Annonse

Nyhetsstudio

Oslo-skyting: Framstilt for varetektsfengsling mandag

Siktede etter Oslo-skytingen blir framstilt for varetektsfengsling i morgen, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Flere av de andre fornærmede i saken som har vært innlagt på sykehus er nå utskrevet. Ingen av de fornærmede har livstruende skader, skriver de videre.

Politiet vil forsøke å avhøre siktede på nytt fra kl 12.

De opplyser at etterforskningen av terrorhendelsen i Oslo pågår med full styrke.

- Det er satt av betydelige ressurser til å gjennomføre en prosjektbasert etterforskning, hvor tema som video, vitneavhør, siktede, digitale spor, åsteder og kriminaltekniske undersøkelser er noen av temaene.

Siktedes bakgrunn og bekjentskaper er en viktig del av etterforskningen, skriver de.

- En annen viktig del er å avklare om siktede kan ha samarbeidet med andre om skytingen i Oslo.

Politiet vil holde en pressebrief klokka 14 søndag.

Annonse

Død person identifisert i Arendal

Det var Endre Müller Gjendem som ble funnet død utenfor Tyholmen i Arendal 8. august.

Pårørende er varslet.

Reuters: Ny bombing av atomkraftverk i Ukraina

Det ukrainske atomkraftselskapet Energoatom melder at atomkraftverket i Zaporizjzja er bombet igjen torsdag.

Det skriver Reuters.

Russiske myndigheter sier samtidig til det statlige russiske nyhetsbyrået Tass at Ukraina har bombet atomkraftverket torsdag.

Ifølge atomkraftselskapet har de kontroll på situasjonen.

Atomkraftverket har vært okkupert av russiske styrker siden mars og kom i helga under angrep.

Russland anklager ukrainske styrker for å stå bak, mens Ukraina anklager russiske styrker for å bruke området som base for angrep.

Annonse

Syklist hardt skadd i Asker

En syklist har kollidert med en bilist i Asker. Syklisten er kjørt til sykehus.

- Han var bevisst da han ble behandlet av ambulansen, men framsto hardt skadd, skriver politiet på Twitter.

Videre opplyser de at syklisten var alkoholpåvirket. Bilfører blir avhørt.

Norge skal bidra til opplæring av ukrainske soldater

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) bekrefter at Norge skal hjelpe til med opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia.

– De ukrainske styrkene har sterkt behov for ytterligere trening og opplæring. Norge er positive til det britiske initiativet om å trene opp ukrainske soldater i Storbritannia. Vi vil delta med instruktører til denne grunnleggende soldatutdanningen, i likhet med flere andre land, sier forsvarsministeren.

Norge har også stilt seg positivt til et initiativ fra Island om å sette opp et treningsprosjekt for minerydding i Ukraina.

– Det norske Forsvaret har god kompetanse på dette området og kan i første omgang bidra i arbeidet med å utvikle dette konseptet, sier Gram.

Forsvarsministeren deltar på en internasjonal giverkonferanse i København, hvor forsvarsministre fra flere land er samlet for å fortsette samarbeidet i «Ukraine Defense Group», som ble etablert tidligere i år.

Ukraine Defense Contact Group er en gruppe bestående av land som bidrar til Ukrainas forsvar etter den russiske invasjonen av landet 24. februar.

Annonse

Frigir navn etter dødsulykke

Det var den 21 år gamle Kevin Van fra Larvik som omkom i en trafikkulykke i Lågendalsveien tirsdag 9. august. Offentliggjøringen skjer i samråd med familien

Ulykken var en eneulykke der bilen 21-åringen kjørte kom ut av vegbanen. Politiet og Ulykkesgruppa i Statens vegvesen foretar undersøkelser av ulykken, men det er for tidlig å konkludere med en entydig årsak til ulykken.