsen ble anket til lagmannsretten på stedet, sier hun til Fredriksstad Blad.

Anken behandles ifølge Fredriksstad Blad trolig av lagmannsretten mandag.

(NTB)