Annonse

Nyhetsstudio

Aftenposten: To nye SV-politikere bekrefter skattekrav
HAR FÅTT KRAV: Freddy André Øvstegård er blant tre SV-politikere som nå har fått krav fra Skatteetaten. Foto: Terje Pedersen / NTB

Aftenposten: To nye SV-politikere bekrefter skattekrav

Stortingsrepresentantene Freddy André Øvstegård og Mona Fagerås for SV, har fått krav fra skatteetaten for pendlerboliger. Det bekrefter SV i en e-post til Aftenposten.

Forrige uke bekreftet også SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes at han hadde fått skattekrav i forbindelse med Skatteetatens gjennomgang av pendlerboliger.

- Alle disse tre tok selv kontakt med skatteetaten da de første pendlerboligsakene ble kjent høsten 2021 og det ble klart at stortinget kunne ha feiltolket regelverket, sier kommunikasjonssjef Siri Giørtz i SV til avisa.

SV ønsker ikke å opplyse om størrelsen på skattekravene, ifølge Aftenposten.

Årsaken til varslene er at politikerne enten har leid ut en del av sin primærbolig, eller ikke har hatt boutgifter på hjemstedet, skriver avisa.

Annonse

Lastebilstans fører til mye kø på E6

En lastebil med stans fører til ekstra mye kø på E6 i Oslo fredag ettermiddag. Det melder Oslo politidistrikt på Twitter.

Lastebilen står i utgående retning etter Ryenlokket.

Bergingsbil er på vei.

Dansk kvinne (81) tatt for heroinsmugling

En 81 år gammel dansk kvinne ble nylig pågrepet i Polen, mistenkt for å ha forsøkt å smugle 5 kilo heroin fra Afrika til Canada.

Kvinnen ble vinket til side i tollen på Frédéric Chopin lufthavn i den polske hovedstaden Warzawa forrige søndag.

81-åringens nervøse oppførsel samt noe uvanlige reiserute hadde vekket tollernes mistanke. Kvinnen hadde reist fra Malawi og Kenya gjennom Doha før hun landet i Polen.

Hun fortalte tollerne at hun hadde fått en koffert med gaver til slektninger i Canada, men det viste seg raskt at den inneholdt noe annet. Under det som var en falsk bunn i kofferten, fant nemlig tollerne pakninger med til sammen 5 kilo heroin.

Narkotikaen anslås å ha en gateverdi på godt over fem millioner kroner, ifølge politiet.

Den 81 år gamle kvinnen er nå varetektsfengslet i tre måneder, og politiet etterforsker saken. I henhold til polsk lov risikerer hun opp mot 15 års fengsel.

(NTB)

Annonse

Alle skogbrannene i Algerie under kontroll

Skogbrannene som har tatt minst 38 liv i Algerie, er nå under kontroll, opplyser landets sivilforsvar.

- Det er full kontroll over alle brannene, sier Farouk Achou i sivilforsvarsdepartementet fredag.

Siden begynnelsen av august har hundrevis av hektar med skog og kratt blitt svidd av i nesten 150 branner.

Nesten hvert år fører skogbranner i Algerie til at liv går tapt. Klimaendringene har ført til at landets store skogområder er blitt svært lett antennelig i løpet av de varme sommermånedene.

(NTB)

Erdogan sier Tyrkia ikke er ute etter syrisk territorium

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at Tyrkia ikke er ute etter å erobre syrisk territorium, til tross for at landet har okkupert deler av Nord-Syria.

Tyrkia har den siste tiden også trappet opp angrepene mot kurdiske militssoldater på den andre siden av grensen. Nylig ble det meldt at 17 personer ble drept da Tyrkia gjennomførte et luftangrep mot en syrisk grensepost. Blant dem skal det ha vært både syriske regjeringssoldater og kurdiske militssoldater.

Ifølge statlige syriske medier var tre av de drepte regjeringssoldater.

Erdogan forsøker tilsynelatende å berolige regimet i nabolandet.

- Vi har ikke øynene rettet mot Syrias territorium fordi Syrias folk er våre brødre. Regimet bør være klar over det, sa Erdogan da han fredag fløy hjem etter et besøk i Ukraina dagen før. Uttalelsen er gjengitt av tyrkiske medier.

(NTB)

Annonse

Matapour fengsles i fire nye uker

Politiet vil fengsle terrorsiktede Zaniar Matapour etter masseskytingen i Oslo i fire nye uker.

De rettspsykiatriske sakkyndige har denne uken varslet at de fortsatt ønsker en tvungen observasjon av ham siden samarbeidet med ham i fengselet ikke har gitt tilstrekkelig grunnlag for en vurdering av hans tilregnelighet.

Borgarting lagmannsrett vil nå ta siktedes tidligere anke over tingrettens beslutning om tvungen observasjon, til behandling, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

- Ytterligere 49 personer har denne uken fått endret status fra vitne til fornærmet. Det samlede antall fornærmede er nå oppe i 220 personer, inkludert de to avdøde. Analysene av selve skytingen er fortsatt ikke ferdigstilt. Politiet kan derfor ikke komme med noen ytterligere detaljer om skytingen per nå, sier politiadvokat Børge Enoksen i meldingen.