Annonse

Nyhetsstudio

Nå er ID-kort greit i Tyrkia

- Den tyrkiske ambassaden i Oslo har den gleden av å meddele at fra og med i dag (22.06.2022) har det midlertidige tiltaket tråd i kraft om at man nå kan reise til Tyrkia med norsk nasjonal ID-kort.

Det skriver den tyrkiske ambassaden i en pressemelding onsdag.

- Denne midlertidige avtalen er et tiltak for å hindre at norske statsborgere som for tiden planlegger eller allerede har planlagt sin sommerferie til Tyrkia var tvunget til å avbestille grunnet passkrisen i Norge.

Annonse

Fyrte fyrverkeri - anmeldt

Politiet i Trøndelag rykket ut etter at de fikk meldinger om et høyt smell fra et boligområde.

- Naboer mistenkte at det var avfyrt skudd i en leilighet, skriver politiet på Twitter.

Det viste seg at det var en person i 20-årene som hadde fyrt om fyrverkeri. Personen blir anmeldt for forholdet, skriver politiet.

Ny pressebrief søndag

Oslo politidistrikt holder ny pressebrief om Pride-skytingen søndag 26. juni.

Politiet vil komme tilbake med tidspunkt søndag formiddag.

- Etterforskningen av saken fortsetter for fullt i løpet av kvelden og natten. Per nå har vi ikke noe nytt å komme med, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding lørdag kveld.

To personer ble drept og ytterligere 21 skadd i masseskytingen natt til lørdag. 42 år gamle Zaniar Matapour er siktet for drap, drapsforsøk og terror.

Annonse

Bobil eksploderte i Stockholm

To personer ble alvorlig skadd da en bobil eksploderte i Älvsjö sør i Stockholm lørdag.

Politiet fikk melding en kraftig eksplosjon sentralt i Älvsjö like etter klokka 15.30 lørdag.

– Det er alvorlig skadde personer her, og vi har sperret av plassen for å sørge for at de som trenger det, får hjelp, sier politiets pressetalsperson Carina Skagerlind.

Store politistyrker og ambulanser rykket ut til stedet. Hendelsen fant sted i et industriområde der man kan fylle gass, men årsaken til eksplosjonen var lørdag kveld ennå ikke bekreftet.

(NTB)

Sverige: Ingen tegn til Nato-framgang

Recep Tayyip Erdogan mener Sverige ennå ikke har tatt konkrete skritt for å dempe hans bekymringer knyttet Nato-søknaden, opplyser Tyrkias presidentkontor.

– Sverige bør ta grep når det gjelder slike grunnleggende saker som kampen mot terrorisme, heter det fra Ankara etter at Erdogan hadde snakket med Sveriges statsminister Magdalena Andersson i telefonen lørdag.

Tyrkia «ønsker bindende forpliktelser i disse sakene, samt konkret og tydelig handling», tilføyer presidentens kontor.

Det var altså ingen konkrete tyrkiske signaler om framgang i forsøket på å overtale Tyrkia til å slippe Sverige og Finland inn i Nato.

Ifølge Andersson gikk samtalen med Erdogan bra. De er «enige om viktigheten av å gjøre framgang i forkant av Nato-toppmøtet i Madrid neste uke».

– Der ser jeg fram til å møte president Erdogan og andre allierte ledere, tvitrer den svenske statsministeren.

De to nordiske landene møtte tyrkerne til samtaler i Nato-regi sist mandag, men Tyrkia levnet lite håp om at striden kan løses før toppmøtet.

Tyrkia har anklaget Finland og spesielt Sverige for å gi en trygg havn til militante kurdiske grupper som i flere tiår har kjempet et væpnet opprør mot den tyrkiske staten.

Erdogan har gitt Andersson beskjed om at Sverige må «foreta konkrete endringer i sin holdning» til Det kurdiske arbeiderparti (PKK) og dets syriske samarbeidspartnere, sier den tyrkiske presidentens kontor.

PKK anses av EU som en terrororganisasjon. Tyrkia sidestiller PKK med den kurdisk-syriske militsen YPG, som er sentral i den USA-støttede kampen mot IS i Syria.

(NTB)

Annonse
Reuters: Russland har tatt full kontroll
Foto: Reuters / NTB

Reuters: Russland har tatt full kontroll

Russland skal nå ha tatt full kontroll over den ukrainske byen Sievjerodonetsk. Det bekrefter byens ordfører, Oleksandr Strjukm ifølge Reuters.

- Byen er nå under full russisk okkupasjon. De forsøker å opprette sin egen orden, og så vidt jeg vet har de utnevnt en slags kommandant, sier han ifølge nyhetsbyrået.

Fredag fikk de ukrainske soldatene som i ukevis har kjempet for å forsvare byen, ordre om å trekke seg tilbake.

- Det er kommet til en situasjon der det ikke gir mening å holde på ødelagte posisjoner. Derfor har styrkene fått ordre om å flytte til nye stillinger og fortsette militære operasjoner derfra, sa guvernør i fylket Luhansk, Serhij Hajdaj.

(Dagbladet / NTB)