Annonse

Nyhetsstudio

Politistasjon sperret etter mulige skudd

Bergensavisen melder at en politistasjon er sperret av i Åsane i Bergen.

Avisa, som har en reporter på stedet, melder at innsatsleder på stedet ber folk om å holde seg på avstand.

BA melder at de ansatte ved stasjonen tilsynelatende er evakuert, og at enkelte politibetjenter holder vakt utenfor.

Verken politistasjonsjefen eller innsatsleder på stedet vil fortelle hva det dreier seg om.

Overfor avisa uttaler innsatsleder Kent-Ove Håland at det «i utgangspunktet ikke» er farlig å oppholde seg der.

I en pressemelding klokka 11 skriver politiet at det klokka 09.49 i formiddag ble oppdaget hull i fasaden på Bergen nord politistasjon.

- Politiet har undersøkt hullene, og mener at de skyldes skudd. Det er også funnet flere prosjektil inne på stasjonen. Vi vet ikke per nå når skuddene er avfyrt, men det har sannsynligvis ikke vært folk i bygget da det skjedde. Ingen personer er skadet.

Politiet opplyser videre at Bergen nord politistasjon nå er stengt og åstedet skal undersøkes av politiets kriminalteknikere.

Politiet i Vest politidistrikt er nå midlertidig bevæpnet frem til situasjonen er avklart, opplyser politiet.

Politiet har per nå ikke noen ytterligere opplysninger i saken, men vil komme tilbake med en oppdatering senere på dagen.

Annonse

Lite barn alvorlig skadd etter gasseksplosjon

Sørøst politidistrikt melder at nødetatene er på en privatadresse i Vest-Telemark etter melding om en mindre gasseksplosjon.

Eksplosjonen skjedde i forbindelse med frakobling av en mindre gassflaske med gassblusset til matlaging.

- Et lite barn er alvorlig skadet - og vil bli fløyet til sykehus med luftambulanse. Ingen fysiske skader på andre eller på bygning. Politiet etterforsker hendelsen på stedet nå, skriver politiet.

Klokka 22.22 skriver politiet følgende i en oppdatering:

- Ulykken har skjedd ved at barnet har kommet krabbende på gulvet, akkurat i det en av de voksne skulle koble fra gassbeholderen. Uviss årsak per nå - hvorfor den mindre eksplosjonen skjedde. Barnet er fløyet til Ullevål sykehus. Politiet har ikke oppdatert info om skadestatus.


Nytt verv
Foto: Shutterstock / NTB

Nytt verv

Prinsesse Märtha Louise blir en del av styret til den nyetablerte antirasistiske organisasjonen Arbin. Styreleder i organisasjonen er advokat Geir Lippestad.

- Arbin har som formål å hjelpe mennesker som utsettes for rasisme og diskriminering ved å blant annet tilby et støtteapparat av fagfolk, avdekke og anmelde ulovlige rasistiske og diskriminerende handlinger, drive kunnskapsdeling, kurs og foredragsvirksomhet for offentlige aktører, myndighetene, hjelpeorganisasjoner, samt samfunns- og næringslivet, sier Lippestad i en pressemelding.

Organisasjonen får et kjendistungt styre. I tillegg til prinsesse Märtha Louise blir også NRK-profil og lege Mina Adampour og Akhenaton Oddvar de Leon, daglig leder i Organisasjonen mot offentlig diskriminering, en del av styret.

Organisasjonens sekretariat består blant annet av initiativtaker og hovedpådriveren bak Arbin, Jamal Sheik. Daglig leder blir Mehwish Dar.

(NTB)

Les hele saken

Truer med anmeldelser

Annonse
Ny Rafah-beskjed
Foto: Ronen Zvulun / Reuters

Ny Rafah-beskjed

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han skal samle regjeringen for å godkjenne planen om evakuering av sivilie fra Rafah, og en kommende bakkeinvasjon av byen.

Dette skal gjøres i begynnelsen av uka, skriver han på Twitter/X lørdag kveld.

Han skriver også at regjeringen jobber for å få til en avtale om gislene som fortsatt holdes på Gaza, og hevder at bare en kombinasjon av militært press og harde forhandlinger kan få frigitt gislene.

Meldingen fra Netanyahu kommer mens tusenvis har tatt til gatene i en rekke israelske byer for å kreve en avtale om frigivelse av gislene, men også med krav om at regjeringen oppløses og at det skal holdes nyvalg.

I Tel Aviv skal det ha blitt brukt vannkanoner mot demonstrantene, etter at politiet konkluderte med at demonstrasjonen er ulovlig.

Meldingen fra Netanyahu skjer også samtidig som det meldes om positiv utvikling fra forhandlingene i Paris. Lørdag kveld er skal Israels krigsregjering samles for å diskutere forslaget som ligger på bordet.

Hamas har foreløpig ikke kommentert forslaget, men kilder hever til Haaretz at også Hamas har tonet ned en del av sine krav.

FN-eksperter vil ha stans i våpensalg til Israel

Flere uavhengige FN-eksperter som er oppnevnt av FNs menneskerettskontor, tar til orde for full stans i salg av våpen til Israel.

Land som eksporterer våpen til Israel, risikerer å bryte internasjonal humanitær rett dersom Israel bruker våpnene i krigføringen på Gazastripen, sa ekspertene under et møte i Genève fredag.

Alle stater er forpliktet til å overholde internasjonal humanitær rett slik det er nedfelt i Genève-konvensjonene. Derfor vil salg av våpen eller ammunisjon som man kan vente vil bli brukt en operasjon som er i strid med konvensjonene, være brudd på folkeretten.

FNs menneskerettskontor har gjentatte ganger anklaget Israel for brudd på internasjonal humanitær lov på Gazastripen. De omfattende angrepene grenser til kollektiv avstraffelse av hele befolkningen, mener FN.

Flere enn 26.000 mennesker er drept og nærmere 70.000 er såret på Gazastripen siden krigen startet 7. oktober.

I januar ga Den internasjonale domstolen (ICJ) ordre om å hindre folkemord på Gazastripen.

(NTB)

Annonse