Annonse

Nyhetsstudio

Blinken ber Wang fordømme Russlands invasjon
Foto: AP / NTB

Blinken ber Wang fordømme Russlands invasjon

USAs utenriksminister Antony Blinken oppfordrer Kinas utenriksminister til å fordømme Russlands invasjon av Ukraina etter G20-ministermøtet på Bali.

Blinken møtte Kinas utenriksminister Wang Yi lørdag for å diskutere både spørsmål knyttet til Taiwan, Hongkong, menneskerettigheter og Ukraina.

Han ba blant annet Kina om å distansere seg fra Russland, og sa det var på tide at Wang fordømte invasjonen av Ukraina.

På G20-ministermøtet dagen i forveien ble Russlands utenriksminister Sergej Lavrov direkte kritisert for krigen av flere vestlige land.

- Dette er øyeblikket hvor vi alle må stå opp å fordømme aggresjonen, sa Blinken.

Kina har hittil opprettholdt sine relasjoner til Russland til tross for kritikk.

Møtet er det første mellom de to utenriksministrene siden oktober i fjor.

(NTB)

Annonse

Russland: Ukrainsk rakett har truffet svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim

Minst én ukrainsk rakett har truffet den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol, bekrefter den lokale russiske guvernøren.

Oppdateres.

NRK: Politiet dropper spionsiktelse mot 25-årig student - endrer siktelse til økonomisk kriminalitet

Politiet dropper spionsiktelsen mot en 25 år gammel mann som ble pågrepet i Oslo 8. september. Han er nå siktet for økonomisk kriminalitet.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter overfor NRK at siktelsen er endret. Nå mistenker politiet at mannen skal ha forsøkt å innhente informasjon for egen økonomisk vinning.

Derfor overtar nå Økokrim etterforskningsansvaret i saken

– I PSTs etterforskning av den malaysiske statsborgeren som ble pågrepet 8. september er hypotesen om ulovlig etterretning klart svekket. Samtidig er hypotesen om økonomisk organisert kriminalitet vesentlig styrket, forklarer politiadvokat hos PST, Thomas Blom.

Den 25 år gamle malaysiske statsborgeren ble pågrepet av PST 8. september og siktet for å ha drevet etterretning mot Norge.

Mannen er student, men ikke ved et norsk lærersted, og han har vært i Norge i relativt kort tid.

(NTB)

Annonse

Mann funnet død i Bergen: Henlegger sak

Vest politidistrikt har avsluttet undersøkelsene knyttet til dødsfallet til Tommy Rene Eikeseth (38) som ble funnet død i Bjørndalspollen 21. juni i år, opplyser de i en pressemelding.

- På bakgrunn av opplysningene vi har innhentet, vurderer vi at det ikke er grunnlag for å mistenke at avdøde har vært utsatt for en straffbar handling i forbindelse med dødsfallet. De nærmeste pårørende er informert om konklusjonen og saken avsluttes med dette, heter det i pressemeldingen.

38-åringen ble meldt savnet av nær familie i slutten av mars, og ble i juni funnet død av en gruppe strandryddere. Den antatt siste observasjonen som kan knyttes til ham, ble gjort 12. mai.

Kreml: - Polen er et aggressivt land

Det sier Kreml i en uttalelse fredag.

De fortsetter med å si at de er på vakt med tanke på truslene Polen kan utgjøre.

Kreml kommenterer Polens beslutning om å ikke sende mer våpen til Ukraina, og forutser at disse "gnisningene" vil fortsette.

Etter invasjonen har Polen vært en av Ukrainas mest trofaste støttespillere. Ukraina har fått både stridsvogner, eldre jagerfly og andre typer våpen fra Polen, som har tatt imot om lag én million ukrainske flyktninger.
Den siste tiden har imidlertid landene kranglet om korn.

Polens president Andrzej Duda sier i en uttalelse kort tid etter at han ikke tror krangelen om korn vil påvirke relasjonen mellom de to landene i særlig stor grad.

Les hele saken

Polen: Kaller Ukrainas ambassadør på teppet

Annonse