Annonse

Nyhetsstudio

MC-fører funnet 800 meter unna - politiets teori

En mann er bekreftet død etter en motorsykkelulykke i Hallingdal lørdag.
Politiet opplyste at vedkommende ble funnet ca. 800 meter unna MC-en.

Søndag morgen opplyser operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jan Kristian Johnsrud, at det i løpet av natta er gjort tekniske undersøkelser på stedet, som det vil ta tid å få endelig svar fra.

Politiet har likevel en teori.

- Mye tyder på at fører har falt av sykkelen, og at den har fortsatt uten fører på. Føreren er jo funnet unaturlig langt unna, men vi vet ikke sikkert hva som har skjedd. Det tyder også på at sykkelen har vært borti autovernet flere ganger, sier Johnsrud.

MC-føreren var en mann i 60-åra. Pårørende er varslet.

Til NTB sier Johnsrud at føreren muligens kan ha hatt et illebefinnende.

Les hele saken

Nyhetsstudio - Alvorlig trafikkulykke i Hallingdal

Annonse

Moland: Til sykehus etter trafikkulykke

En person er fraktet til sykehus etter en trafikkulykke ved Brekka på fylkesvei 421 i Moland i Agder.

Politiet i Agder ble varslet om ulykken klokka 1.04 og Vegtrafikksentralen for Sør-Norge varslet kort etter at det var redusert framkommelighet på stedet på grunn av ulykken.

– Enslig bil kollidert og blitt stående i sørgående felt. En person i bilen, kjørt sykehus med ambulanse, skal ha vært bevisst, ellers er skadeomfang ukjent, skriver politiet om hendelsen.

Det skal ha vært store materielle skader som følge av ulykken.

(NTB)

Utsetter åpning av E39

Nye Veier utsetter åpningen av den nye veistrekningen på E39 mellom Kristiansand og Mandal med en måned, fra oktober til november.

Det er en følge av at det også er satt i gang arbeid med ringveien i Kristiansand, at det fire år lange veiprosjektet utsettes en drøy måned, skriver avisa Lindesnes. Dermed blir den høytidelige åpningen forskjøvet fra 4. oktober til november.

– Nå sikter vi oss inn på at folk kan kjøre på en ny og trafikksikker vei i november. Veien åpnes så fort som mulig og det er det ingen tvil om. Per i dag er det ingenting som tilsier at åpningen vil utsettes ytterligere, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Bernt Rinde i Nye Veier.

Ytre ringvei ligger i Kristiansand og kobler sammen E 39 fra vest med E 18 fra øst.

Den nye europaveien erstatter en ulykkesutsatt strekning mellom Mandal og Kristiansand i Agder. Fra før er deler av prosjektet tatt i bruk fortløpende etter ferdigstillelse.

(NTB)

Annonse

Avviser russisk påstand

FN avviser russiske anklager om at FN hindrer et besøk av atomeksperter til det russiskokkuperte atomkraftverket Zaporizjzja sør i Ukraina.

Stephane Dujarric, som er FNs generalsekretær António Guterres' talsmann, sier at det ikke er tilfelle at FN bidrar til å forsinke ekspertbesøket.

– FN-sekretariatet har ingen myndighet til å blokkere eller avlyse besøket av eksperter fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), sier Dujarric.

Han legger til at det Wien-baserte IAEA handler uavhengig av FN.

– FN har sikkerheten og den logistiske kapasiteten i Ukraina til å støtte besøket av IAEAs inspektører til Zaporizjzja. Men det må foreligge enighet mellom Russland og Ukraina, sier Dujarric.

Nylig har det vært uenighet om hvilken reiserute IAEAs inspektører skal kunne bruke for å komme seg til atomkraftverket. Ukraina vil ikke tillate at reisen går utelukkende gjennom russiskokkuperte områder, som for eksempel via Krim-halvøya eller på andre måter ved å krysse grensen mellom Russland og Ukraina.

Ukraina og Russland har i flere uker beskyldt hverandre for å stå bak artilleriangrep ved atomkraftverket, som er det største i Europa.

(NTB)

Samfunnsstraff for trusler med machete

En mann i 30-årene er dømt til samfunnsstraff for trusler og for å ha hatt med seg en machete på Navs kontor i Arendal.

Mannen var ruset og skal ha troppet opp i den tro at det var fattet et vedtak om nødpenger. Det var det ikke, informerte saksbehandleren, som tilbød ham en matpose, skriver Agderposten.

Dette falt ikke i god jord hos mannen, som sa at han ikke ville dra før han fikk pengene. Han slo i bordet, kastet et eple i skranken og skal ha sagt følgende:

– Hadde dette vært på Nav i Oslo så skulle jeg ha slått deg i skallen med en machete, men siden vi er i Arendal og jeg har skjerpet meg, så skal jeg ikke gjøre det.

For machete, det hadde han. Det ble klart da politiet pågrep ham. Nav-saksbehandleren, som kjente mannen fra før, ble ikke umiddelbart skremt. Men hun skal ha blitt svært redd da hun fikk vite om våpenfunnet i en slire under jakka, står det i rettsdokumentene.

Det nevnes videre at saksbehandleren innledningsvis mente at mannen, som er i en rehabiliteringsfase, bare ville tøffe seg.

En rekke andre mindre forhold ble også behandlet i Agder tingrett. I tillegg til 32 timer med samfunnsstraff, inndras kniver og macheten.

(NTB)

Annonse

Ungdomsslagsmål i Klepp

Politiet og ambulanse rykket ut til Klepp etter melding om slagsmål. Flere ungdommer er involvert.

- Det er tre eller fire ungdommer som er direkte involvert. En ungdom har blod i ansiktet, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Olaug Bjørnsen, til Dagbladet.

Politiet vet fremdeles ikke hvor mange som er fornærmet.

- Det vi vet sikkert er at de har slåss med hendene, sier Bjørnsen.

Operasjonslederen opplyser at politiet jobber med å finne årsak til slagsmålet.