Annonse

Nyhetsstudio

14 personer funnet døde på strand i Myanmar

Likene av 14 personer har blitt funnet etter at de ble skylt opp på en strand i Myanmar, ifølge lokale myndigheter.

- 14 døde personer ble funnet, og 35 personer inkludert eierne av båten ble reddet, forteller Tun Shwe, en talsperson for politiet i Pathein-distriktet, til AFP.

En lokal redningsgruppe sier at minst åtte av de døde var rohingyaer som forsøkte å komme seg til Malaysia via sjøveien.

USA har anklaget militærjuntaen i Myanmar for folkemord mot rohingyaer. Siden 2017 har over 800 000 rohingyaer blitt drevet på flukt fra Myanmar til Bangladesh.

(NTB)

Annonse
85 000 reisende
Slik så det ut på Oslo Lufthavn Gardermoen fredag 24. juni. Flyplassen forventer også stor pågang fredag 1. juli. Foto: NTB

85 000 reisende

Fredag er det forventet 85 000 reisende fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Det opplyser Cathrine Framholdt, kommunikasjonssjef i Avinor, til Dagbladet.

- Det vil nok oppleves som mange mennesker, men vi forventer ikke lange køer på flyplassen, sier Framholdt til Dagbladet.

Som følge av den store trafikken har Oslo Lufthavn satt inn ekstra bemanning.

- Vi har god kapasitet og vi har beregnet den store pågangen, sier kommunikasjonssjefen.

Hun opplyser at de ikke har noen forventninger til at det vil oppstå køer på flyplassen i løpet av morgendagen, på tross av den ventede streiken mellom SAS-pilotene og SAS.

Årets første tropenatt
Natt til fredag fikk Oslo årets første sommernatt. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Årets første tropenatt

Natt til fredag fikk Oslo årets første tropenatt. Laveste temperatur gjennom natta var på 20,1.

For at det skal kunne regnes som tropenatt, må det være over 20 grader fra klokken 20 om kvelden til klokken 8 neste morgen.

Det har vært tropenetter flere steder denne sommeren, blant annet i Bodø. Byen hadde sin første tropenatt på 50 år natt til onsdag.

Natt til fredag var det omsider Oslo sin tur, skriver NRK. Ved Meteorologisk institutts målestasjon var den laveste temperaturen 20,1 grader natt til fredag.

(NTB)

Annonse
Sykehus i Stockholm slår corona-alarm
Danderyd Sykehus i Stockholm. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sykehus i Stockholm slår corona-alarm

Etter en kraftig økning i antallet som er innlagt med coronasmitte, slår helsemyndighetene i Stockholm alarm om smitteøkningen.

Region Stockholm sier at det kan bli et hardt press på sykehusene hvis utviklingen fortsetter, melder Aftonbladet.

– Økningen av antallet pasienter med covid-19 i våre sykehus er et tydelig steg i feil retning, sier sjeflege Patrik Söderberg.

Torsdag var det 164 personer som var innlagt med coronasmitte på regionens sykehus. Det er en økning på 42 personer sammenlignet med samme dag for en uke siden.

Söderberg advarer befolkningen mot å oppføre seg som om pandemien er over og sier at den nye omikronvarianten er enda mer smittsom. Uvaksinerte er overrepresentert blant de sykehusinnlagte. Det er ventet at smitten vil øke enda mer fram mot høsten.

(NTB)

Ukraina: Flere eksplosjoner

Borgermesteren i byen Mykolaiv Oleksandr Sienkevych melder fredag morgen om flere eksplosjoner. Byen Mykolaiv ligger sør i Ukraina, ved Svartehavet, øst for Odesa.

En fabrikk i byen skal ha blitt rammet av en russisk missil, mens en annen missil ble skutt ned av ukrainsk rakettvern. Dette melder avisa Kyiv Independent på Telegram.

Det er foreløpig ikke meldt om døde.

Annonse

Britene: Derfor dro russerne

Torsdag varslet de russiske styrkene at de trakk seg tilbake fra den omstridte øya Slangeøya i Svartehavet. De hevdet at de gjorde det som «et tegn på velvilje».

Det tror ikke britisk etterretning at stemmer.

- De ukrainske styrkene har gjennomført angrep med missiler og droner mot den russiske garnisonen de siste ukene. I tillegg brukte de anti-skip-missiler til å stoppe russiske marinefartøy som forsøkte å levere forsyninger til øya, skriver britisk etteretning i en oppdatering fredag morgen.

- Russland har høyst sannsynlig trukket seg tilbake fra Slangeøya fordi garnisonen blir stadig mer isolert og den økende sårbarheten for ukrainske angrep, heller enn som et tegn på velvilje, skriver britene.

Britene: Derfor dro russerne
Røyk fra Slangeøya 29. juni. Foto: Planet LABS / NTB