Annonse

Nyhetsstudio

Tsunamivarsel i Stillehavet

Det er sendt ut tsunamivarsel etter kraftig jordskjelv ved Vanuatu, ikke langt fra Fiji.

Jorskjelvet er registrert med en styrke på 7.3, melder Reuters.

Det skal være sjanse for en kraftig tsunamibølge innenfor 300 km fra episenteret, langs kysten av Vanuatu og Ny-Caledonia.

Ifølge Reuters er det ikke lenger fare for tsunami.

Det melder US Tsunami warning System

Annonse

Voldtektssaken i Stavanger: Tredje siktede blir løslatt

Tre gutter i alderen 16-18 år er siktet for grov voldtekt av to jenter under 14 år i Stavanger. Hendelsen skal ha funnet sted lørdag kveld.

Alle tre guttene er nå løslatt fra varetekt, opplyser politiet i en pressemelding. Tidligere tirsdag opplyste politiet at to av guttene var blitt løslatt, og den siste blir løslatt i løpet av ettermiddagen, heter det i pressemeldingen.

Politiet har advart om at det kan sirkulere bilder og videoer som skal vise hendelsen, og har bedt personer som har disse om å ikke spre dem videre.

- Det er sikret flere videoopptak fra hendelsen i forbindelse med gjennomgang av beslaglagte telefoner, skriver politiet videre i pressemeldingen.

Alle tre guttene nekter straffskyld.

Politiet rykket ut etter melding om mann i truse

Flere skal ha blitt bekymret da de observerte en skigåer i Trondheim, og ringte derfor til politiet. Mannen var nemlig bare ikledd en truse, skriver Adresseavisen.

Det ble sendt både politi og ambulanse, men politiet slo fast at det ikke var grunn til bekymring. Mannen var ikke i fare for seg selv eller andre, sier politiet til avisa.

- Vi har ikke gjort noe mer i den saken, sier operasjonsleder Svein Erik Wagnild i Trøndelag politidistrikt.

Annonse

Politiet har fått melding om eksplosjon og brann i bygg i Sandnes

Nødetatene er på vei til et bygg i Sandnes etter melding om en eksplosjon med påfølgende brann.

- Ifølge meldingen skal beboere være ute av huset, opplyser politiet på X.

Det meldes om røykutvikling på stedet. Naboer evakueres og politiet anmoder folk i nærheten å lukke dører og vinduer.

- To personer som var i huset som brenner, er ute og blir tilsett av helsepersonell etter å ha vært eksponert for røyk, skriver politiet i en oppdatering.

Politiet opplyste om hendelsen klokka 15.18.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!

Stortinget vedtok sterk kritikk av Erna Solberg
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Stortinget vedtok sterk kritikk av Erna Solberg

Et samstemt Storting vedtok som innstilt å rette sterk kritikk mot Erna Solberg (H) i saken om inhabilitet på grunn av mannens aksjehandel.

I tillegg rettes kritikk mot både Solbergs regjering og Jonas Gahr Støres (Ap) regjering for deres mangelfulle rutiner for forhindring av brudd på habilitetsreglene.

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) får kritikk for sin inhabilitet i forbindelse med utdeling av støtte til Raftostiftelsen, Wergelandsenteret og Utøya AS, samt utnevnelsen av en venn som styremedlem. Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) får kritikk for sin inhabilitet i forbindelse med ektemannens aksjehandel.

Alt dette er i tråd med innstillingen fra kontroll- og konstitusjonskomiteen, som ble lagt fram sist onsdag. Stortinget ber også regjeringen gjøre en rekke grep for å forbedre regler og praksis.

Det er første gang at det blir vedtatt sterk kritikk mot en tidligere statsminiser, skriver NRK.

(NTB)

Annonse