Annonse

Nyhetsstudio

Putin besøkte for første gang skadde soldater
Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / AP / NTB

Putin besøkte for første gang skadde soldater

Russlands president Vladimir Putin møtte onsdag for første gang soldater skadd i Ukraina-krigen. - De er alle helter, sa han etter besøket.

Iført en hvit medisinsk frakk og i følge med forsvarsminister Sergej Sjojgu, håndhilste og snakket presidenten med sårede soldater ved Moskvas Mandryka militærsykehus, ifølge TV-kanalen Rossija-24.

Ifølge AFP spurte Putin en soldat om hans sønn og sa at «han kommer til å bli stolt av sin far». Presidenten spurte også leger ved sykehuset om de hadde alt de trengte, noe de skal ha svart ja på.

- Dette er mennesker som risikerer liv og helse for folket og barna i Donbas og for Russlands skyld. De er alle helter, sa presidenten i et TV-sendt møte etter besøket.

Russland sa 25. mars at 1351 soldater var drept og 3825 såret i Ukraina. Myndighetene har ikke offentliggjort noen nye tall siden det. Forsvarsminister Sjojgu sa tirsdag at Moskva er klar for en langvarig konflikt i Ukraina for å nå Russlands mål i landet.

(NTB)

Annonse

Kripos kalles inn etter funn av død person i campingvogn i Stord

Sørvest politidistrikt har bedt om bistand av Kripos etter at en person ble funnet død etter en brann i en campingvogn i Stord i Vestland natt til lørdag.

- Krimteknikere avslutter de foreløpige undersøkelsene, og så vil vi kontakte Kripos for teknisk arbeid, sier jourhavende jurist Kjetil Solhaug i Sørvest politidistrikt til Sunnhordland

Flere undersøkelser skal gjøres i løpet av uka, og fra og med mandag er det Stord politistasjon som har ansvar for den videre etterforskningen.

Campingvognen var overtent da nødetatene kom til stedet. Personen ble funnet død i brannruinene like før klokken 2 natt til lørdag.

Les mer bakgrunn for saken HER
(NTB)

Politiet advarer: - Mulig farlige medikamenter i omløp

Lørdag ble tre personer funnet bevisstløse i Halden, hvorav en av dem seinere ble bekreftet død. Nå advarer politiet om mulig farlige medikamenter i omløp, opplyser de i en pressemelding søndag.

- Etterforskningen er fortsatt i en tidlig fase og vi understreker at det ikke foreligger en endelig konklusjon ennå, heter det i pressemeldingen.

De opplyser ikke hva slags medikamenter det kan være snakk om, men at de skal være i form av tabletter.

- Av den grunn ønsker vi å advare mot inntak av tabletter som framstår som ikke lovlig fremstilt, innført og/eller distribuert.

Politiet skriver at det er tegn til at tablettene ikke omsettes i brett, men i løs vekt.

- Vi understreker at vi per nå fortsatt har et mangelfullt kunnskapsgrunnlag om både årsak og hvilke tabletter som eventuelt er inntatt, skriver politiet videre i pressemeldingen.

Det er derfor for tidlig å å si noe om innholdet, utseendet eller typen tabletter.

- På grunn av konsekvensene av den alvorlige hendelsen i Halden, ønsker likevel politiet å advare.

Dagbladet oppdaterer.

Politiet advarer: - Mulig farlige medikamenter i omløp
Foto: Jørn Normann Pedersen / Dagbladet
Annonse

Gutt i klem mellom bil og gjerde: - Frigjort

Nødetatene rykket søndag ut til en privatadresse i Skien etter at en gutt kom i klem mellom en bildør og et gjerde, skriver politiet på X/Twitter søndag ettermiddag.

Nødetatene frigjorde gutten og han er våken og bevisst.

Kø på E18 ved Skøyen i Oslo

Politiet i Oslo melder om en bil som har fått stans på E18 ved Skøyen i Oslo.

Bilen står i det midterste feltet, og bilberger er på vei, opplyser politiet.

- Det er kø inn mot stedet på grunn av dette, skriver politiet.

Annonse