Annonse

Nyhetsstudio

Sprengningsarbeid gikk utover naboer

I forbindelse med sprengningsarbeid i Hå kommune har det oppstått skader på nærliggende eiendommer.

- En garasjeport og et gjerde skal blant annet være skadet. Ingen personskade, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

De fikk melding om hendelsen klokka 15.00.

- Arbeidstilsynet er varslet. Politiet på stedet har kontakt med firmaet som er ansvarlig for arbeidet. Saken vil bli etterforsket som et arbeidsuhell, skriver de.

Annonse

14 drept i rakettangrep

14 personer er drept i et russisk rakettangrep mot en boligblokk i Odesa-regionen sør i Ukraina, ifølge landets myndigheter.

I tillegg er 30 såret, ifølge en melding fra ukrainske nødetater.

Sju personer er reddet ut i live, blant dem tre barn, opplyses det videre.

Sergej Bratsjuk, som er talsmann for militæradministrasjonen i Odesa-regionen, sier at rakettangrepet ble utført fra et fly over Svartehavet.

To raketter ble brukt i angrepet, ifølge den ukrainske hærens sørlige kommandosentral. Den ene raketten traff en ni etasjer høy boligblokk. Deler av blokken ble delvis ødelagt. Den andre raketten traff et fritidssenter, ifølge uttalelsen.

Odesa-regionen sørvest i Ukraina er strategisk viktig. Regionen huser den historiske havnebyen ved samme navn.

Rakettangrepet fant sted etter at russiske styrker torsdag forlot stillingene sine på Slangeøya, som ligger utenfor Odesa-regionens kyst.

(NTB)

Sjuåring bitt i ansiktet av hund

En sju år gammel gutt ble sendt til sykehus etter å ha blitt bitt i ansiktet av en hund i Ålesund torsdag kveld.

Møre og Romsdal politidistrikt opplyser på Twitter at det er snakk om kosmetiske skader.

Hunden skal ha vært under kontroll av en hundepasser da hendelsen fant sted. De involverte i saken er avhørt, men politiet sier de ikke har tatt stilling til eventuelle tvangsvedtak mot hunden.

– Vi har også vært i kontakt med hundeeier, men vet foreløpig ikke hva de tenker om dette. Dette er nok en tragisk sak for alle involverte, sier operasjonsleder Sindre Molnes til NTB.

Hunden beskrives som en jakt- og familiehund. Den tilhører ikke sjuåringens familie. Molnes sier det er for tidlig å si noe om forholdet mellom de involverte i saken.

(NTB)

Annonse

Mistenkelig sekk på Youngstorget var ufarlig

Deler av Youngstorget ble sperret av etter at vektere varslet politiet om en etterlatt sekk. Den viste seg å være ufarlig.

Operasjonsleder Alexander Østhaug i Oslo politidistrikt forteller til VG at det var litt dramatikk, men at det raskt ble avklart at sekken ikke utgjorde noen fare.

– Det var ingenting. Vi hadde ikke mistanke om at det nødvendigvis var noe farlig i den sekken, men det er klart at det blir oppfattet noe mistenkelig. Særlig i situasjonen vi står i nå med tanke på trusselnivå. Det er forståelig at folk melder fra ved slike observasjoner, sier Østerhaug.

Rundt klokken 23.45 var situasjonen avklart, og sekken blir håndtert som hittegods.

(NTB)

Bil krasjet: Flere personer skal være skadd

Øst politidistrikt skriver på Twitter at de har fått inn en melding om en bil som skal ha kjørt inn i flere andre biler i Moss.

- Flere personer skal være skadd. Nødetatene er på stedet, skriver politiet.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Svein Walle, sier at hendelsen skjedde i Moss sentrum. Han opplyser at minst fire biler skal være involvert.

- Bilen har kjørt over i motsatt kjørefelt. Per nå tyder det på at dette var en promillekjører, sier Walle til Dagbladet kl 22.43.

Han sier farten trolig ikke har vært veldig høy. Han har foreløpig ingen informasjon om hvor mange som er skadd eller hvor alvorlig skadeomfanget er.

Annonse
Fare for NRK-streik
Foto: NTB

Fare for NRK-streik

LO Stat tar ut 495 NRK-ansatte i streik fra fredag morgen hvis de ikke blir enige med arbeidsgiveren i meklingen torsdag kveld. Fristen er midtnatt.

Meklingsinnspurten startet torsdag formiddag. Fristen utløper ved midnatt natt til fredag. I 22.30-tiden torsdag hadde det fremdeles ikke kommet meldinger om at partene har kommet til enighet.

Streikefaren er reell, understreket forhandlingsleder og nestleder Lise Olsen i LO Stat til NTB tidligere torsdag. Hun har varslet et første streikeuttak for 495 medlemmer i Creo og Norsk Tjenestemannslag (NTL). Totalt omfatter meklingen 628 medlemmer i de to forbundene.

Meklingen gjelder folk som jobber med TV- og radioproduksjon, samt administrasjon i NRK. Også Creo-organiserte medlemmer i Kringkastingsorkesteret omfattes av oppgjøret, opplyser forbundet til NTB.

For publikum kan en streik medføre redusert tilbud, men Olsen har ikke oversikt over de konkrete konsekvensene av en streik.

Hun framholder at NRK opererer med forskjellig lønnsberegning for forskjellige grupper av ansatte, og at det over tid har opparbeidet seg lønnsforskjeller som de ønsker utjevnet.

– Vi vil bare ha det samme oppgjøret som andre, sammenlignbare grupper i NRK har fått, sier Olsen til NTB.

Hun og nestleder Fredrik Oftebro i Norsk Tjenestemannslag (NTL) regner med at meklingen blir krevende.

– Noen av våre medlemmer blir hengende etter lønnsmessig på grunn av NRKs lønnspolitikk. Det kan vi ikke godta. Alle må bli verdsatt for jobben de gjør, uansett hvilken fagforening de velger å være medlem av, sier Oftebro.

(NTB)