Annonse

Nyhetsstudio

Storbritannia varsler nye sanksjoner mot Russland

Storbritannia varsler at de vil innføre nye sanksjoner mot Russland. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Sanksjonene innebærer leveringer av varer og teknologi innen maritim virksomhet, teknologi og varer knyttet til kjemiske og biologiske våpen og teknologi og varer knyttet til intern underdrevning.

Annonse
Fabian Stang åpner for politisk comeback
STILLER PÅ LISTE: Fabain Stang (66). Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbaldet

Fabian Stang åpner for politisk comeback

Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang (H) åpner for comeback i hovedstadspolitikken. Det opplyser han i et intervju med Avisa Oslo.

- Ordfører Marianne Borgen (SV) sa at å overta etter meg er som å hoppe etter Wirkola, da sa jeg at det var hyggelig sagt, men det betyr ikke at Wirkola bør hoppe igjen, sier 66-åringen til avisa - på spørsmål om han kan tenke seg å komme tilbake som ordfører dersom Høyre vinner valget til neste år.

Stang har også offisielt takket ja til igjen å stå på liste for partiet under valget. Han svarer noe unnvikende på om han har som mål å komme inn i bystyret.

- Det er en del av gamet hvis man står på liste - man må forberede seg på å bli valgt, men jeg kommer til å krysse av på mange andre jeg mener er bedre egnet, sier eksordføreren.

Etter at han gikk av som ordfører etter valget i 2015, var Stang statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug 2016-18, og har jobbet i Advokatfirmaet Elden siden 2018.

To til trekker seg fra Johnsons regjering

Laura Trott, statssekretær i det britiske transportdepartementet, og Will Quince, statssekretær i barne- og familiedepartementet, trer av fra sine stillinger.

Det skriver Reuters.

Det skjer etter at Storbritannias helseminister og finansminister trakk seg fra Boris Johnsons regjering i protest i går.

Les hele saken

- Krise

Annonse

Innlandet: MC-fører har kollidert med elg

Politiet i Innlandet melder på Twitter om traffikkulykke mellom en MC-fører og en elg.

Operasjonsleder Bjørn Lonkemoen fra Innlandet politidistrikt sier til Dagbladet at:
- Ambulansen har akkurat ankommet stedet og fører er ved bevissthet, men har klaget på smerter i bryst og krageben.

Elgen skal ha løpt videre og politiet har varslet Viltnemda. Lonkemoen sier at Viltnemda skal prøve å finne den, i og med at den kan være skadet.

I en oppdatering skriver politiet at MC-føreren er kjørt til Hamar sykehus for sjekk.

Vestbredden: Palestiner drept i israelsk raid

En palestinsk mann ble onsdag drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden.

20 år gamle Rafiq Riyad Ghannem ble drept av israelsk militære, ifølge en uttalelse fra det palestinske helsedepartementet.

Drapet skal ha skjedd under en israelsk millitæroperasjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden onsdag. Det israelske militæret har så langt ikke kommentert hendelsen.

(NTB)

Annonse
SAS fortsetter å kansellere flyreiser
SAS kansellerer hundrevis av flyvninnger som følge av pilotstreiken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet

SAS fortsetter å kansellere flyreiser

Det er fortsatt anslått at mellom 250 og 300 SAS-flyvninger hver dag vil kanselleres på grunn av pilotstreiken.

Det sier pressesjef i SAS, Tonje Sund, til Dagbladet onsdag morgen.

- Vi fortsetter å håpe at pilotforeningene kommer tilbake til forhandlingsbordet slik at vi kan løse dette, legger hun til.

I går ble over 160 flyvninger til eller fra Norge kansellert som følge av pilotstreiken. Kundeservice-avdelingen i SAS jobber nå hardt for å følge opp kunder, ifølge Sund.

- Streiken har dramatiske konsekvenser både for selskapet og ikke minst for passasjerer som er fortvilet. Vi ser det på alle historiene vi får inn nå, sier hun.

Hun forteller at SAS forsøker å finne løsninger for kundene, men at situasjonen er krevende.

- Det er så mye pågang nå at det blir kø. Det er det bare å beklage. Vi forsøker å booke om passasjerer til andre flyvninger hvis det er mulig.

Det er derimot få fly med ledige plasser, og stadig flere flyvninger blir kansellert. Ikke alle vil få mulighet til å booke om reisen sin, bekrefter Sund.

- Noen får dessverre ferien avlyst. Det er selvfølgelig veldig trist, sier Sund til Dagbladet onsdag morgen.

Så langt i dag er 164 fly på vei til eller fra Norge kansellert. 163 av disse er SAS-flyvninger, mens én flyvning er med selskapet Widerøe, ifølge VG.