Annonse

Nyhetsstudio

Trettebergstuen: - Vemodig og verdig

- Det var en vemodig, verdig, varm og fin sørgestund, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen til Dagbladet etter sørgegudstjenesten i Oslo domkirke søndag.

- Dette går veldig inn på oss som befolkning. Det var mange av oss som i fortvilte timer i går måtte ringe rundt til bekjente, sier hun.

- Er det behov for å gjøre noe nytt for å øke sikkerheten til skeive i Norge?

- Vi må sette fart på likestillingspolitikken og styrke rettighetene til de skeive i hverdagen i Norge. Det er det likestillingen handler om - at alle skal føle seg frie og trygge. Vi har også satt inn ekstra arbeid mot ekstremisme nå, sier hun.

Annonse

Tre biler involvert i kjedekollisjon på E18 i Bærum

Torsdag ettermiddag opplyser Oslo politidistrikt at tre biler har vært involvert i en kjedekollisjon på E18 i Bærum. Ulykken fant sted omkring én kilometer før avkjørsel til Fornebu.

Videre opplyses det at nødetatene rykker ut til ulykkesstedet.

Fiskeridirektoratet: Vurderer å avlive Freya
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Fiskeridirektoratet: Vurderer å avlive Freya

Som en følge av at publikum trosser avstandsanbefalingene og er nærgående med hvalrossen Freya, vurderer nå Fiskeridirektoratet nye tiltak.

– Vi sonderer nå ytterligere tiltak, der avliving kan være et reelt alternativ, sier Nadia Jdaini, senior kommunikasjonsrådgiver i Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

I mellomtiden gjentas avstandsanbefalingene og presiseringene om å ikke bade med hvalrossen:

– Vi vil igjen, på det sterkeste anbefale at publikum holder avstand der hvalrossen er observert og ikke bader med den. Det er for en egen sikkert, og med tanke dyrevelferden, sier Jdaini.

I pressemeldingen skriver de at Fiskeridirektoratet har dokumentert at personer bader med hvalrossen, og at folk oppsøker den ved vannkanten.

- Politiet er orientert om hendelsene, sier Jdaini i pressemeldingen.

Annonse

E6: Ett felt stengt mot Gardermoen

På E6 ved Tangerud, i retning mot Gardermoen, er ett felt stengt på grunn av bil med stopp.

- Kø, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter.

Tenåring erkjenner straffskyld for brann i Sandnes

To tenåringer, en gutt og en jente, er siktet for storbrannen på Dale i Sandnes natt til søndag. Nå har en av dem erkjent straffskyld for hendelsen.

Det får Stavanger Aftenblad bekreftet av politiadvokat Anna Øksnevad som er påtaleansvarlig jurist i saken.

– Basert på avhør av de siktede og øvrig informasjon i saken vil siktelsen endres til grovt uaktsomt grovt skadeverk. Dette har den siktede gutten erkjent straffskyld for, sier politiadvokaten.

Tirsdag meldte guttens forsvarer Espen Egeli Breivik at hans klient erkjenner å ha ansvaret for brannen, men på det tidspunktet nektet han straffskyld. Den gangen lød siktelsen på «grovt skadeverk».

(NTB)

Annonse

E18: Stengt retning Sverige

E18 i retning Sverige, i indre Østfold, er stengt på grunn av brann i kjøretøy, skriver politiet på Twitter.

Nødetatene jobber på stedet.

- Omkjøring fra avkjøring Jaren om gamleveien, skriver de.