Annonse

Nyhetsstudio

Trondheim: Til sykehus etter arbeidsulykke

Politiet i Trøndelag melder på sin Twitter-side at de rykker ut til en arbeidsulykke i Trondheim.

- En person har fått en støtdemper-fjær i hodet. Personen oppegående og blir kjørt til sykehuset for sjekk, skriver politiet.

Annonse

Lofoten: Ønsker vakthold etter dødsfall

Ifølge tall fra Hovedredningssentralen har det de siste ti årene blitt gjennomført 22 redningsaksjoner på Reinebringen i Moskenes kommune i Lofoten.

Siden 2000 har også fire personer omkommet, hvor den siste dødsulykken skjedde i forrige uke.

Etter ulykken har nasjonalparkforvalteren og Miljødirektoratet vært i kontakt med Moskenes kommune for å få på plass et samarbeid rundt en stipatrulje.

- Vi håper vi kan få til et samarbeid rundt en stipatrulje eller en fjellvaktpatrulje i sommer, sier ordfører Lillian Rasmussen til NRK.

- Jeg tror ikke vi kan hindre noen i gå opp. Men at folk møter noen som kan fortelle deg at du kanskje bør snu eller ha annet fottøy er praktiske grep som kan være med å forebygge, sier Rasmussen.

Det var NRK som først omtalte saken.

Les hele saken

Nyhetsstudio - Mann falt fra fjell i Lofoten - døde

Putin: - Må skape samme trussel
Foto: Alexander Zemlianichenko / POOL / AFP

Putin: - Må skape samme trussel

Etter at Tyrkia snudde og sa ja til Sverige og Finland i Nato, nærmer det seg stadig medlemskap i forsvarsalliansen for de to landene. Den 134 km lange finske grensen mot Russland skal nå bli et Nato-område.

President Vladimir Putin omtalte medlemskapet på en pressekonferanse i Turkmenistans hovedstad Ashgabat, ifølge russiske nyhetsbyråer.

- Hvis Finland og Sverige vil, kan de være med. Det er opp til dem. De kan gå med på hva de vil, sier han.

Samtidig beskriver han budskapet som et grep som endrer situasjonen og trusselbildet.

- Russland vil svare med mottiltak dersom Nato setter inn tropper og infrastruktur i Finland og Sverige etter at landene slutter seg til forsvarsalliansen, sier den russiske presidenten, melder Reuters.

- Men de må forstå at før var det ingen trussel, men nå, hvis militære tropper og infrastruktur plasseres der, må vi svare på samme måte og skape samme type trussel mot territoriene som skaper trusler mot oss, fortsetter han.

Vladimir Putin sier også at det er uunngåelig at Moskvas forhold til Stockholm og Helsingfors blir dårligere.

Annonse

Nordlandsbanen stengt: - Omfattende bergingsarbeid

Nordlandsbanen har trøbbel, skriver Bane NOR på Twitter.

- Nordlandsbanen er stengt mellom Ranheim og Vikhammer på grunn av avsporing. Omfattende bergingsarbeid. Ny oppdatering klokka 15, skriver Bane NOR.

17 drept i rakettangrep
Blokka står i brann. Foto: NTB

17 drept i rakettangrep

17 personer er drept i et russisk rakettangrep mot en boligblokk i Odesa-regionen sør i Ukraina, ifølge landets myndigheter.

I tillegg er 30 såret, ifølge en melding fra ukrainske nødetater.

Sju personer er reddet ut i live, blant dem tre barn, opplyses det videre.

Sergej Bratsjuk, som er talsmann for militæradministrasjonen i Odesa-regionen, sier at rakettangrepet ble utført fra et fly over Svartehavet.

To raketter ble brukt i angrepet, ifølge den ukrainske hærens sørlige kommandosentral. Den ene raketten traff en ni etasjer høy boligblokk. Deler av blokken ble delvis ødelagt. Den andre raketten traff et fritidssenter, ifølge uttalelsen.

Odesa-regionen sørvest i Ukraina er strategisk viktig. Regionen huser den historiske havnebyen ved samme navn.

Rakettangrepet fant sted etter at russiske styrker torsdag forlot stillingene sine på Slangeøya, som ligger utenfor Odesa-regionens kyst.

(NTB)

Annonse

Sjuåring bitt i ansiktet av hund

En sju år gammel gutt ble sendt til sykehus etter å ha blitt bitt i ansiktet av en hund i Ålesund torsdag kveld.

Møre og Romsdal politidistrikt opplyser på Twitter at det er snakk om kosmetiske skader.

Hunden skal ha vært under kontroll av en hundepasser da hendelsen fant sted. De involverte i saken er avhørt, men politiet sier de ikke har tatt stilling til eventuelle tvangsvedtak mot hunden.

– Vi har også vært i kontakt med hundeeier, men vet foreløpig ikke hva de tenker om dette. Dette er nok en tragisk sak for alle involverte, sier operasjonsleder Sindre Molnes til NTB.

Hunden beskrives som en jakt- og familiehund. Den tilhører ikke sjuåringens familie. Molnes sier det er for tidlig å si noe om forholdet mellom de involverte i saken.

(NTB)