Annonse

Nyhetsstudio

Alvorlig trafikkulykke i Hallingdal

Det har vært en alvorlig trafikkulykke i Ål kommune i Hallingdal, skriver politiet på Twitter.

Mannen som var involvert i en motorsykkelulykke i Hallingdal tidligere i dag, er bekrefet død.

Det forteller politiets innsatsleder til lokalavisa Hallingdølen klokka 22, lørdag kveld.

MC-føreren var en mann i 60-åra. Politet opplyser at de pårørende er varslet.

Ulykken har trolig skjedd på riksvei 7, skriver politiet. Vegtrafikksentralen skriver at veien er stengt på stedet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 19.46. I den første meldinga skrev politiet at det muligens er snakk om en MC-ulykke.

I en oppdatering rett etter klokka 21 skriver politiet at de har kalt ut frivillige for å hjelpe til å finne ut om det har vært flere involverte i ulykken.

- Frivillige søksmannskaper fra FORF er kalt ut for å søke etter om flere er involvert i hendelsen. Fører av MC er funnet cirka 800 meter unna MC, skriver politiet.

Norske redningshunder stiller blant annet med to ekvipasjer. Politiet søker også med helikopter i området.

Ulykkesanalysegruppa til vegvesenet er på vei til stedet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med politiet lørdag kveld.

Annonse

Knivstikking i Oslo sentrum

Politiet i Oslo rykket natt til søndag ut til Storgata, etter melding om en person som er knivstukket.

- Vi fikk melding klokka 04.18 om at det var noen som slåss på stedet. Da vi kom fram var det noen som var knivstukket, sier operasjonsleder Lina Odden Lerhol til Dagbladet.

Skadeomfang på fornærmede er foreløpig ukjent, opplyser hun. Vedkommende var bevisst da han ble fraktet til Ullevål sykehus.

- Nå er vi på stedet med flere enheter og søker etter gjerningsperson. Vi undersøker også opp mot vitner og søker etter video, sier hun.

Operasjonslederen opplyser at politet foreløpig ikke kjenner til motiv og hendelsesforløp.

- Vi prøver å undersøke om det er en relasjon mellom fornærmede og gjerningsperson, men det er litt for tidlig å si, sier hun.

Klokka 05.07 opplyser politiet at de har undersøkt åstedet og snakket med vitner.

- Videre søker vi ettergjerningspersonen i området. Vedkommende som ble skadd, ble knivstukket i ryggen. I forbindelse med åstedsundersøkelsen ble veien sperret, denne er nå åpnet igjen, melder politet.

Rushdie koblet fra respirator

Forfatteren Salman Rushdie (75) er koblet av respiratoren og kan nå snakke igjen etter fredagens knivangrep, bekrefter agenten hans.

Rushdie er fortsatt på sykehus med alvorlige skader, men er nå «frakoblet respiratoren og snakker og slår vitser», ifølge forfattervennen Aatish Taseer. Rushdies agent Andrew Wylie bekrefter opplysningene, men uten å oppgi flere detaljer.

Den siste oppdateringen om Rushdies tilstand kom natt til lørdag norsk tid, kort tid etter at det ble kjent at forfatteren var blitt påført rundt tolv knivstikk i angrepet.

Et av stikkene i ansiktet forårsaket skade på det ene øyet hans, melder Sky News, som siterer statsadvokatkontoret i Chautauqua i delstaten New York.

Politiet opplyste først på en pressekonferanse fredag at det dreide seg om minst ett stikk i halsen og minst ett stikk i buken. Da lå Rushdie i respirator.

Rushdie ble også knivstukket i leveren og fikk nerveskader i en arm, og var ute av stand til å snakke, opplyste Rushdies agent Andrew Wylie senere natt til lørdag norsk tid.

- Dette er ikke gode nyheter. Salman kommer sannsynligvis til å miste et øye. Nervene i armen ble kuttet over, og leverens hans ble stukket og påført skader, sa Wylie.

(NTB)

Les hele saken

Hadi Matar siktet for drapsforsøk

Annonse
Brann i båt i Oslo
Foto: Kristoffer Hagen

Brann i båt i Oslo


SISTE: Brannen er slokket, opplyser politiet klokka 23.21.

------------------------------------------------------------------

Nødetatene har rykket ut til Aker Brygge etter meldinger om brann i en båt.

- Det skal være en del røyk i området, melder Oslo politidistikt på Twitter.

Vitner på stedet forteller Dagbladet om sterk røyklukt over hele området. Den aktuelle båten er en 36 fots cabincruiser.

Politiets operasjonsleder Line Skott opplyser at de ble varslet via AMK-sentralen klokka 23.02. Brannbåten holder klokka 23.15 på med å slokke.

Ifølge Dagbladets opplysninger mistenker politiet at røykutviklingen kan stamme fra et sikringsskap i båten.

- Per nå er det ikke informasjon om personskade, og ingen åpne flammer, forteller Skott.

To barn døde etter medisin mot spinal muskelatrofi

To barn som fikk legemiddelet Zolgensma mot spinal muskelatrofi (SMA), er døde av leversvikt, opplyser produsenten Novartis.

Barna døde fem til seks uker etter å ha fått Zolgensma – en form for genterapi, som er blitt omtalt som «verdens dyreste medisin», opplyser det sveitsiske legemiddelfirmaet.

- Selv om akutt leversvikt er en kjent bivirkning, er dette de første tilfellene med dødelig utfall, opplyser Novartis. De sier de vil oppgradere pakningsvedlegget og spesifisere at det er meldt om dødsfall som følge av leversvikt.

De to barna døde i Russland og Kasakhstan. De to landenes helsemyndigheter er varslet. Det samme er andre land der Zolgensma brukes, skriver produsenten i en epost.

I oktober i fjor bestemte Beslutningsforum at legemiddelet skulle tilbys i Norge. Behandlingen, som er designet for å ha livslang virkning, skal tas før symptomer oppstår, og det er derfor først og fremst nyfødte som vil få tilbudet.

SMA er en alvorlig, sjelden sykdom som forårsaker muskelsvinn. Årsaken er en genfeil. I Norge antas det at cirka 50 personer under 18 år har SMA, mens tallet for personer over 18 år ikke er kjent, ifølge Helsenorge.no. I Europa og USA anslås SMA å opptre ved henholdsvis 1 av 4.000 og 1 av 10.000 fødsler, ifølge NORD, en amerikansk nasjonalforening for sjeldne sykdommer.

(NTB)

Annonse

Politiet ber foreldre få kontroll på ungdommene sine

Politiet i Trøndelag har fått melding om flere mindreårige ungdommer som er beruset i Bymarka i Trondheim.

Politiet er på vei til stedet.

- Anmoder at foreldre får kontroll på sine respektive, skriver de på Twitter.