Annonse

Nyhetsstudio

Kvinne pågrepet etter knivstikking

En kvinne er pågrepet og varetektsfengslet etter at en mann ble knivstukket i brystet på en adresse i Ringsaker torsdag kveld. Kvinnen nekter straffskyld.

Hendelsen har til nå ikke vært offentlig kjent, skriver Hamar Arbeiderblad, som refererer til en fengslingskjennelse i Østre Innlandet tingrett.

Kvinnen er siktet for knivstikkingen og for å ha etterlatt mannen i hjelpeløs tilstand. Ifølge avisen har hun forklart seg for politiet, der hun hevder at hun ikke husker hendelsen.

Østre Innlandet tingrett vurderer at det er mer sannsynlig at hun har knivstukket mannen, enn at hun ikke har gjort det. At kvinnen nå varetektsfengsles i fire uker, er også begrunnet i bekymring for at hun skal forlate landet.

(NTB)

Annonse

Biden: - Tror på våpenhvile innen mandag

USAs president Joe Biden sier at han håper det vil være på plass en våpenhvile innen neste mandag, melder Reuters.

Macron utelukker ikke å sende soldater til Ukraina

Frankrikes president Emmanuel Macron sier han ikke vil utelukke å sende bakkestyrker til Ukraina. Han sier russisk nederlag er nødvendig for Europas sikkerhet.

Macron sier alle muligheter ble diskutert på det europeiske toppmøtet han arrangerte om Ukraina mandag.

- Det er ingen enighet på dette stadiet om å sende bakkestyrker. Men ingenting bør utelukkes. Vi vil gjøre det som trengs for at Russland ikke skal vinne, sier Macron, som hadde samlet ledere fra rundt 20 europeiske land i Paris.

Han sier landene er enige om å jobbe for å sanksjonere land som hjelper Russland med å omgå sanksjonene landet er ilagt som følge av krigen i Ukraina.

Han sa også at en ny koalisjon vil gå sammen for å forsyne Ukraina med mellom- og langdistanseraketter og bomber.

– Vi er overbevist om at sikkerheten og stabiliteten i Europa er avhengig av at Russland blir nedkjempet, sier den franske presidenten.

På møtet i Paris kunngjorde Nederlands statsminister Mark Rutte at hans land vil bidra med 100 millioner euro – drøyt 1,1 milliarder kroner – til et tsjekkisk initiativ for å kjøpe ammunisjon til Ukraina. Tsjekkias statsminister Petr Fiala sier rundt 15 land har vist interesse for initiativet.

Deres danske kollega Mette Frederiksen påpeker at det ligger mye ammunisjon på lagre rundt om i Europa som er mer til nytte i Ukraina.

- Her og nå er det viktigste at denne store gruppen er enige om å kjøpe og donere mer ammunisjon. Vi skal se hva som ligger på lagrene og som kan sendes av gårde med en gang, sier hun.

(NTB)

Annonse

Nederland skal gi 100 millioner euro til ammunisjon til Ukraina

Nederland skal gi 100 millioner euro til et tsjekkisk framstøt for å skaffe sårt tiltrengt artilleriammunisjon til Ukraina, sier statsminister Mark Rutte.

Ifølge Rutte skal flere andre land også bidra til det tsjekkiske initiativet.

Tsjekkias president Petr Pavel sa tidligere i februar at landet kan skaffe 800 000 artillerigranater til Ukraina i løpet av få uker – hvis finansieringen kommer på plass.

- Så langt har vi funnet en halv million kaliber 155 mm artillerigranater, og 300 000 kaliber 122 mm granater, som vi kan bringe til Ukraina i løpet av noen uker, hvis vi får midlene som trengs. Vi skal ta dette opp med våre partnere i USA, Tyskland, Sverige og så videre for slik assistanse, sa Pavel.

(NTB)

- Mussolini angrepet i Strasbourg
DIKTATOR-BARNEBARN: Alessandra Mussolini har gått i sin bestefars fotspor og blitt politiker. Foto: Vincenzo Landi / MDPhoto / ipaagency.net / Shutterstock / NTB

- Mussolini angrepet i Strasbourg

Alessandra Mussolini (61), den italienske diktatoren Benito Mussolinis barnebarn og representant i Europaparlamentet, forteller ifølge storavisa Corriere della Sera at hun i dag ble angrepet av en ukjent mann utenfor Europaparlamentsbygningen i Strasbourg.

- Jeg ble angrepet, av en som snakket italiensk ... Han hadde ei slags krykke, han kastet den på meg ... på ryggen, på skuldrene ... Nå går jeg ... jeg mener, det er for mye vold ... jeg er fortvilet! sier hun på et videoklipp hun har postet på sosiale medier.

Mussolini, som representerer det liberalkonservative partiet Forza Italia, forteller videre at hun var på vei til en restaurant da angrepet skjedde. Det er ikke meldt at 61-åringen har pådratt seg skader.

Annonse