Annonse

Nyhetsstudio

Bistandsadvokat: - Situasjonen er uoversiktlig
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Bistandsadvokat: - Situasjonen er uoversiktlig

Christian Lundin, som er oppnevnt som bistandsadvokat for de skadde etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, har foreløpig ikke mottatt oversikt over de fornærmede eller dokumenter fra politiet.

- Situasjonen er uoversiktlig, skriver han i en SMS til Dagbladet søndag morgen.

To menn i 50- og 60-åra ble drept, og ytterligere 21 personer skadd da Zaniar Matapour (42) skjøt mot mennesker som befant seg på utestedene Per på hjørnet og London Pub i Oslo sentrum.

Lørdag var tilstanden for ti av dem betegnet som alvorlig, men ikke livstruende.

Brit Kjelleberg, bistandsadvokat for familien til en av de drepte, har foreløpig ikke ønsket å gi en kommentar.

Søndag holdes sørgegudstjeneste i Oslo domkirke, der både kronprinsparet og statsministeren deltar. Ifølge kirken vil gudstjenesten bære preg av terrorangrepet natt til lørdag, med forbønn for alle som er rammet, pårørende, skadde og ale skeive som lever i frykt.

Her finner du alle Dagbladets artikler om masseskytingen.

Annonse

AFP: Enighet i EU om pristak på russisk olje

Annonse

Østfold: Bilbrann var motorhavari

Nødetatene rykket fredag kveld ut etter melding om bilbrann på E6 ved kommunegrensa mellom Halden og Sarpsborg i Østfold i Viken fylke.

Da politiet ankom stedet viste det seg imidlertid å være et motorhavari.

- Trenger berging, skriver de på Twitter.

Vegtrafikksentralen advarer om redusert fremkommelighet på grunn av hendelsen.

Annonse

Elverum: Kjedekollisjon skaper trafikktrøbbel

Det har fredag ettermiddag vært en kjedekollisjon i Elverum sentrum i Innlandet fylke, melder politiet på Twitter.

Det framstår ikke som det er alvorlige personskader, men hendelsen forårsaker større trafikale utfordringer.

- Trafikken slippes forbi med redusert fart, skriver politiet videre.

Annonse
Har klaget på henleggelsen av Atle Antonsen-saken
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Har klaget på henleggelsen av Atle Antonsen-saken

Fredag ettermiddag opplyser Antirasitisk senter at de har klaget på henleggelsen av Atle Antonsen-saken, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Antonsen ble anmeldt for hatytringer og hensynsløs atferd av Sumaya Jirde Ali etter en hendelse på utestedet Bar Boca på Grünerløka i Oslo 23. oktober.

Saken ble seinere henlagt på bevisets stilling av statsadvokaten, som da altså mente at det ikke kan bevises utover enhver rimelig tvil at Antonsen begikk noe straffbart.

Antirasistisk senter mener derimot at Antonsen bør tiltales for utfallet mot Ali. Antonsen skal ha sagt «du er for mørk/mørkhudet til å være her», og senteret mener dette bør være grunn til å straffeforfølge komikeren for brudd på rasismeparagrafen.

- Straffelovens paragraf 185 er ment å beskytte samfunnet, og ikke først og fremst enkeltindividet, og må tolkes ut fra dette, heter deg i klagen, som er sendt til Oslo statsadvokatembete.

I november uttalte Antonsens advokat, Marianne Klausen, til NTB at hennes klient har vært klar på at det aldri har vært snakk om bevisste hatefulle ytringer i denne saken.

- Det endrer likevel ikke det faktum at han oppførte seg forferdelig dårlig denne kvelden. Atle forstår at saken har vært og fortsatt er en stor belastning for de involverte, uansett hvordan statsadvokaten har vurdert saken, sa Klausen.

(Dagbladet / NTB)