Annonse

Nyhetsstudio

Numedal-siktede var ilagt besøksforbud

Mannen som er siktet etter knivstikkingen i Numedal i Nore og Uvdal var ilagt besøksforbud overfor kona, som er én av de skadde personene etter hendelsen.

Det bekrefter politiinspektør Odd Skei Kostveit overfor Dagbladet.

Besøksforbudet ble ilagt 16. desember i fjor, etter at politiet måneden før startet en etterforskning av mishandling i nære relasjoner. Mannen hadde status som siktet i denne saken, men etterforskningen er ikke avsluttet.

- Besøksforbudet var fortsatt gjeldende, men det er ikke registrert brudd på forbudet før i dag, sier politiinspektøren.

Siktede er innlagt på sykehuset i Drammen med lettere skader. I tillegg til kona er én annen person skadd i hendelsen. Én av dem er fløyet til Ullevål sykehus med kritiske skader.

Politiet meldte først at knivstikkingen var tilfeldig.

- Det vi vet nå er at det tyder på at det ikke er tilfeldig, at det heller var bevisst valg av offer - i alle fall kona, sier Kostveit.

Det er foreløpig for tidlig å svare på når politiet får avhørt siktede. De har sikret åstedet, som ligger i nærheten av en Joker-butikk ved Norefjord.

- Vi har en del ressurser der oppe, både etterforskningsressurser som skal ta vitneavhør, og en del operative politimannskaper for også å sikre hans og hennes bopæl, sier politiinspektøren.

Les hele saken

Siktede var ilagt besøksforbud

Annonse

Person alvorlig skadd etter ulykke

En person er alvorlig skadd etter trafikkulykke mellom bil og moped i Oslo, opplyser politiet på Twitter.

Alle nødetater er på stedet. Ulykken har skjedd i bydel St.hanshaugen.

- Noe kø på stedet.

Voldsepisode på dagligvarebutikk

Politiet fikk melding fredag ettermiddag om en voldsepisode på en dagligvarebutikk i Nittedal.

- En mann er pågrepet, mens en annen mann har blitt kjørt til legevakt av ambulanse med lettere skader, skriver politiet på Twitter.

Annonse

Kjedekollisjon på E134 ved Drammen

Politiet har rykket ut etter melding om en kjedekollisjon som involverer tre biler og seks personer på E134 ved Drammen. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

I en oppdatering skriver politiet at ingen er alvorlig skadd.

En bil har store skader i front og må fjernes av bilberger. Klokka 16.12 er bilberger på stedet, opplyser operasjonsleder Øystein Eikedalen.

- Det er kanskje noe kø på grunn av det, legger han til.

Kreml: Putin og Macron enige om å holde kontakten

Russlands president Vladimir Putin og Frankrikes president Emmanuel Macron er enige om å holde kontakten etter en samtale fredag. Det uttaler Kreml ifølge nyhetsbyåret Reuters.

Annonse

Marin: Har tatt narkotest

Finlands statsminister Sanna Marin sier fredag at hun har tatt en narkotest i etterkant av videoene som har fått sterke reaksjoner både i Finland og utlandet. Det sier hun under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

- Jeg har aldri tatt narkotika, sier Marin under pressekonferansen.