Annonse

Nyhetsstudio

Oppenheimer tilbakeslag: Nå har de snudd
Cillian Murphy spiller J. Robert Oppenheimer, skaperen av atombomben, i Oppenheimer 2023. Foto: UNIVERSAL PICTURES/Moviestore/Shutterstock

Oppenheimer tilbakeslag: Nå har de snudd

The Guardian melder at Japan snur.

Publikum i Japan vil endelig få se Oppenheimer, Christopher Nolans biografi om skaperen av atombomben, etter kritikk om at den ble markedsført på en måte som bagatelliserte atombombingen av Hiroshima og Nagasaki.

Filmen skapte voldsomme reaksjoner i Japan etter at den ble lansert internasjonalt samtidig med komediefilmen Barbie i juli.

Filmens distributør i Japan, Bitters End, sa torsdag at filmen vil bli utgitt i 2024.

«Filmens tema er viktig og har spesiell betydning for japanere, derfor bestemte vi oss for å gi den ut i Japan etter ulike diskusjoner og betraktninger», sa Bitters End.

Oppenheimers kommersielle suksess kan ha vært en faktor i den japanske distributørens beslutning om å gi etter; den har tjent mer enn 950 millioner dollar over hele verden siden lanseringen i juli.

Annonse
På vei til flyplassen
Foto: Ralf Lofstad/Dagbladet

På vei til flyplassen

LANGKAWI/OSLO (Daglbadet): Mannskapet som skal frakte kong Harald hjem til Norge er på vei til flyplassen på Langkawi, rapporterer Dagbladets reporter på stedet.

Mannskapet er på i overkant av 20 personer.

Det har ikke kommet en bekreftelse på nøyaktig når hjemreisen vil finne sted.

På flyplassen gjøres flyet nå tilsynelatende klart.

- De kjørte trappa bort til flyet nå, forteller Dagbladets reporter.

Gjorde søk etter observasjon av nødrakett

KLokka 00:37 fikk hovedredningssentralen i Sør-Norge melding om en observasjon av en nødrakett. Det ble satt i gang et omfattende søk i området rundt Sæbøvik og Halsnøya

Rett før 03:00 opplyser sentralen at søket er avslutet og at det ikke er gjort funn. Det skal ha vært gode søksforhold i området.

Redningsleder Cecilie Øversveen sa til NTB at de ikke har mottatt mayday fra et eventuelt fartøy i havsnød. Det er kun meldingen om nødraketten som er bakgrunnen for søket.

Hun sier de ikke vet om nødraketten ble skutt opp fra havs eller fra land, men at de er nødt til å iverksette tiltak på bakgrunn av meldingen.

(Dagbladet/NTB)

Annonse

Trump vant i Michigan, Missouri og Idaho

Ekspresident Donald Trump vant soleklart over Nikki Haley i Republikanernes nominasjonsvalg i delstatene Michigan, Missouri og Idaho.

Få dager før supertirsdag har Trumps eneste utfordrer, tidligere FN-ambassadør Nikki Haley, ennå til gode å vinne et valg.

I Michigan slo Trump Haley i alle de 13 distriktene som holdt valgmøter. Han fikk 98 prosent av stemmene – 1575 mot bare 36 til Haley. Dermed kapret Trump alle de 39 delegatene fra Michigan lørdag.

Første del av Republikanernes nominasjonsvalg i Michigan ble avholdt tirsdag, og Trump fikk da 12 av de 16 delegatene som var på valg.

Republikanerne holdt lørdag også nominasjonsvalg gjennom valgmøter i delstaten Idaho. Også de endte i Trumps favør, og han får med seg alle de 32 delegatene fra delstaten.

Trump stakk også av med seieren i Missouri, etter tidligere å ha vunnet nominasjonsvalgene i Iowa, New Hampshire, Nevada, De amerikanske jomfruøyene og South Carolina.

Søndag har Republikanerne nominasjonsvalg i Washington DC, og før det er duket for «supertirsdag», med nominasjonsvalg i 15 delstater og ett territorium.

(NTB)

Mann omkom under trefelling

Klokka 16.21 fikk politiet melding om en ulykke i Sunnfjord.

- En mann omkom i forbindelse med trefelling. Pårørende var til stede, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Steinar Hausvik, til Bergens Tidende.

Operasjonslederen forteller at politiet har avsluttet på stedet. De har opprettet såkalt undersøkelselssak.

Annonse