Annonse

Nyhetsstudio

Norwegian kansellerer ingen flygninger fredag
Foto: NTB

Norwegian kansellerer ingen flygninger fredag

Flyselskapet Norwegian planlegger ingen kansellerte fly på fredag. Det opplyser Andreas Hjørnholm, presseansvarlig i Norwegian, til Dagbladet.

- Dette er et resultat av god planlegging og organisering. Det er også verdt å nevne de flyteknikerne som ikke er ute i streik. De legger ned en solid jobb for at vi ikke trenger å kansellere, sier Hjørnholm til Dagbladet.

Han understreker at det likevel kan skje uforutsette ting som kan føre til kanselleringer i løpet av morgendagen.

Pressesjef Tonje Sund i SAS sier til Dagbladet at SAS heller ikke har planlagt noen kansellerte fly på fredag som følge av flytekniker-streiken.

Hun understreker imidlertid at situasjoen er uklar, og at de må komme tilbake på et seinere tidspunkt om det blir kanselleringer som følge av andre årsaker.

Annonse
Lavrov: Macron-lekkasje brøt diplomatisk etikette
REAGERER: Utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: Det russiske utenriksdepartementet / Reuters / NTB

Lavrov: Macron-lekkasje brøt diplomatisk etikette

Offentliggjøring av innholdet i en samtale mellom presidentene Macron og Putin er brudd på diplomatisk etikette, mener Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

- Diplomatisk etikette tillater ikke ensidige lekkasjer av slike opptak, sa Lavrov under et besøk til Vietnam.

Det var kringkasteren France 2 som i en dokumentar om den franske presidentens håndtering av konflikten mellom Russland og Ukraina, avslørte detaljer om en konfidensiell samtale mellom Frankrikes president Emmanuel Macron og den russiske presidenten Vladimir Putin.

Samtalen fant sted bare dager før Russlands invasjon av Ukraina startet 24. februar i år.

(NTB)

Fabian Stang åpner for politisk comeback
STILLER PÅ LISTE: Fabain Stang (66). Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbaldet

Fabian Stang åpner for politisk comeback

Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang (H) åpner for comeback i hovedstadspolitikken. Det opplyser han i et intervju med Avisa Oslo.

- Ordfører Marianne Borgen (SV) sa at å overta etter meg er som å hoppe etter Wirkola, da sa jeg at det var hyggelig sagt, men det betyr ikke at Wirkola bør hoppe igjen, sier 66-åringen til avisa - på spørsmål om han kan tenke seg å komme tilbake som ordfører dersom Høyre vinner valget til neste år.

Stang har også offisielt takket ja til igjen å stå på liste for partiet under valget. Han svarer noe unnvikende på om han har som mål å komme inn i bystyret.

- Det er en del av gamet hvis man står på liste - man må forberede seg på å bli valgt, men jeg kommer til å krysse av på mange andre jeg mener er bedre egnet, sier eksordføreren.

Etter at han gikk av som ordfører etter valget i 2015, var Stang statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug 2016-18, og har jobbet i Advokatfirmaet Elden siden 2018.

Annonse

To til trekker seg fra Johnsons regjering

Laura Trott, statssekretær i det britiske transportdepartementet, og Will Quince, statssekretær i barne- og familiedepartementet, trer av fra sine stillinger i Boris Johnsons regjering.

Det skriver Reuters.

Tirsdag trakk finansminister Rishi Sunak og helseminister Sajid Javid seg fra Boris Johnsons regjering.

De to statsrådene kunngjorde sin avgang kort tid etter at Johnson ble tvunget til å beklage håndteringen av skandalen rund torypolitikeren Chris Pincher, som i forrige uke ble suspendert fra Det konservative partiet etter anklager om at han skal ha tafset på to menn i fylla.

Johnson innrømmet tirsdag å ha glemt at han alt i 2019 var blitt fortalt om anklagene mot Pincher, som ble regnet som en av hans nære politiske allierte.

Les hele saken

- Krise

Innlandet: MC-fører har kollidert med elg

Politiet i Innlandet melder på Twitter om traffikkulykke mellom en MC-fører og en elg.

Operasjonsleder Bjørn Lonkemoen fra Innlandet politidistrikt sier til Dagbladet at:

- Ambulansen har akkurat ankommet stedet og fører er ved bevissthet, men har klaget på smerter i bryst og krageben.

Elgen skal ha løpt videre og politiet har varslet viltnemnda. Lonkemoen sier at viltnemnda skal prøve å finne den, i og med at den kan være skadet.

I en oppdatering skriver politiet at MC-føreren er kjørt til Hamar sykehus for sjekk.

Annonse

Vestbredden: Palestiner drept i israelsk raid

En palestinsk mann ble onsdag drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden.

20 år gamle Rafiq Riyad Ghannem ble drept av israelsk militære, ifølge en uttalelse fra det palestinske helsedepartementet.

Drapet skal ha skjedd under en israelsk millitæroperasjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden onsdag. Det israelske militæret har så langt ikke kommentert hendelsen.

(NTB)