Annonse

Nyhetsstudio

Elden ny forsvarer
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet

Elden ny forsvarer

Advokat John Christian Elden er opprettet som ny forsvarer for den siktede 42-åringen ettter skyteepisoden i Oslo.

Det bekrefter advokaten selv over for Dagbladet.

- Jeg har fått underretning fra politiet om at sikrede vil ha meg oppnevnt som offentlig forsvarer, og jeg har derfor akseptert oppdraget. Jeg kjenner ikke siktede fra før, og har ingen opplysninger om saken før jeg har snakket med han. Jeg er på vei til arresten i løpet av formiddagen, sier John Christian Elden til Dagbladet.

Annonse
Byrådsleder i Bergen: - Aldri vært borti noe så absurd
Foto: Tuva Åserud / NTB

Byrådsleder i Bergen: - Aldri vært borti noe så absurd

Sittende byrådsleder i Bergen, Rune Bakervik (AP), forteller om det han omtaler som absurde telefonsamtaler med Høyres Christine Meyer. Det kommer fram i et intervju med Bergensavisen.

- Det var en rekke telefoner, der hun ba meg om å gå av som byrådsleder innen arbeidssdagens slutt. Jeg sa at når det gjelder en slik beslutning, så må jeg snakke med partiet, kollegene, og de som har pekt på meg som byrådsleder, forteller Bakervik.

- Det hele vitner om en total desperasjon, for å si det mildt. Jeg har aldri vært ute for noe så absurd før, noen gang. Jeg har aldri utelukket å gå av, men tilhører et demokratisk parti der store beslutninger tas med partikamerater, fortsetter byrådslederen.

På sin Facebook-side skriver Meyer blant annet dette:

«Høyre gikk til valg på et nytt byråd og en ny kurs for byen. Vi er byens klart største parti. Rune Bakervik vil ikke trekke seg til tross for at Ap og venstresiden har gått tilbake.

Jeg har vært i kontakt med byrådsleder Bakervik i dag og spurt om han vil tre til side for et Høyre-ledet byråd som ikke starter tunnelutredning og legger omkamp død.

Han valgte å ikke gå av. Vi ønsker et nytt byråd, slik velgerne klart har stemt for. Derfor vil vi nå sondere mulighetene for et samarbeid med partiene som ønsker en utredning av et tunnelalternativ for bybanen.»

Tre personer pågrepet etter alvorlig hendelse på Romerike

To menn og en kvinne er pågrepet og siktet etter en alvorlig hendelse på Romerike natt til torsdag.

Hendelsen fant sted i hjemmet til en mann i 30-årene på Nedre Romerike, skriver Romerikes Blad.

Etter voldshandlingen i eneboligen hadde gjerningsmennene stukket av med fornærmedes bil.

- En politipatrulje observerte noe senere den aktuelle bilen på vei mot Oslo. De fikk bistand av politiet i Oslo hvor bilen til slutt ble stanset, og to menn som satt i kjøretøyet ble pågrepet, opplyser avsnittsleder for etterforskning i Lillestrøm, Per Morten Hvattum, til avisen.

To menn i 20-årene er siktet for grovt ran etter hendelsen. I tillegg er en kvinne i 30-årene pågrepet i forbindelse med saken.

En av de siktede mennene har fått oppnevnt advokat Per Ove Marthinsen som forsvarer.

- Min klient har ikke ønsket å forklare seg for politiet. Avhør vil bli vurdert om man får innsyn i sakens dokumenter, sier han.

Den andre mannens forsvarer, Anne Evenrud, opplyser at hun ikke har anledning til å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Heller ikke forsvareren til kvinnen i 30-årene, Augund M. Krogh, vil kommentere saken.

(NTB)

Annonse

Driftsproblemer for Telia

Torsdag ettermiddag har enkelte av Telias kunder problemer med fastnettet.

Det skriver selskapet på sine nettsider, melder VG.

- Vi jobber med feilsøking og beklager ulempene, heter det fra selskapet.
Det er ikke kjent hvor mange kunder som er rammet av feilene.

(NTB)

Høyre stenger døra for MDG

Mye er fremdeles åpent i Oslo-politikken etter at Høyre, Venstre, KrF og Frp møttes torsdag for å starte forhandlingene om det nye byrådet i hovedstaden.

- Det har vært konstruktive samtaler der vi har godt inn i mye av dybden på mange temaer. Både på dem som forener oss, men også der det er avstand. Jeg er godt fornøyd med dagen, sier Høyres Eirik Lae Solberg til Aftenposten.

En nøkkel i forhandlingene vil være avstanden mellom Venstre og Fremskrittspartiet. Hallstein Bjercke fra Venstre sier at avstanden til Frp er like stor som før valget etter første dag med sonderinger.

Venstre har tidligere vært tydelige på at de ønsker et byråd bestående av Høyre, MDG og Venstre. Høyre har ikke åpnet døren for MDG og vil kun forhandle med Frp, Venstre og Kristelig Folkeparti.

- Det er uaktuelt for Høyre å ha samtaler med MDG, vi vil ha dem med de andre partiene, sier Lae Solberg.

(NTB)

Annonse