Annonse

Nyhetsstudio

Planlegger «full-skala» seier innen høsten

Den russiske regjeringen, Kreml, planlegger et andre angrep på hovedstaden Kyiv, selv om de mislyktes i starten av krigen, ifølge det uavhengige mediet Meduza.

Avisa siterer kilder som er nære Kreml og i Putins administrasjon som sier at de forventer at en «full-skala» seier i Ukraina ved året er omme er mulig.

- Vi vil knuse dem [ukrainerne] til slutt. Det hele vil trolig være over til høsten, sa en kilde til Meduza.

Kremls ultimate mål er fortsatt å erobre Kyiv, ifølge mediet.

Det minste som trengs for å erklære seier er en erobring av hele Donbas-regionen, noe russiske styrker er i ferd med å gjøre, skrive mediet.

Annonse

Slovensk landslagsløper omkom i rulleski-ulykke

Det var en slovensk landslagsløper som omkom i rulleski-ulykken torsdag.

Det melder Stavanger Aftenblad.

Tidligere torsdag ble det meldt at en 19 år gammel jente som sto på rulleski omkom i en tunnel sør for Jørpeland.

En lastebilsjåfør er siktet.

Over 60 nye fornærmede etter Oslo-skytingen

Etter at Oslo-politiet har analysert selve skytingen til terrorsiktede Zaniar Matapour, har antall fornærmede økt til 171 personer.

– De foreløpige analysene av selve skytingen gjør at politiet per nå har definert til sammen 171 personer som fornærmet i saken. Her er ett av kriteriene hvor nært vedkommende har vært en eller flere skuddbaner, sier politiadvokat Børge Enoksen til NRK.

To personer ble drept og 21 skadd da Matapour skjøt mot gjestene ved to utesteder i Oslo sentrum 25. juni i år. Han er siktet for drap begått med terrorhensikt.

Tidligere hadde 107 personer status som fornærmet i saken.

(NTB)

Annonse

Flere ulykker på E18

Torsdag ettermiddag har Oslo politidistrikt meldt om flere trafikkulykker på E18. Foreløpig har de ikke blitt varslet om personskade.

Omkring klokka 16.30 opplyste politiet at tre biler har vært involvert i en kjedekollisjon på E18 i Bærum. Ulykken fant sted omkring én kilometer før avkjørsel til Fornebu.

De aktuelle bilene står plassert i midtre kjørefelt, og politiet har bestilt bergingsbil. Politiet opplyser at hendelsen vil medføre ekstra kø fram til at bilene fjernes fra stedet.

Omkring klokka 16.50 opplyste politiet at to biler står plassert i venstre kjørefelt etter et trafikkuhell på E18 ved Vækerøtoppen. Politiet er til stede med en politipatrulje.

Fiskeridirektoratet: Vurderer å avlive Freya
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Fiskeridirektoratet: Vurderer å avlive Freya

Som en følge av at publikum trosser avstandsanbefalingene og er nærgående med hvalrossen Freya, vurderer nå Fiskeridirektoratet nye tiltak.

– Vi sonderer nå ytterligere tiltak, der avliving kan være et reelt alternativ, sier Nadia Jdaini, senior kommunikasjonsrådgiver i Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

I mellomtiden gjentas avstandsanbefalingene og presiseringene om å ikke bade med hvalrossen:

– Vi vil igjen, på det sterkeste anbefale at publikum holder avstand der hvalrossen er observert og ikke bader med den. Det er for en egen sikkert, og med tanke dyrevelferden, sier Jdaini.

I pressemeldingen skriver de at Fiskeridirektoratet har dokumentert at personer bader med hvalrossen, og at folk oppsøker den ved vannkanten.

- Politiet er orientert om hendelsene, sier Jdaini i pressemeldingen.

Annonse

E6: Ett felt stengt mot Gardermoen

På E6 ved Tangerud, i retning mot Gardermoen, er ett felt stengt på grunn av bil med stopp.

- Kø, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter.