Annonse

Nyhetsstudio

Mener ukrainsk journalist ble henrettet
Foto: GENYA SAVILOV / AFP

Mener ukrainsk journalist ble henrettet

Den ukrainske fotojournalisten Maks Levin og soldaten som ledsaget ham, ble henrettet i russiskkontrollert territorium, mener Reportere uten grenser (RSF).

Pressefrihetsorganisasjonen har gjennomført en etterforskning i skogområdet nord for Kyiv der Levin ble funnet død 1. april. Han og soldaten ga sist livstegn fra seg 13. mars.

Levin lette muligens etter bildedronen sin i skogområdet sammen med en soldat. RSF sier de fant 14 kulehull i det utbrente vraket av bilen hans, som fortsatt er på åstedet.

De fant også rester av russiske posisjoner og søppel soldatene hadde etterlatt seg. Det viktigste funnet var imidlertid en jerrykanne og en kule som var begravd i jorda der liket av Levin ble funnet.

Funnet gjør at RSF mener Levin ble drept med en eller to kuler fra kloss hold, trolig mens han allerede lå på bakken. (NTB)

Annonse

WHO: Apekopper er ikke en global helsekrise

Virussykdommen apekopper kan i dag ikke klassifiseres som en global folkehelsekrise, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO).

WHOs konklusjon ble presentert lørdag etter at organisasjonens krisekomité møttes to dager tidligere.

Komiteen slår imidlertid fast at omfattende tiltak er nødvendig for å hindre spredning av utbruddet.

– Jeg er dypt bekymret over spredningen av apekopper, som nå er påvist i over 50 land, i fem WHO-regioner, med 3.000 tilfeller siden starten av mai, sier WHO-direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus i en uttalelse sent lørdag kveld.

Apekopper kan smitte ved nær kontakt mellom mennesker over tid. De fleste blir friske uten behandling, og kun i sjeldne tilfeller fører viruset til alvorlig sykdom eller dødsfall.

(NTB)

Tatt med 2,16 i promille på E6

Politiet har stanset en bil på E6 ved Ullensaker etter flere meldinger om vinglete kjøring.

- Flere ringte oss om en bil som kjørte svært vinglete på E6, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Svein Walle, til Dagbladet.

Fører, en mann i 40-åra, har fått førerkortet beslaglagt etter å ha blåst til over 2 i promille.

- Det er veldig sjeldent vi stanser bilister med så høy promille. Han fremsto som overstadig beruset, virket sliten og sto i ubalanse, sier operasjonslederen.

Politiet vet foreløpig ikke hvor langt føreren har kjørt, men han skal i hvert fall ha kjørt fra E6 til Jessheim sentrum. Flere bilister skal også ha hevdet at han kjørte i 20 kilometer i timen, ifølge Walle.

Førerkoret beslaglegges.


Annonse

Fyrte fyrverkeri - anmeldt

Politiet i Trøndelag rykket ut etter at de fikk meldinger om et høyt smell fra et boligområde.

- Naboer mistenkte at det var avfyrt skudd i en leilighet, skriver politiet på Twitter.

Det viste seg at det var en person i 20-årene som hadde fyrt om fyrverkeri. Personen blir anmeldt for forholdet, skriver politiet.

Ny pressebrief søndag

Oslo politidistrikt holder ny pressebrief om Pride-skytingen søndag 26. juni.

Politiet vil komme tilbake med tidspunkt søndag formiddag.

- Etterforskningen av saken fortsetter for fullt i løpet av kvelden og natten. Per nå har vi ikke noe nytt å komme med, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding lørdag kveld.

To personer ble drept og ytterligere 21 skadd i masseskytingen natt til lørdag. 42 år gamle Zaniar Matapour er siktet for drap, drapsforsøk og terror.

Annonse

Bobil eksploderte i Stockholm

To personer ble alvorlig skadd da en bobil eksploderte i Älvsjö sør i Stockholm lørdag.

Politiet fikk melding en kraftig eksplosjon sentralt i Älvsjö like etter klokka 15.30 lørdag.

– Det er alvorlig skadde personer her, og vi har sperret av plassen for å sørge for at de som trenger det, får hjelp, sier politiets pressetalsperson Carina Skagerlind.

Store politistyrker og ambulanser rykket ut til stedet. Hendelsen fant sted i et industriområde der man kan fylle gass, men årsaken til eksplosjonen var lørdag kveld ennå ikke bekreftet.

(NTB)