Annonse

Nyhetsstudio

Tidligere ansatte får erstatning fra undertøysgigant

1.250 tidligere ansatte på en fabrikk i Thailand som produserte BH-er for undertøysgiganten Victoria's Secret, får nærmere 80 millioner kroner i erstatning.

Fabrikkarbeiderne mistet jobben da Samut Prakan-fabrikken gikk konkurs i mars 2021. I henhold til thailandsk lov hadde de da krav på et sluttvederlag, noe de aldri fikk.

Arbeidernes fagorganisasjon gikk rettens vei, og det er nå inngått et forlik der Victoria's Secret og fabrikkens eiere betaler de tidligere ansatte 8,3 millioner dollar.

For noen av arbeiderne innebærer forliket at de får utbetalt opptil fire ganger mer enn det de hadde i årslønn ved fabrikken.

Forliket er det største som noen gang er inngått for ansatte i tekstilbransjen, ifølge den internasjonale rettighetsgruppen Solidarity Centre.

(NTB)

Annonse

Forhandler igjen

Altibox og TV 2 forhandler igjen, melder VG. I 137 dager har Altibox og TV 2 vært i konflikt, som har føret til at TV 2s kanaler ikke har vært tilgjengelig for Alibox' kunder.

- Vi er blitt enige om å sette oss til forhandlingsbordet igjen. Det er et signal om at vi har et håp om å komme til en ny avtale, sier Andreas Veggeland, kommunikasjonssjef i Altibox, til VG.

Suu Kyi dømt til ytterligere seks års fengsel
Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Suu Kyi dømt til ytterligere seks års fengsel

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi er dømt i ytterligere fire korrupsjonssaker, skriver nyhetsbyrået AP mandag ettermiddag.

Hun er tidligere dømt til fengsel i 11 år, og mandagens dom legger ytterligere seks år til fengselsstaffen.

Suu Kyi var leder i Myanmar fra 2016 og fram til 1. februar i fjor, da hun ble avsatt i et militærkupp. Hun ble først satt i husarrest i sin egen bolig. Senere ble hun flyttet til ukjent sted.

Ifølge AP foregikk rettsaken bak lukkede dører, og media hadde ikke tilgang til å følge saken.

Suu Kyi sto tiltalt for å ha misbrukt sin posisjon til å leie offentlige landområder under markedspris, samt å ha bygget en residens med milder donert til veldedige formål. Hun har nektet for anklagene, og det er ventet at hennes forsvarere vil anke dommen, skriver AP.

Annonse

Samferdselsministeren befarer Tretten bru

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård reiser i dag på befaring til Tretten bru i Gudbrandsdalen etter at broen kollapset mandag morgen. Det opplyser regjeringen i en pressemelding.

Nygård er mandag på reise i Innlandet, og når det oppsatte programmet er over, vil han reise til den kollapsede brua, hvor han blant annet skal orienteres av samferdselssjefen i Innlandet fylkeskommune, Aud Riseng.

Mann angrepet av ku

En mann er fraktet til sykehus etter å ha blitt angrepet av ei ku sør i Rogaland.

Kua skal ha sparket og stanget mannen som hjalp til på en gård, skriver politiet. De har opprettet undersøkelsessak.

- Den skadde ble fløyet til sykehuset med luftambulanse med skader i bryst/mage, skriver politiet.

Mannen skal ha vært ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus. Hendelsen skjedde rundt 09.30 mandag.

Annonse

Naf bekymret etter kollapsen

Naf er bekymret for om kontrollene av bruer er gode nok etter at Tretten bru i Gudbrandsdalen kollapset.

- Brua ble kontrollert senest i 2021, og så kollapser den i 2022. Det gjør at mange nå spør seg om kontrollen av norske trebruer er god nok. Vi som ferdes på veiene, må kunne stole på at bruene er trygge å kjøre på, sier Ingunn Handagard, pressesjef i Naf.

I 2016 kollapset en tilsvarende bru i Sjoa på grunn av konstruksjonsfeil.

- Det kommer en granskning av hva som forårsaket brukollapsen på Tretten. Den må åpenbart gjennomgå om kontrollrutinene for bruene er gode nok, og at avvik følges opp med tiltak, sier hun.

(NTB)