Nyhetsstudio

Angelica Hagen

Ber kundene om unnskyldning

I en video på Twitter ber Norwegian-sjef Bjørn Kjos om unnskyldning til kundene som er rammet av 737 MAX 8-kaoset.

Tirsdag ettermiddag valgte Norwegian å sette flyene på bakken, som har medført innstillinger og forsinkelser på flere flyvninger. Totalt har 19 flyvninger blitt kansellert i, til og fra Norge.

- Kundene våre er hovedprioritet nå. Kollegene mine har jobba i hele natt for å finne en løsning for kundene som er rammet. Takket være dette vil alle kunder bli ivaretatt, sier han.

Kjos understreker at det er viktig å huske at kun en liten del av virksomheten til Norwegian er påvirket.

Han påpeker også at det er opp til Det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået (EASA) hvor lenge flyene vil stå parkert, og at han håper at de snart vil være i lufta igjen.

- Det er åpenbart at vi ikke vil betale for kostnadene for flyene som er parkert. Vi vil sende regninga til de som har produsert flyene, sier Kjos.

Nyhetsbyrå: - Norwegian forventer at Boeing tar regningen

Nyhetsbyrå: - Norwegian forventer at Boeing tar regningen

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen
Marthe Ihle

Advarer mot store nedbørsmengder

Politiet i Øst advarer i forbindelse med en trafikkulykke - uten personskade - mot krevende kjøreforhold natt til torsdag.

Det er ventet heftig nedbør på Sør- og Østlandet gjennom natta.

- Kjør etter forholdene. Det er meldt store nedbørsmengder i Follo og Østfold! skriver politiet.

Marthe Ihle

Oslo: Omkom i alvorlig trafikkulykke

Oslopolitiet melder ved midnatt om en alvorlig ulykke med en bil involvert på Skillebekk i hovedstaden.

- To personer satt i bilen. Skadeomfanget er uklart, men en person framstår som kritisk skadd, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til Dagbladet.

Ved 00.30-tida bekrefter oppdragsleder Lina Odden overfor Dagbladet at en person - en mann - er bekreftet omkommet etter ulykken. Den andre personen, også en mann, er kjørt til legevakta med lettere skader.

Operasjonsleder Hekkelstrand opplyser at det framstår slik at bilen kjørte inn i et rekkverk på et trikkestopp på stedet. Krimvakta er nå på stedet for å foreta en åstedsundersøkelse.

Veien er sperret av for trafikk.

Dagbladet følger saken.

Foto: Jens Holm/Stringerfoto
Angelica Hagen

Kristiansand: Demokratene større enn Frp

Partiet Demokratene får en oppslutning på 7,6 prosent i en meningsmåling i Kristiansand. Det er mer enn Fremskrittspartiet får.

Fremskrittspartiet får 5,8 prosent i målingen som er utført for VG og Fædrelandsvennen.

Både Vidar Kleppe, som sitter i bystyret for Demokratene, og Frps gruppeleder Stian Storbukås peker på bompengestriden som grunn til at det ene partiet har gått fram og det andre tilbake.

- Fremskrittspartiet spriker i alle retninger. Det hjelper ikke at de lokalt skriker opp mot bompenger, når partiet har en finansminister, samferdselsminister og stortingsgruppe som setter verdensrekord i bompenger hver dag, sier Kleppe til VG.

Målingen viser for øvrig klart borgerlig flertall i sørlandsbyen, med Høyre som største parti.

(NTB)

LEDER: Vidar Kleppe leder for partiet Demokratene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Frode Andresen

MC-fører fløyet til sykehus i Finnmark

Onsdag kveld melder Finnmark politidistrikt at en MC-fører har vært involvert i en singelulykke i Porsanger.

- Føreren skal ha sklidd på grusen og kjørt av veien, skriver politiet.

Vedkommende er fløyet til sykehus med et Sea King-helikopter.

Frode Andresen

Brann i flere leiligheter i Buskerud - 35 evakuert

Onsdag kveld melder Sørøst politidistrikt at det brenner i en bolig i Lier i Bukserud. Brannen startet i andreetasje, og har spredd seg til flere leiligheter.

I forbindelse med brannen har 35 personer blitt evakuert, hvorav en av dem har blitt kjørt til lege for sjekk.

- Brannvesenet melder at de har kontroll på brannen og at de gjennomsøker bygget, skriver politiet.

Frode Andresen

MC-fører kritisk skadd etter ulykke på E6 i Akershus

Onsdag ettermiddag melder Øst politidistrikt om en trafikkulykke i nordgående kjøreretning på E6 mellom Hvam og Skedsmovollen.

- MC-fører er ved bevissthet, men er kritisk skadd. Totalt er to biler og en MC involvert, opplyste politiet i 18-tida.

Klokka 19 melder politiet at MC-føreren ikke er så alvorlig skadd som først antatt. Vedkommende behandles på Akershus universitetssykehus (Ahus).

Vegtrafikksentralen melder at trafikken går sakte forbi stedet, i retning Oslo. Motsatt vei er det stopp i trafikken.

- Veien er helt sperret, og vil forbli det en god stund framover. Vi jobber med etterforskning på stedet, sier operasjonsleder Ronny Årstein.

Det var en person i hver av de involverte bilene. Den ene av dem er fraktet til Ahus, mens den andre er sendt til legesjekk.

Frode Andresen

Brutårn i flammer i Finnmark

Onsdag ettermiddag melder Finnmark politidistrikt at det brenner i et av brutårnene på nye Tana Bru. Ifølge politiet startet brannen 60 meter over bakken.

Politiet varslet om brannen klokka 16, og nødetatene har rykket ut til stedet.

Operasjonsleder Tarjei Leinan Mathiesen ser alvorlig på situasjonen.

- Det er en stor og omfattende brann, som har startet høyt oppe. Brannen er veldig vanskelig å slokke, sier operasjonsleder Tarjei Leinan Mathiesen til Dagbladet.

Operasjonslederen forteller at brannen startet omtrent 60 meter over bakken i et platå i brutårnet, som totalt er 95 meter høyt. I tillegg sprer brannen seg nedover tårnet.

- Er det fare for at tårnet vil kollapse?

- Vi er litt usikre, men vi tror ikke det. Per nå mener vi at vi har kontroll over sikkerheten på stedet, og brannvesenet følger situasjonen nøye.

Ingen personer er meldt skadd, men politiet ber folk om å holde seg unna området i nærheten av brannen. Tårnet er et nybygg, som fortsatt er under bygging, ifølge politiet.

BRANN: Det brenner i et brutårn på nye Tana Bru i Finnmark. Foto: Tom Hardy
Frode Andresen

Mann fraktet i luftambulanse etter trafikkulykke

Onsdag ettermiddag melder Sørøst politidistrikt at en mann er blitt hentet av luftambulanse etter en trafikkulykke på Svarstad i Larvik kommune i Vestfold.

- Mannen kom i klem mellom en lastebil og rekkverket på Hukstrøm bru, opplyser politiet.

I en oppdatering fra sykehuset klokka 19.45, opplyses det at personen ikke er alvorlig skadd.

Frode Andresen

Brann i enebolig i Møre og Romsdal

Onsdag ettermiddag har Møre og Romsdal politidistrikt mottatt meldinger om røykutvikling fra en enebolig på Brandal i Hareid kommune.

- Vi har gjort rede for alle de fem personene som er registrert på adressen, sier operasjonsleder Sindre Molnes til Dagbladet.

Ifølge politiet ryker det fra både loft- og kjelleretasje. Brannvesenet og helsepersonell er på stedet, og forsøker å slokke brannen.

Røykdykkere har tatt seg inn i boligen, opplyser Molnes.

Frode Andresen

Erdogan hevder Mursi ble drept

Mohamed Mursi døde brått under et rettsmøte mandag, nesten seks år etter at han ble styrtet i et militærkupp og fengslet.

Familien og menneskerettsorganisasjoner hadde lenge uttrykt bekymring over soningsforholdene til 67-åringen og anklaget myndighetene for å nekte ham tilgang til medisinsk hjelp, advokater og familien.

- Mursi led ingen naturlig død, han ble drept, sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan onsdag.

- Mursi kjempet for livet på gulvet i rettslokalet i 20 minutter og myndighetene gjorde ikke noe for å redde ham, sa Erdogan.

Tyrkia vil nå gjøre alt for å stille egyptiske myndigheter til ansvar for den tidligere presidentens død, sier Erdogan, som også oppfordrer Den islamske samarbeidsorganisasjonen (OIC) til «å ta de nødvendige steg».

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.