Annonse

Nyhetsstudio

Politiets kronvitne: - Ikke opplyst om permisjoner

Politiets hovedvitne i forbindelse med drapet på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed i 2009, der Stig Millehaugen (53) ble dømt til lovens strengeste straff, har ikke blitt varslet av kriminalomsorgen om hans permisjoner, ifølge advokatfullmektig Sugin Varatharajan.

Han representerer den 43 år gamle mannen, som Millehaugen også ble dømt for drapsforsøk mot.

- Kriminalomsorgen har ikke gjort noe som helst forsøk på å kontakte ham eller familien. De har en plikt til å varsle, men det har de ikke gjort, sier Varatharajan til Dagbladet.

Han omtaler det som uheldig at mannen har fått vite om Millehaugens permisjoner og rømning gjennom mediene.

53-åringen regnes som en av Norges farligste menn, og er nå på rømmen etter en permisjon fra Trondheim fengsel. Dette var hans sjette permisjon fra fengselet, opplyste fengselsleder Egil Gabrielsen til Dagbladet i dag.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar til Varatharajans uttalelser fra fengselsleder Gabrielsen.

Svein Holden var aktor i drapssaken da den gikk i Oslo tingrett i 2011. Millehaugen ble dømt til lovens strengeste straff - 21 års forvaring med 10 års minstetid, dette ble også utfallet av ankesaken.

- Millehaugen er dømt til forvaring, og da er det naturligvis bekymringsfullt at han har rømt fra fengselet, sier Holden til Dagbladet.

Petter Bonde, bistandsadvokat for avdøde Javeds kone og tre barn, har liknende oppfatning.

- Det er bekymringsverdig at han tilsynelatende har rømt fra soning og kommet seg til Oslo, sier Bonde til Dagbladet.

Politiets kronvitne: - Ikke opplyst om permisjoner
PÅTENT: Bilen med avdøde Mohammed «Jeddi» Javed ble funnet påtent etter drapet i januar 2009. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
Annonse
Valgdagsmåling i Italia
KAN BLI STATSMINISTER: Giorgia Meloni kan vinne valget i Italia. REUTERS/Yara Nardi

Valgdagsmåling i Italia

Høyresiden ligger an til seier, melder Reuters.

Giorgia Meloni fra partiet Italias Brødre (Fratelli d'Italia, FdI), ligger an til å bli Italias første kvinnelige statsminister.

Italias brødre har ideologiske røtter i italiensk nyfascisme og er med et partiet plassert i det ideologiske ytre høyre.

Sist gang Italia hadde en statsminister fra ytre høyre var da Benito Mussolini, som grunnla facismen, regjerte fra 1922 til 1943.

Høyrekoalisjonen med Giorgia Meloni ser ut til å vinne søndagens parlamentsvalg med mellom 41 og 45 prosent, ifølge valgdagsmålinger.

Ytre høyre-koalisjonen består i tillegg til Italias Brødre av partiene Ligaen og Fremad Italia.

Italias Brødre blir ifølge valgdagsmålingene største partiet i koalisjonen, med 22,5-26,5 prosent av stemmene. Dette melder Reuters.

Ligaen er ifølge målingne ventet 8,5-12,5 prosent av stemmene, mens Fremmad Italia er spådd 5-9 prosent av stemmene.

I Italia er det nesten 51 millioner stemmeberettigete.

(Dagbladet / NTB)

Meteorologene: Pass opp for snø
Foto: Meteorologisk institutt

Meteorologene: Pass opp for snø

Meteorologisk institutt melder på Twitter at det søndag kveld er observert snø ved enkelte av høyfjellsovergangene i Sør-Norge. Snøgrensa ventes å ligge rundt 1000 til 1400 moh. gjennom natta og i morgentimene mandag.

- Anbefaler derfor vinterdekk over fjellet!, skriver de videre.

Annonse

Savnet kvinne funnet av hundepatrulje

Det ble søndag kveld iverksatt leteaksjon i området Ruten i Espedalen i Sør-Fron kommune i Innlandet, etter at en kvinne i 40-åra mistet stien på vei ned fra fjellet.

Både Røde Kors og politihundeførere deltok i søket.

Klokka 22.24 melder politiet at en hundepatrulje har funnet henne ved en kraftlinje, i god behold. De takker samtidig Røde Kors for god bistand.

Russland: 260 000 menn skal ha dratt

Russisk etterretning anslår at 261 000 menn har forlatt Russland siden Vladimir Putin beordret delvis mobilisering, ifølge Novaja Gazetas kilde, som tviler på at anslaget stemmer.

Novaja Gazetas europeiske nettutgave siterer søndag en kilde i presidentens administrasjon på anslaget som skal stamme fra etterretningstjenesten FSB. Kilden tviler imidlertid på at anslaget stemmer og viser til at FSBs grensetjeneste «ikke arbeider så raskt».

Likevel mener kilden at «sikkerhetsstyrkene og forsvarsdepartementet vil klare å overtale president Putin til å stenge Russlands grenser før det er for sent». Tidligere søndag siterte andre russiske medier anonyme kilder som sa at russiske myndigheter ville stenge grensene for menn i tjenestedyktig alder i løpet av kommende uke.

Mobiliseringen som ble beordret sist onsdag, omfatter ifølge russiske myndigheter 300 000 reservister. Det er siden meldt om økt trafikk over Russlands grenser til land som Finland, Georgia og Kasakhstan.

Novaja Gazeta fikk inndratt sin lisens til å publisere på nett etter en kjennelse i russisk høyesterett 15. september. Fra før har avisa mistet trykkelisensen.

Novaja Gazeta har hatt en kritisk dekning av Russlands invasjon av Ukraina. (NTB)

Annonse

Golsfjellet: Full overtenning i hytte

Politiet melder om full overtenning i en hytte på Golsfjellet i Gol kommune i Viken fylke.

Meldinga kom til nødetatene klokka 21.13.

Brannvesenet melder ifølge Politiet Innlandet om at hytta er tom. Hytteeier er varslet om brann i hytt si.

Politiet opplyser at brannen startet i en bod, før den spredte seg til hytta. Det er ikke fare for spredning.

Brannvesenet sender inn røykdykkere.