Annonse

Nyhetsstudio

Moren til Birgitte Tengs fetter saksøker staten

Moren til Birgitte Tengs fetter går til erstatningssøksmål mot staten som følge av at fetteren er endelig renvasket i den snart 29 år gamle drapssaken.

Søksmålet skal behandles i Haugaland og Sunnhordland tingrett. Domstolen har satt av fem dager i juni til saken, melder NRK.

Ingen av partene ønsker å kommentere saken overfor kanalen.

Det var en preget justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) som i mars lovet å prioritere et erstatningskrav fra fetteren og hans familie etter et møte i departementet.

Hun var imidlertid tydelig overfor NTB at kravet «må ha et rettslig grunnlag» for at hun skal kunne ta stilling til det.

Søksmålet fra fetterens mor er en del av dette sakskomplekset, ifølge NRK. Fetteren til Birgitte Tengs ble i Gulating lagmannsrett i 1998 ble frifunnet for drapet på kusinen, men likevel dømt til å betale en erstatning til Birgitte Tengs sine foreldre.

Erstatningsdommen ble først opphevet høsten 2022 av Agder lagmannsrett, noe fetteren hadde kjempet for helt siden dommen falt.

(NTB)

Annonse

Toten: «Stort» takras

Et «stort» takras har gått fra storhallen i Vestre Toten.

Det melder politiet i Innlandet. Nødetatene er på vei.

Det er usikkert om det kan ha vært personer som har blitt tatt av takskredet, skriver politiet på X. VG skriver at politiet søker med lavinehund i området.

Jumbojet krasjet nesten under takeoff
Arkivfoto: Hannes Albert / Reuters / NTB

Jumbojet krasjet nesten under takeoff

En Boeing 747 (Jumbojet) fra Lufthansa var svært nær ved å krasje med en Airbus A320 fra South African Airways under førstnevntes takeoff fra OR Tambo internasjonale lufthavn i Johannesburg, melder flysida Airlive.

Nestenulykken skjedde i går i 20-tida. Jumbojeten var i ferd med å akselerere da A320-maskinen plutselig krysset rullebanen, rett foran 747-8-en.

South African Airways-flyet hadde noen minutter før landet på en annen rullebane og var i ferd med å takse til oppstillingsplassen.

Ifølge data fra FlightRadar24 ble utfallet at Jumbojeten - som hadde en fart på 29 knop (54 km/t) - avbrøt takeoffen. Det gjennomførte en vellykket takeoff en knapp halvtime seinere og landet trygt i Frankfurt etter en nesten ti timer lang flytur.

Det er uvisst hvorvidt Lufthansa-mannskapet hadde fått klarsignal til å ta av, eller om South African Airways-flyet hadde tillatelse til å krysse rullebanen.

I 1977 omkom 583 mennesker da en Jumbojet fra KLM kolliderte med en tilsvarende maskin fra Pan Am på Tenerife. Scenarioet liknet gårsdagens, men skjedde i vesentlig høyere hastighet. Det er historiens dødeligste flyulykke.

Annonse

Brann i Haugesund

Det brenner i en leilighet i et leilighetskompleks i Haugesund.

- Vi har kommet frem til stedet, og har startet slukningsarbeidet, forteller operasjonsleder Stein Arild Egeland i brannvesenet.

Egeland forteller at folk skal nå være ute av leiligheten. Røykdykkere har blitt sendt inn.

I en oppdatering klokka 14.05 skriver politiet at brannen nå er slukket.

- Ingen personer har blitt funnet i boligen per nå. Bekreftet at leiligheten er tom. Uvisst hva som er brannårsak. De andre leilighetene i komplekset gjennomgås nå, skriver de på X.

Det skal være fire leiligheter til sammen i komplekset, politiet advarer om at det er fare for at brannen sprer seg til naboleilighetene i bygget.

Det skal ikke være noen fare for spredning til omkringliggende hus.

Det melder politiet i Sør-Vest.

Kjempebeslag på danskebåten - to pågrepet

To menn i 20-årene ble lørdag framstilt for varetektsfengsling etter et større narkotikabeslag på båten fra Danmark til Bergen torsdag denne uken.

Politiadvokat Øyvind Røyneberg i Vest politidistrikt opplyser til Bergensavisen og Bergens Tidende at det er snakk om «en meget betydelig mengde narkotika».

- Det jeg kan si, er at vi ikke kjenner til at det er gjort noe større beslag i Vest politidistrikt så langt i år, sier han.

Av etterforskningsmessige hensyn ønsker han ikke å si noe om hva slag narkotisk stoff det er snakk om.

De to mennene, som er norske statsborgere, ble framstilt for varetektsfengsling lørdag formiddag. Politiet ba om at de to fengsles i fire uker med brev- og besøksforbud – de to første ukene i full isolasjon.

Politiet tror det er flere involverte i saken.

- Vi mener det må være flere enn de to. Vi har også en formening om hvor de har vært. Videre ønsker vi å finne ut hvor de skulle og hvem innførselen ble gjort på vegne av, sier Røyneberg.

(NTB)

Annonse