Annonse

Nyhetsstudio

Vy oppfordrer til å heller reise i morgen

- Vi antar at det blir mange reisende særlig ut av Oslo i ettermiddag, sier pressevakt i Vy, Kaja Rynning Moen, til Dagbladet.

Da skal både pendlere og fritidsreisende dra på samme tid, forklarer hun.

- Erfaringsmessig er det også mye trafikk når fritidsreisende drar hjem søndag ettermiddag og mandag, forklarer hun.

- Så dersom folk har mulighet til å reise lørdag formiddag oppfordrer vi til det.

Samtidig informerer hun om at Vy er klare til å ta imot alle reisende - også de som reiser i dag.

- Vy er selvsagt klare til å frakte alle reisende, enten det er fritidsreisende eller pendlere, dit de skal, uavhengig av når de reiser, sier Rynning Moen.

Hun forklarer at det er mange forhåndsbestillinger til Oslo Lufthavn Gardermoen.

- På de litt lenger strekningene er det reiser til Oslo, Bergen, Myrdal, Halden, Lillehammer, Gøteborg og Tønsberg som har de fleste bookingene per nå, sier hun.

Klokka 8.30 fredag morgen meldte Bane Nor om jordfeil ved strekningen Oslo S - Ljan. Strekningen er stengt for togtrafikk. I tillegg medfører feil på Oslo S forsinkelser og innstillinger, opplyser Bane Nor på Twitter.

Annonse
Minst åtte døde etter ekstremvær i Seoul
Foto: Hwang Kwang-mo/AP/NTB

Minst åtte døde etter ekstremvær i Seoul

Rekordnedbør har ført til flom i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Minst åtte er døde, og presidenten sier klimaendringene har skylden for det voldsomme regnet.

Flommen rammet blant annet den velstående bydelen Gangnam, der folk vadet gjennom gjørmevann som nådde dem til lårene.

Minst åtte mennesker er døde i Seoul-området, skriver BBC. I tillegg er 14 personer skadd og sju andre savnet.

Blant de omkomne er to søstre i 40-årene og en 13 år gammel jente som druknet i en kjellerleilighet. En offentlig ansatt døde mens han ryddet bort nedblåste trær, trolig som følge av strømstøt.

Tre mennesker er funnet omkommet i byene Gwangju og Hwasong, som ligger i nærheten av hovedstaden.

Det voldsomme regnet begynte mandag, og på kvelden kom det mer enn 100 millimeter regn i timen sør i Soul. Nedbøren er den kraftigste i Sør-Korea på minst 80 år, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

- Regjeringen må fullstendig gjennomgå systemet for katastrofehåndtering, tatt i betraktning at unormalt vær, forårsaket av klimaendringene, er blitt en del av dagliglivet, sier president Yoon Suk-yeol.

Den nå flomrammede bydelen Gangnam ble i 2012 et kjent navn over store deler av verden som følge av den virale musikkvideoen til låten «Gangnam Style» av artisten Psy.

(NTB/Dagbladet)

Signalfeil på Østfoldbanen

Tirsdag morgen skrev Bane Nor i en trafikkmelding at det var en signalfeil på Østfoldbanen mellom Oslo S og Ski.

I en oppdatering klokka 08.21 skriver Bane Nor at det er åpent for trafikk igjen, men at man fortsatt bør regne med forsinkelser og innstillinger.

Annonse

Britisk etterretning: - Går ikke etter planen

Britisk etterretning hevder at Russlands styrker, i løpet av de siste 30 dagene, bare har klart å erobre tre kilometer land i deler av Donbas-regionen.

Dette er betraktelig mindre enn det som mest sannsynlig har vært Russlands plan, ifølge britene.

Til tross for at Russland fortsetter med å bruke artilleri i dette området, har ikke Russland hvert i stand til å erobre et større område og å sikre seg betydelig framskritt, skriver britisk etterretning i deres daglige oppdatering om krigen på Twitter.

Videre opplyser britene at Russlands angrepet mot byen Bakhmut i Donbas har vært deres mest suksessfulle erobring hittil, de siste 30 dagene. Likevel klarte de russiske styrkene bare å erobre 10 kilometer land i denne perioden.

Søstre løslatt fra varetekt

To søstre i slutten av 70-årene fra Hedmark er løslatt etter å ha sittet varetektsfengslet i en uke. De to er siktet for mishandling av sin 99 år gamle mor.

De to ble pågrepet og fengslet etter en voldshendelse natt til søndag 31. juli, skriver NRK.

Mishandlingen skal ha funnet sted i den 99 år gamle morens hjem. Politiet mener dette skal ha skjedd flere ganger ved vold eller andre former for krenkelser.

Moren er innlagt på sykehus og det har til nå ikke vært mulig å avhøre henne, opplyser politiet.

Begge søstrene nekter straffskyld.

(NTB)

Annonse

Overgrepssak lå ubehandlet i nesten tusen dager

En overgrepssak ble liggende ubehandlet i mer enn to og et halvt år. Nå slipper den involverte mannen å sone tid i fengsel grunnet lang behandlingstid.

Bakgrunnen for saken var at en mann ble pågrepet sommeren 2019 med mer enn 1000 filer med overgrepsmateriale på sin egen datamaskin. Vedkommende la alle kort på bordet, men til tross for gjentatte purringer fra mannens forsvarer, ble tilståelsessaken liggende ubehandlet i to og et halvt år, skriver Rett24.

I tingretten ble mannen før sommeren dømt til seks måneders fengsel, hvorav 90 dager betinget. Det til tross for at påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om at hele straffen skulle gjøres betinget, som følge av den ekstremt lange liggetiden.

Nå har Borgarting lagmannsrett endret straffen, slik at alle de seks månedene gjøres betinget. Det skjedde etter at påtalemyndigheten støttet forsvarers anke.

Fungerende leder for påtale spesialfag, Ole Jacob Garder, beklaget før sommeren den lange saksbehandlingstiden overfor Drammens Tidende.

- Det uheldige i denne saken var at de som hadde ansvar for saken sluttet eller hadde permisjon. Så har den blitt overført til andre som også har mange saker og så har den dessverre blitt liggende, sa Garder til avisa.

(NTB)