Annonse

Nyhetsstudio - arkiv

Trondheim: - Se opp for aksjonister

For tredje dag på rad er det meldt om aksjonister som sperrer veibanen i Trondheim.

- Skal du kjøre i morgenrushet i dag, se opp for aksjonister som vil forsøke å sperre veibanen, skriver politiet i Trondheim på Twitter.

De har mottatt meldinger om Elgesterbru i Trondheim er sperret onsdag morgen.

- Det er forventet at de vil sperre E6 andre steder i Trondheim og, skriver politiet videre.

Like før klokka 8 meldte politiet at Elgesterbrua er ryddet for aksjonister som vil bli innbrakt til arresten.

I forkant skal aksjonistene ha meldt at de kom til å sperre veier i Trondheim i dag også, skriver Adresseavisa.

Operasjonsleder Øystein Sagen bekrefter at politiet har fått tips fra blant annet media som igjen har blitt tipset av aksjonister. Stedet for aksjonen var likevel meldt å være ved Tungasletta.

- Om det var en avvledning vet vi ikke, sier Sagen til Dagbladet, som legger til at de tar høyde for at det kan dukke opp aksjonister andre steder i morgenrushet i Trondheim onsdag morgen.

Mandag morgen rykket politiet ut til Elgeseter bru i Trondheim sentrum etter at seks aksjonister stanset trafikken. Etter å ikke ha fulgt politiets pålegg om å fjerne seg ble de innbrakt til arresten.

Tirsdag morgen ble det meldt om fire personer som sperret E6 ved Nardo.

- Aksjonistene blir innbrakt til arresten og bøtelegges. Dersom det blir gjentakende må man vurdere om det er grunnlag for noe mer, forteller Sagen.

Operasjonslederen forteller at det kan bli aktuelt å iverksette beredskap i aktuelle områder for å avverge sperrede veier i dagene framover.


Annonse

NSM-direktør Sofie Nystrøm har bedt om å fratre

Straffes etter brannalarm
STRAFFET: Den profilerte demokraten, Jamaal Bowman, er straffet av Kongressen for å ha utløst en falsk brannalarm. Foto: AP Photo/John Minchillo, File

Straffes etter brannalarm

Den demokratiske kongressrepresentanten Jamaal Bowman ble torsdag straffet av Representantenes hus etter at han tidligere i september utløste en falsk brannalarm.

214 representanter stemte for fordømmelsen av Bowman. 191 stemte mot. Fem medlemmer stemte at de var til stede, mens tre Demokrater stemte sammen med Republikanerne.

Den profilerte, progressive politikeren fra New York blir dermed den tredje demokraten i år som blir fordømt i en såkalt censure. Dette er den hardeste straffen Representantenes hus kan pålegge sine medlemmer bortsett fra å utvise dem.

- Det er smertelig åpenbart for meg, mine kolleger og det amerikanske folk at Det republikanske partiet er dypt useriøst og ute av stand til å lage lover. Deres fordømmelse av meg fortsetter å demonstrere deres manglende evne til å styre og tjene det amerikanske folk, sa Bowman før fordømmelsen, ifølge AP.

Republikanerne har i dag et flertall i Representantenes hus.

Bowman ble filmet av overvåkningskameraer da han utløste en brannalarm i en av kontorbygningen ved Kongressen i september. Det skjedde mens Representantenes hus skulle stemme over et Republikansk forslag om å fortsette å finansiere statsapparatet. Som følge av brannalarmen ble bygninger evakuert og avstemningen utsatt.

- Det er motbydelig at en kongressrepresentant vil gå så langt for å hindre Republikanerne fra å bringe fram en avstemning om å holde statlig virksomhet i gang, og at amerikanere skal få motta sine lønninger, sier republikaneren Lisa McClain, ifølge AP.

Bowman sa seg i oktober skyldig i en lovovertredelse for hendelsen. Han betalte også en bot på 1.000 dollar (om lag 11.000 kroner)

Annonse

Guterres med Gaza-advarsler

Innfører nye sanksjoner mot Putin-venner

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot personer de mener kan knyttes til forsyning av Putins krigsmaskin i Ukraina, melder Reuters.

Annonse